fbpx

Winterweer hindert openbaar vervoer – dinsdag 15 januari

15 jan 2013 7:21

Ook het openbaar vervoer heeft dinsdag last van het winterweer. In diverse regio´s rijden bussen met vertraging. De treinen rijden volgens een aangepaste dienstregeling. Rond Den Haag zorgen uitgelopen werkzaamheden en een wisselstoring voor extra problemen.

Tussen Den Haag en Rotterdam reden dinsdag vanaf aanvang van de dienstregeling slechts zeer beperkt treinen. Dat kwam niet door een wisselstoring, maar door uitgelopen werkzaamheden. Vanaf 8:30 uur kunnen de treinen weer volledig volgens de aangepaste dienstregeling gaan rijden.

RandstadRail
Normaal vormt RandstadRail lijn E van de RET een alternatief; die rijdt normaal zes keer per uur tussen Rotterdam en Den Haag. Echter die verbinding valt uit door een wisselstoring. Alleen tussen Rotterdam en Nootdorp pendelen twee metro´s. 

Wisselstoring
Tussen Den Haag en Gouda vallen door een wisselstoring de meeste treinen uit. Daardoor kunnen reizigers tussen Rotterdam en Den Haag ook niet omreizen via Gouda. De prognose is dat de wisselstoring rond of voor 10:00 uur verholpen is. Ook zorgt een wisselstoring tussen Oss en Nijmegen voor extre vertraging.

Bussen
In veel regio´s rijden bussen door de sneeuw met vertraging. Arriva waarschuwt voor vertragingen van 15 tot 30 minuten voor de regio´s Zuid-Holland Noord en Noordoost-Brabant. Ook de GVB (Amsterdam) waarschuwt reizigers voor vertraging. Connexxion meldde aanvankelijk weinig problemen. Door files op de weg kunnen er nu ook bij Connexxion aanzienlijke vertragingen voordoen.

Veolia
Bij Veolia zorgt de sneeuw ook voor vertraging. De Veolia treinen rijden volgens dienstregeling, maar de bussen in Noord Limburg, Brabant en de Haaglanden rijden met vertragingen van 10 tot 30 minuten.

Websites
Veel websites van vervoerders zijn slecht bereikbaar. Zo laden de websites van Arriva, Connexxion, HTM en Veolia dinsdagmorgen erg traag of geheel niet.De websites van NS, RET en GVB functioneren als gebruikelijk.

Files
Overigens beperken de problemen zich niet tot het openbaar vervoer. Op de weg is het zeer druk.  Volgens de ANWB stond er rond 8:20 uur meer dan 1.000 kilometer file, een nieuw record. De website filewissel.nl maakt een vergelijking tussen de reistijd van de trein en de auto. Die website schat de reistijd met de auto tussen Lelystad en Amsterdam Zuid dinsdagmorgen op 3 uur en 36 minuten, tegenover minder dan een uur voor de trein (waarbij er rekening is gehouden met de aangepaste dienstregeling).