fbpx

Zaterdagochtend toch weer treinen rond Hilversum

Het treinverkeer tussen Hilversum en Naarden-Bussum wordt zaterdagochtend weer hervat. Dat heeft spoorbeheerder ProRail vrijdag laten weten. De herstelwerkzaamheden na de ontsporing van afgelopen woensdag gaan sneller dan donderdag werd verwacht. Gisteren ging de spoorbeheerder er vanuit dat pas maandagochtend het treinverkeer hervat zou kunnen worden.

De tijdwinst zit in de beslissing om vier wissels die beschadigd waren, niet te vervangen door nieuwe wissels maar door recht spoor. Dat was mogelijk omdat de wissels niet per se nodig zijn voor de treinenloop, maar alleen gebruikt kunnen worden als omleiding bij calamiteiten. Of de wissels op een later tijdstip alsnog worden vervangen, is nog niet bekend.

Op de plaats van de ontsporing is over een lengte van 250 meter nieuw spoor neergelegd, inclusief dwarsliggers en bovenleiding. Vrijdag wordt nog gewerkt aan de seinen.

Woensdag liep een trein met 150 mensen aan boord uit de rails. Eerder werd er gesproken over 550 mensen, maar die info bleek niet correct. Niemand raakte gewond. Wel klaagde iemand over pijn in een knie en een ander over last van de rug. Het onderzoek naar de oorzaak van de ontsporing gaat volgens ProRail enkele maanden duren. Het wordt uitgevoerd door de Inspectie voor Leefomgeving en Transport (ILT) en de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

Zolang de werkzaamheden nog duren, kunnen reizigers omreizen via Amsterdam-Zuid of via Utrecht Centraal. Ook rijden er bussen tussen Hilversum en Naarden-Bussum.

(c) ANP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *