fbpx
Foto: Stefan Verkerk

Zeeland accepteert excuus ProRail na blunder

De provincie Zeeland gaat geen schade claimen bij spoorbeheerder ProRail na nodeloze treinuitval begin september. ProRail had werkzaamheden aangekondigd op de Zeeuwse lijn, maar al in juni was duidelijk dat die werkzaamheden niet door zouden gaan. De spoorbeheerder had dat alleen niet doorgegeven aan NS. 

Daardoor had NS al vervangend vervoer geregeld en de dienstregeling aangepast. Pas een paar dagen voordat de werkzaamheden zouden beginnen kreeg het spoorbedrijf alsnog te horen dat de werkzaamheden niet doorgingen. Voor NS was dat te laat om de geplande aanpassingen ongedaan te maken. Daardoor moesten treinreizigers 3 en 4 september toch met de bus, ondanks dat er geen werkzaamheden waren.

George Lernout van de Zeeuwse afdeling van 50plus drong volgens de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC) aan op een schadeclaim vanuit de provincie bij ProRail. "Heel veel mensen waren dat weekend niet in staat naar Zeeland te komen", aldus Lernout. De provincie Zeeland ziet daar niets in, en accepeert het excuus van ProRail. "We dienen geen claim in. Dat zet de verhoudingen onnodig op scherp", citeert PZC gedeputeerde Harry van der Maas.