fbpx

Zwartrijder bijt en bespuugt conducteurs

23 feb 2014 11:12

Een man heeft het zaterdagochtend wel erg bont gemaakt in de trein. Op Amsterdam Centraal viel hij twee conducteurs aan die hem aanspraken, omdat hij geen geldig vervoersbewijs had. Toen hij de trein uit moest, werd hij zo kwaad dat hij één van de NS-medewerker beet en de ander bespuugde.

Het is het zoveelste incident op het gebied van agressie tegen spoorwegpersoneel. Tijdens een kaartcontrole bleek de man een kaartje te hebben met oude datum. Hoewel de conducteurs de zwartrijder vroegen om uit de trein te stappen, trok hij zich daar niets van aan en bleef hij in de trein zitten.

Toen de conducteurs de man wilden aanhouden, werd hij agressief en verzette zich hevig, aldus een woordvoerder van NS. "Ze sloegen hem in de boeien, waardoor hij niets anders kon dan om zich heen bijten en spugen.´´

De conducteur die werd gebeten raakte gewond aan zijn vingers en arm. Hij moest naar het ziekenhuis voor injecties tegen ziektes. Ook bij de verdachte is bloed afgenomen. Hij is overgedragen aan de politie. NS heeft aangifte tegen hem gedaan.

Steeds vaker plegen – met name zwartreizigers – geweld tegen spoorwegpersoneel. NS en vakbonden luidde daarover eerder al de noodklok. 

(c) ANP