fbpx

Voorlopig geen toeslagvrije Fyra Breda – Antwerpen

01 okt 2012 23:11

De toeslagvrije Fyra Breda – Antwerpen zal hoogstwaarschijnlijk niet van start gaan voor februari 2013. Wanneer de nieuwe treindienst van start zal gaan is allerminst duidelijk. Volgens de minister is er echter geen sprake van een vertraging. Dat blijkt uit antwoorden van minister Schultz op Kamervragen van Kees Verhoeven van D66.

NS International en de Belgische spoorwegen (NMBS) hebben nog geen afspraken over de nieuwe Fyra. Volgens de minister wil de NMBS meewerken aan de Fyra, maar alleen als er aan de Belgische zijde overeenstemming wordt bereikt over de financiering. Dat zal lastig zijn, want de beoogde Fyra is volgens de minister verliesgevend.

Vanaf het moment dat de NMBS en NS International afspraken hebben gemaakt zal het naar verwachting nog vier maanden duren voordat de dienst van start kan gaan. Dat de trein vóór februari zal starten is onwaarschijnlijk. 

De minister heeft zich tot nu toe altijd ingezet voor een toeslagvrije snelle trein tussen Nederland en België. De minister, die zegt Reiziger met een hoofdletter R te schrijven, lijkt er echter geen moeite mee te hebben dat dit de komende maanden nog niet gerealiseerd kan worden.

Per 8 december maakt de intercity Brussel plaats voor de Fyra Amsterdam – Brussel. Voor de Fyra naar België zal reserveren verplicht zijn en gelden er speciale tarieven. Ondanks aandringen van consumentenorganisaties zijn tarieven nog steeds niet bekend gemaakt. Waarschijnlijk kunnen reizigers vanaf eind oktober tickets kopen voor de nieuwe Fyra. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *