Zeeland en Limburg bieden alternatief voor OV-chipkaart

De provincie Zeeland introduceert losse kaartjes zodat ook reizigers zonder OV-chipkaart kunnen blijven reizen met de bus. In Limburg kunnen reizigers binnenkort weer dagkaarten kopen, om ook daarmee een alternatief te bieden voor de OV-chipkaart. De provincies zeggen de OV-chipkaart het beste betaalmiddel te vinden, maar veel mensen hebben de overstap nog niet gemaakt. 

Daarom kunnen reizigers in Zeeland per 1 januari 2012 weer losse kaartjes kopen. Het alternatief is bedoeld voor bijvoorbeeld toeristen die geen OV-chipkaart hebben. De provincie Zeeland kiest voor deze optie, omdat er geen betere alternatieven waren, legt een woordvoerder van de provincie donderdag uit. De losse kaartjes krijgen een regionaal tarief en worden alleen in de Zeeuwse Veolia-bussen aangeboden.

Strippenkaart
Het vervoersbewijs gaat erg lijken op de oude strippenkaart, waar vorige week landelijk afscheid van werd genomen. Volgens persbureau Novum kunnen reizigers in Zeeland tot de invoering van de nieuwe losse kaartjes toch de strippenkaart weer gebruiken. 

Dagkaarten Limburg
In Limburg kunnen reizigers vanaf 27 november weer tijdelijk een dagkaart kopen. Deze zomer werden de dagkaarten in voorbereiding op de invoering van de OV-chipkaart juist afgeschraft. Nu hebben Veolia en de provincie Limburg ontdekt dat nog niet iedereen de overstap naar de OV-chipkaart heeft gemaakt en dat sommige reizigers nu wegblijven omdat losse kaartjes relatief duur zijn. 

Voorwaarden
De Dagkaarten die Veolia herintroduceert hebben dezelfde voorwaarden en tarieven als de oude dagkaarten. De Dagkaarten zijn op werkdagen geldig na 9.00 uur en op zaterdag en zondag de gehele dag. Daarnaast worden ook dagkaarten aangeboden die op werkdagen vóór 9.00 uur geldig zijn. Deze Spitsdagkaarten zijn € 2,50 duurder. De oude dagkaart voor bus en trein in Noord- en Midden-Limburg komt niet terug. Daar was te weinig vraag naar.

Vervallen
De Ritkaartjes van € 2,50, € 5,00 en € 8,00 die Veolia op 7 juli in Limburg heeft ingevoerd verdwijnen. Daarvoor in de plaats komen Stadsritkaartjes met ruimere geldigheid en een Streekritkaartje. Het speciale Lijn 50-retour vervalt ook.

Share
Tags: OV-chipkaart

Recent Posts

Reageren tijdelijk uitgeschakeld op Treinreiziger.nl

Op de website Treinreiziger.nl is de mogelijkheid om te reageren op artikelen voorlopig uitgeschakeld. Dit…

1 dag terug

NS verkoopt ook Abellio Duitsland: in 20 jaar 260 miljoen in buitenland verloren

NS verkoopt zijn dochterbedrijf Abellio Duitsland aan de Duitse spooronderneming BeNEX, maakte het spoorwegbedrijf dinsdag…

3 dagen terug

ProRail: ook dit jaar veel hinder voor treinreizigers

Nederlandse treinreizigers moeten ook dit jaar rekening houden met verstoringen op het spoor. Daarvoor waarschuwt…

1 week terug

NS legt zaterdagavond treinverkeer drie minuten stil na mishandeling conducteur: ‘Kan zo niet langer’

Het treinverkeer wordt komende zaterdag om 22.30 uur drie minuten stilgelegd naar aanleiding van de…

2 weken terug

NS past HSL-dienstregeling aan op snelheidsbeperkingen

NS past in juni de dienstregeling aan van treinen die over de HSL rijden. Op…

2 weken terug

Vakbond na aanval op rijdend personeel: “Ingrijpen of wachten op dodelijk slachtoffer”

Opnieuw hebben twee hoofdconducteurs en een machinist (MCN) te maken met een ernstig geval van…

2 weken terug