fbpx

24Trains.tv groeit naar 1.300 treinvideo’s (en gaat samenwerken met Treinreiziger.nl)

18 sep 2020 13:44

Steeds meer video’s voor treinliefhebbers zijn te vinden op 24Trains.tv. Inmiddels gaat het om 1.300 trein video’s. Het aanbod is divers: documentaires, reisverslagen en cabineritten. Behalve video’s zijn er op het platform ook een reeks treinen tijdschriften te vinden, waaronder Rail Hobby, Bahn Extra en Lok Magazine.

Rail Away

Het platform is gestart door Erik de Zwart, hij wil alles wat treinliefhebbers kan interesseren samenbrengen op één plek. “We zijn eigenlijk al tweeënhalf jaar aan het voorbereiden” vertelt De Zwart. In eerste instantie was het idee een reiswebsite waar je aan de hand van films je doomtreinreis kon boeken. “Maar dat heeft zich toch omgevormd tot een meer Netflix-achtige omgeving waar de treinenliefhebber over alle onderwerpen die met treinen te maken hebben videomateriaal of magazines kan vinden.”

Inmiddels is het aanbod gegroeid naar 1.300 video’s, magazines en boeken. Naar schatting goed voor een kleine 900 uur kijkplezier. En dat aanbod groeit gestaag. De Zwart probeert bijvoorbeeld Rail Away aan boord te krijgen, en dat lijkt te gaan lukken. “Binnenkort kunnen we daar meer over vertellen” verklapt de bekende radioman alvast. Wat velen niet weten is dat zijn liefde voor treinen er eerder was, dan de liefde voor de radio. 

Zwitserland

In één van de reisverslagen die te vinden is op 24Trains.tv vertelt De Zwart dat zijn liefde voor treinen begon tijdens zijn jeugd, toen hij voor het eerst op vakantie ging naar Zwitserland. “We keken uit op de Langwieser Viaduct. Ieder uur kwam daar de Rhätische Bahn voorbij” zegt de radiopresentator in het reisverslag over de Chur-Arosa Bahn. Het is niet het enige reisverslag waarin hij te zien is. Op het platform zijn er ook reisverslagen te zien waar de oprichter van 24Trains.tv je meeneemt met de Glacier Express en de Bernina Express. 

Zoals velen weten is de liefde voor treinen zo gegroeid, dat in de tuin Erik van De Zwart inmiddels het netwerk van de Rhätische Bahn deels is nagebouwd. Ook die beelden zijn te bekijken op het platform. 

Aanbod groeit wekelijks

Het aanbod van 24Trains groeit wekelijks. Deels met eigen exclusieve reportages en deels video’s van bijvoorbeeld eerder uitgegeven DVD’s, series en films. 

24Trains.tv gaat nu ook een samenwerking aan met Treinreiziger.nl. Wij gaan voor het online platform de komende periode maandelijks een News Flash maken. De eerste aflevering staat inmiddels online. Ook zul je de komende tijd 24Trains.tv vaker voorbij zien komen op onze site.

Lezersactie

Wil je 24Trains.tv proberen? Voor lezers van Treinreiziger.nl is er een speciale actie. Na de eerste 14 dagen gratis betaal je 8,95 euro voor de eerste maand. De korting wordt automatisch toegepast.

10 gedachten aan “24Trains.tv groeit naar 1.300 treinvideo’s (en gaat samenwerken met Treinreiziger.nl)”

 1. Simon schreef:

  Er zijn tegenwoordig ook filmpjes die vanaf een reizigersstoel zijn gemaakt. Hoef je de deur niet meer uit.

 2. Karel Geerts schreef:

  Een site met prachtige documentaires.

 3. treingraag schreef:

  Erik de Zwart en Chris Engelsman zouden samen wellicht reguliere nachttreinen kunnen runnen. De man achter autoslaaptrein Urlaubs-express deed dit gewoon met behulp van vermogende schoonpa en gezellig oud mat van EETC.

  1. Anoniem schreef:

   Een website runnen is een hele andere tak van sport dan een spoorwegmaatschappij runnen.

   1. Hildebrand, treinreiziger.nl schreef:

    Chris Engelsman heeft in elk geval eenmalig de Noord West Express naar Berlijn laten rijden. Dus is meer dan een website eigenaar

 4. Paul Lamote schreef:

  Hoop dat RailAway ook snel beschikbaar komt.

 5. Ronald schreef:

  Nog steeds is Rail Magazine NIET opgenomen bij de tijdschriften. Waar zou dit aan liggen?? Aan de koppigheid van de eigenaar/eindredacteur Egbert van Werkhoven van uitgeverij Uquilair.
  Kan iemand mij dat uitleggen?

  1. Hildebrand, treinreiziger.nl schreef:

   Voor een tijdschrift heeft het alleen meerwaarde als het extra inkomsten oplevert, en niet ten kosten gaat van de huidige abonnees. Daar zal vast wat angst zitten.

 6. Patrick schreef:

  Moet je persé via de site inloggen of is er net zoals bij Netflix, Videoland etc. ook een app beschikbaar? Kun je ook offline kijken bijvoorbeeld buiten de deur?

  Zonder app vind ik het bijzonder ongebruiksvriendelijk.

  1. Karel Geerts schreef:

   Je krijgt na dat je voor de eerste keer inlogt via de site de vraag of je de app wil installeren. Als je dat doet kun je daarna de app gebruiken. De app rechtstreeks instaleren vanuit de appstore kan niet. Als je wilt streamen naar Chromecast is het noodzakelijk dat je de eerste keer inlogt via Google Chrome.

Reacties zijn gesloten.