fbpx

Actie Zon-Thalys: voor 60 euro per trein naar Zuid-Frankrijk

Op hoge snelheid naar Zuid-Frankrijk? Dat kan dankzij de Zon-Thalys. Tot en met 2 juni is er een speciale actie: een enkeltje van of naar Zuid-Frankrijk voor 60 euro in de 2e klas en voor 80 euro in de 1e klas.

De reis moet plaatsvinden in de periode van 29 juni tot en met 31 augustus. De Zon-Thalys begint in Amsterdam en stopt in Nederland ook te Schiphol en Rotterdam. Daarna gaat de reis via België door naar Zuid-Frankrijk. Daar kan er uitgestapt worden in Valence TGV, Avignon TGV, Aix-en-Provence TGV en Marseille St. Charles. De Zon-Thalys rijdt alleen op zaterdagen.

Transfer
Vanuit Valence TGV, Avignon TGV en Aix-en-Provence TGV kunt u per pendelbus naar het stadscentrum. Deze stations liggen namelijk langs de hogesnelheidslijn , buiten het centrum. In Marseille stopt de Zon-Thalys in de stad.

Beperkte beschikbaarheid
Treintickets voor de actie worden verkocht via NS International, Thalys.com en Voyages SNCF (Voorheen TGV-europe). Het actietarief is inmiddels niet meer op iedere zaterdag beschikbaar. Onze redactie vond echter in augustus nog verschillende dagen waarop het actietarief wel boekbaar was.

1e klas soms goedkoper
Opgelet: soms is de actie in de 2e klas al uitverkocht, maar in de 1e klas nog beschikbaar. Als dat het geval is, is de 1e klas vaak voordeliger dan de 2e klas. Via de boekingsmodule van Thalys kunt u eenvoudig zien wat zowel de tarieven van de 1e klas als de 2e klas zijn. In de 1e klas zijn de stoelen niet alleen breder en comfortabeler, maar kunt u ook rekenen op cateringservice. Wie van de aanbieding gebruik wil maken, moet overigens snel zijn. Goedkope treintickets zijn vaak snel uitverkocht.

TGV Zuid-Frankrijk vanaf Brussel
Mochten er op uw reisdatum geen goedkope Zon-Thalys treinkaartjes meer zijn, dan kunt u er ook voor kiezen om per TGV naar Zuid-Frankrijk te reizen. Vanuit Brussel rijden er dagelijks meerdere TGV´s richting Avignon, Valence en Marseille. Maar ook richting Montpellier en Nimes. 1x per dag rijdt er zelfs een TGV naar Nice, via Toulon en St. Raphaël. Daar komt de Zon-Thalys helaas niet. 

Trein Zuid-Frankrijk via Lille
Vanuit het Noord-Franse Lille rijden er nog meer snelle treinen naar Zuid-Frankrijk. Ook zijn de treinkaartjes vanuit Lille soms goedkoper. U kunt daarom ook overwegen om per auto naar Lille te reizen, en vanaf daar de reis per snelle TGV-trein te vervolgen. Als u dit wilt doen, kunt u het beste bij Voyages SNCF uw treinticket boeken. In dat geval kunt u de auto in Lille voordelig parkeren bij Transpole. Vanuit daar rijdt er een bus (gratis met uw parkeerbewijs) naar het centrum. 

0 0 stemmen
Artikel waardering
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
H.Ghijsels
6 jaren geleden

wij zijn deze zomer met de thalys en tgv naar Aix en Provence gereisd. Het is werkelijk heerlijk om met de trein te reizen. Wij wilden eigenlijk met de zon thalys gaan, maar omdat wij een kleine hond hebben, kon dat niet. Mijn vraag is; wat is de reden dat wij geen hond mee mogen nemen in de zon thalys, maar wel in de thalys naar Parijs en door met de TGV naar Aix en Provence? Wij zijn namelijk langer op reis en er is geen mogelijkheid om de hond onderweg te laten plassen. Nou is onze hond heel makkelijk en houdt al de tijd haar behoefte op. Het zou alleen makkelijker en sneller zijn als we met de zon thalys kunnen reizen.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  H.Ghijsels

Ik heb eigenlijk geen idee wat de beweegredenen daarvoor zijn, excuus.