fbpx

ANWB verwacht druk weekend en adviseert OV

02 jun 2010 11:49

(Novum) – Door mooi strandweer, werkzaamheden en evenementen worden het komende weekeinde veel files verwacht.  Dat leidt volgens de ANWB tot extra drukte op de weg. Ook in Scheveningen wordt het druk, de ANWB adviseert waar mogelijk met het Openbaar Vervoer te komen.

Scheveningen
In Scheveningen wordt er niet alleen drukte verwacht vanwege het mooie standweer, maar ook vanwege het Royal Beach Concert. Omdat de Scheveningse boulevard openligt, kunnen mensen het beste met het openbaar vervoer komen. Scheveningen is vanaf Den Haag HS en Den Haag Centraal per tram bereikbaar.

Rotterdam
Treinreizigers moeten echter op diverse plekken in het land rekening houden met vertraging als gevolg van onderhoudswerkzaamheden. Zo rijden er tussen Schiedam en Delft geen treinen, waardoor reizigers tussen Rotterdam, Den Haag, Schiphol en Amsterdam moeten omreizen via een andere route. Om het leed te beperken hoeven reizigers dit weekend geen toeslag te betalen voor de snelle trein de Fyra.

Leeuwarden
Ook bij Leeuwarden moeten treinreizigers rekening houden met vertraging. Er rijden van en naar Leeuwarden geen treinen maar bussen. Daardoor lopen treinreizigers een vertraging op van 30 tot 60 minuten.

Andere evenementen
In de regio´s waar er geen werkzaamheden aan het spoor zijn, kan de trein wel uitkomst bieden. Behalve rond Scheveningen, wordt er drukte verwacht rond Arnhem en Zandvoort. Arnhem wordt zaterdag de EO-Jongerendag gehouden, die vorig jaar 35 duizend bezoekers trok. In Zandvoort trekken autoraces veel liefhebbers. Door het strandweer kunnen lange files op de A9, de rijksweg A200 en de A201 ontstaan. 
Tot slot: ook op de weg kunnen werkzaamheden voor vertraging zorgen. dat geldt met name voor de A2 tussen Utrecht en Den Bosch.