fbpx

Arriva test eigen deelfiets in Maastricht

08 feb 2017 9:19

Arriva start in Maastricht een proef met deelfietsen. Op 6 locaties komen er in totaal zeker 60 deelfietsen. De fiets gaat 1 tot 1,50 euro per half uur kosten, met een maximum van 10 euro per dag. Als de proef een succes is, gaat Arriva de deelfiets verder uitrollen. Niet alleen in Maastricht, maar ook in de rest van Nederland.

Dat meldt Dagblad De Limburger woensdag. De Arriva-deelfiets zal al snel duurder zijn dan de ov-fiets van NS. Die kost 3,85 euro per dag. Maar anders bij NS, mag de fiets van Arriva zonder toeslag ook bij een andere locatie ingeleverd worden. Als de proef slaagt komen er in Maastricht alleen al 25 locaties met 250 fietsen. Ter vergelijking: de OV-fiets is in Maastricht normaal gesproken op drie plekken te huur, en op dit moment slechts op twee plekken.

De Arriva-feelfiets zal via een app te reserveren zijn. De proef start vandaag kleinschalig met 5 fietsen op één locatie in de Limburgse hoofdstad, in maart wordt de proef uitgebreid. Het plan van de deelfiets is als extraatje geboden bij de aanbesteding van de Limburgse concessie.

Foto: Deelfietsen in Parijs