fbpx

Arriva ziet brood in Nijmegen – Kleef

18 jan 2016 10:48

Arriva onderzoekt de mogelijkheden om op lange termijn op de spoorlijn Nijmegen – Kleef te gaan rijden. Volgens de vervoerder is de reactivatie van de spoorlijn een langgekoesterde wens. Dat schrijft De Gelderlander maandag.

Tot 1991 reden er treinen tussen Nijmegen en Kleef, maar daarna werd de spoorlijn gesloten. Ondanks dat Arriva enthousiast is over de spoorlijn, is het maar de vraag of en wanneer er weer treinen gaan rijden. De provincie Gelderland geeft aan de spoorlijn nu geen prioriteit te geven.

"Er zijn andere trajecten die op dit moment de volle aandacht krijgen. Daarnaast worden de potjes met geld voor het openbaar vervoer steeds kleiner, dat maakt het er niet makkelijker op," zegt een woordvoerder van de provincie tegenover De Gelderlander. Toch gloort er hoop: "Meerdere partijen hebben zich bij ons gemeld voor de spoorlijn. In de toekomst zou het daarom zomaar eens een prioriteit kunnen worden."

De gemeenten Nijmegen, Kleef en Kranenburg hebben eerder al aangegeven een reactivatie van het traject toe te juichen. De spoorlijn Nijmegen – Kleef is niet de enige spoorlijn die Arriva graag weer geactiveerd ziet. Ook droomt Arriva vanuit Groningen via Stadskanaal naar Emmen te kunnen rijden. De vervoerder rijdt nu al naar Veendam, een spoorlijn die eerder ook voor reizigerstreinen was gesloten. Vorig jaar reed de vervoerder al één keer naar Stadskanaal. Verder is het de bedoeling dat Arriva een paar keer per dag naar de Eemshaven gaat rijden.