fbpx

Autoslaaptrein Düsseldorf – Verona blijft, Livorno geschrapt

26 sep 2017 19:12

De autoslaaptrein Düsseldorf – Verona is een blijvertje. Ook in 2018 zal de Treinreiswinkel deze dienst weer aanbieden. Dat geldt niet voor de verbinding Düsseldorf – Livorno. Die verbinding keert in 2018 niet meer terug.

Deze zomer reed er in het hoogseizoen voor het eerst een autoslaaptrein van de Treinreiswinkel naar Livorno. Het materieel dat in het weekend naar Verona rijdt, werd doordeweeks gebruikt voor de nieuwe verbinding naar Livorno. “Op woensdag vertrekken blijkt toch lastiger, men wil vooral op vrijdag/zaterdag reizen,” concludeert directeur Helmut Brall na dit eerste seizoen. Daarom kiest Treinreiswinkel om de verbinding naar Verona in stand te houden, maar Livorno te schrappen.

Oldtimers
Dit jaar konden treinreizigers voor het eerst ook alleen hun fiets meenemen. “Daar is veel gebruikt van gemaakt,” zegt Brall. De autoslaaptrein is ook erg populair bij motorrijders. “Een derde van alle boekingen komt van motorrijders en circa 20% van de reizigers heeft een oldtimer, veelal cabrio’s.” De autoslaaptreinen organiseert Treinreiswinkel samen met Euro Express Autozüge. Die had eerder aangekondigd dat er in 2018 ook een autoslaaptrein zou komen naar Koper en Villach. Maar die komt er niet. “Ook dat hangt samen met de ongunstige vertrekdagen,” zegt Brall.

Tarieven
De Treinreiswinkel zette in 2015 halsoverkop de autoslaaptrein op, nadat EETC onverwacht de stekker trok uit de treindienst vanaf Den Bosch. Sindsdien verzorgt Treinreiswinkel iedere zomer een autoslaaptrein Düsseldorf – Verona. In 2017 reed de trein voor het eerst al halverwege mei. In 2018 start de autotrein begin juni. De tarieven in het hoogseizoen zijn iets verlaagd, terwijl de treinen in het voor- en naseizoen juist iets verhoogd worden. In het voor- en naseizoen mag de auto mee voor 318 euro per enkele reis, in het hoogseizoen voor 373 euro. Daarbij komt nog een lig- of slaapcoupe. Een ligplek is verkrijgbaar vanaf 123 euro. Tickets zijn hier te reserveren.

Oostenrijk
Naast de autoslaaptrein van de Treinreiswinkel, vertrekt ook de autoslaaptrein naar Oostenrijk vanuit Düsseldorf. Het gaat om de verbinding Düsseldorf – Innsbruck en Düsseldorf – Wenen. Bij die verbinding kost het meenemen van de auto 99 euro per enkele reis. De nachttrein naar Innsbruck neemt drie keer in de week auto’s mee, en de nachttrein naar Wenen vier keer in de week. Daardoor is er dagelijks autovervoer mogelijk tussen Düsseldorf en Oostenrijk. Zie ook: autoslaaptreinen in Europa op een rij.