fbpx
©ÖBB/Harald Eisenberger

Autoslaaptrein Oostenrijk: naar Wenen en Innsbruck

09 aug 2017 19:33

Ga uitgerust op vakantie en bespaar benzinekosten. Dat kan met de Autoslaaptrein Oostenrijk. Vanuit Düsseldorf kan heel het jaar door de auto mee naar Innsbruck en Wenen. Voor het meenemen van de auto geldt doordeweeks een vast tarief van € 99. In het weekend (vr t/m zo) kost het 114 euro. Voor de reizigers gelden flexibele tarieven. De Treinreiswinkel noemt op de website de tarieven die gegarandeerd kunnen worden. Zijn er voordelige tarieven beschikbaar? Dan worden die uiteindelijk gefactureerd. 

Info & Tickets

Vanuit Nederland rijden er geen autoslaaptreinen meer. Maar de Autoslaaptrein vanuit Düsseldorf van de Oostenrijkse spoorwegen is een goed alternatief. Op die manier hoef je bijvoorbeeld vanuit Utrecht slechts 200 kilometer te rijden om met de eigen auto in de Oostenrijkse Alpen (Innsbruck) aan te komen. Daarmee bespaar je ruim 700 autokilometers. Naar Wenen bespaar je zelfs meer dan 900 kilometers rijden. De autoslaaptrein rijdt zowel in de zomer als in de winter.

Hoe werkt de Oostenrijkse Autoslaaptrein?
Vanuit Nederland rij je naar Düsseldorf, 130 kilometer verwijderd van Arnhem. Daar rij je de auto (of motor) tussen 19:30 en 20:00 uur op de trein. Voor reizigers heeft de trein zit, lig- en slaaprijtuigen. Zo comfortabel mogelijk reizen? Dan kies je voor het slaaprijtuig. Budget-reizigers kiezen voor een zitplek. Het ligrijtuig is een goede middenweg. De trein vertrekt om 20:54 uur vanuit Düsseldorf en zet zich dan in beweging richting Oostenrijk. Als je de volgende ochtend wakker wordt, is een klein ontbijt inbegrepen (niet in het zitrijtuig). Dan nog even naar buiten kijken naar het mooie Oostenrijkse landschap, en dan ben je er al. Omstreeks 8:30 uur komt de trein in Wenen aan, omstreeks 9:15 uur in Innsbruck.

©ÖBB/Harald Eisenberger

Wanneer rijdt de Autoslaaptrein naar Oostenrijk?
De autoslaaptrein rijdt zowel in de zomer als in de winter. Maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag kan de auto en motor mee naar Wenen. Op overige dagen, dus woensdag, vrijdag en zondag rijdt de autoslaaptrein naar Innsbruck.  Terug naar Nederland? Vanuit Wenen rijdt de autoslaaptrein op maandag, woensdag, vrijdag en zondag terug naar Düsseldorf. Op de overige dagen vertrekt de trein juist vanuit Innsbruck. Dus dinsdag, donderdag en zaterdag kan de auto en motor mee vanuit Innsbruck richting Nederland (tot aan Düsseldorf).

Wat kost een reis met de autoslaaptrein?
Voor het meenemen van de auto of de motor gelden aantrekkelijke vaste tarieven. De dag van vertrek is daarbij bepalend. Daarnaast betaal je een ticket per reiziger / gezelschap. Die tarieven zijn flexibel. Een overzicht van de tarieven (per enkele reis). In het slaaprijtuig zijn er ook cabines met douche/wc. Daar liggen de maximum prijzen per persoon 30 euro duurder.

 Auto meenemen (ma t/m do)  € 99 (vast tarief)
 Auto meenemen (vr t/m zo)  € 114 (vast tarief)
 Motor meenemen (ma t/m do)  € 59 (vast tarief)
 Motor meenemen  (vr t/m zo)  € 69 (vast tarief)
 Familiecompartiment (max 2 volw + max 4 kinderen)  v.a. € 199, max. € 564
 Zitplek  v.a. € 39, max. € 74
 Ligrijtuig (6 pers) (prijs p.p.)  v.a. € 59, max. € 110
 Ligrijtuig (4 pers) (prijs p.p.)  v.a. € 69, max. € 120
 Slaaprijtuig (3 pers) (prijs p.p.)  v.a. € 79, max. € 130
 Slaaprijtuig (2 pers) (prijs p.p.)  v.a. € 99, max. € 150
 Slaaprijtuig (1 pers) (prijs p.p.)  v.a. € 139, max. € 190

Wil je weten welke tarieven precies beschikbaar zijn? Dan kun je dat checken bij de ÖBB. Ons advies is vervolgens te boeken bij de Treinreiswinkel. De Treinreiswinkel rekent in eerste instantie de maximale tarieven op de website, maar bij de definitieve factuur wordt deze naar beneden bijgesteld als de voordelige tarieven nog beschikbaar zijn. De Treinreiswinkel rekent 19 euro administratiekosten per boeking. Het voordeel van de Treinreiswinkel is dat je terug kan vallen op een Nederlandse klantenservice.

Foto: Slaaprijtuig voor 1 persoon. © ÖBB/Harald Eisenberger

Kan ik ook zonder auto mee met de autoslaaptrein Oostenrijk?
Ja. Onder de naam Nightjet kun je dagelijks vanuit Düsseldorf naar Wenen reizen en vanuit Düsseldorf naar Innsbruck. Alleen de auto en de motor kan niet iedere dag naar beide bestemmingen mee. Bij de Nightjet is het ook mogelijk om (tegen meerkosten) de fiets mee te nemen.

Rijden er nog op andere routes autoslaaptreinen?
De Oostenrijkse spoorwegen hebben een uitgebreid netwerk van autoslaaptreinen. Vanuit Hamburg kan de auto en de motor dagelijks mee naar zowel Innsbruck als Wenen. Daarbij gelden dezelfde tarieven als eerder genoemd. Daarnaast heeft Nightjet ook binnenlandse autoslaaptreinen binnen Oostenrijk. Vanuit Villach, in het Zuiden van Oostenrijk, vertrekt er bovendien een autoslaaptrein naar Turkije (zie hier). Ook de Urlaub Express uit Hamburg rijdt naar Oostenrijk (Villach). Zie hier voor een overzicht van alle autoslaaptreinen in Europa.

Foto: Het is mogelijk een cabine te boeken met eigen douche en wc. © ÖBB/Harald Eisenberger

 

0 0 stemmen
Artikel waardering
22 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gerar van Vliet
6 jaren geleden

Hallo , ik heb in het verleden al eens van jullie diensten gebruik gemaakt en dat is prima bevallen.
Dit jaar willen we met 3 volwassen en 3 motoren reizen v.a.Dusseldorf naar Inbruck .de vertrek datum is maandag 20 Augustus en de terugreis op zondag
26 augustus ( aankomst Düsseldorf)
Graag met incl. Slapen in een couchet .
Kunnen jullie een prijs opgave aan mij mailen ?

Jan Postma
6 jaren geleden

Hoi wij willen op vakantie met 2 motoren en 2 personen van Dusseldorf naar wenen vertrek vrijdag 7 sep. tm. zat. 15 sept. zouden jullie mij kunnen vertellen wat de kosten zijn . wij hoeven niet de luxe suite.

ALVAST BEDANKT Jan Postma

kool
5 jaren geleden

dit zijn zeker oude prijzen !!!!!
kan er geen touw aan vast knopen.
Düsseldorf Innsbruck kost volgens de berekening rond de 1000 euro retour voor 2 personen en een auto.
en een lig/rust coupe.

en op deze site kom ik voor de auto op 99 euro en lig plaats 0ngeveer 100 euro.
dat zou dus retour 600-euro zijn.

J Slot
5 jaren geleden

Goedendag wij willen volgend jaar met ongeveer 15 personen ( het tweede weekend Juni ) naar Oostenreik Innsbruck met de motor.
Vertrek op Donderdag en terug op Maandag.
Graag met een slaap gelegenheid.
Zouden jullie mij een prijs opgaven kunnen doen wat de eventuele kosten zijn per persoon.

Patrick
5 jaren geleden

Hallo,

Wij willen graag in september naar de MotoGP in Italie. Zijn van plan om met drie personen inclusief drie motoren vanaf dusseldorf naar Innsbruck te reizen.
Vertrek donderdag 12 Sept en retour op dinsdag 17 Sept.
Kunt u voor mij een kostenopgave maken.
Graag een coupe voor drie personen. Met douchemogelijkheid. Hoeft niet in de coupe zelf te zijn.

mark
5 jaren geleden

dit gaat volgens mij helemaal nérgens over. ik kom op 895,- retour dus-inn voor 2 personen en een motor. waar vindt je de bovenstaande prijzen?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
5 jaren geleden
Antwoord aan  mark

Treinreiswinkel gaat uit van de maximale prijzen. Alle genoemde tarieven zijn per enkele reis.
De goedkoopste tarieven zijn hier te vinden: https://www.nightjet.com/ausstattung/automotorrad.html

Emmy Stroobant
5 jaren geleden

Wij maakten, meermaals per jaar, gebruik van de autoslaaptrein Düsseldorf-Wenen om dan verder te rijden naar Hongarije.Wij en nog anderen zijn de pineut omdat ÖBB dit schrapte.Het zou al voldoend zijn om een 2-tal keer per week deze rit terug te laten doorgaan. Ik heb al naar de ÖBB gemaild maar kreeg geen positief antwoord. Suggestie: iedereen die gebruik wil maken van deze trein, mail naar hen.

Anoniem
4 jaren geleden
Antwoord aan  Emmy Stroobant

ik mis ook heel erg jammer dat niet meer gaat

jansje knol
2 jaren geleden
Antwoord aan  Emmy Stroobant

ik mis ook heel gegebruikt van gemaakt
van dusseldorf wennen zo door naar hongarije

Gerrie
4 jaren geleden

Ons hondje kan dus niet mee.

marc van der putten
4 jaren geleden

Hallo ,
Dit jaar willen we met 4 volwassen en 4 motoren reizen v.a.Dusseldorf naar Inbruck .de vertrek datum is vrijdag 29 mei en de terugreis op maandag
8 juli( aankomst Düsseldorf)
Graag met incl. Slapen in een couchet .
Kunnen jullie een prijs opgave aan mij mailen ?

Ed van Bork
4 jaren geleden

Jammer dat deze naar Innsbruck niet meer rijdt in januari en februari. Te weinig reclame gemaakt in Nederland?

René Kok
4 jaren geleden

geachte heer/mevrouw,

Dit jaar(2020) willen wij met 4 personen en 4 motoren naar van Dusseldorf naar Villach heen en terug.
heenreis op vrij. 24-7 en terug op za. 1-8. Graag in een ligrijtuig.
Kunt u een prijs opgeven per mail?

Bij voorbaat dank.

met vriendelijke groet

Fredie
3 jaren geleden

Hoe kan het dat ik op jullie site zie dat de goedkoopste variant met motor 59 uero is en als ik ga boeken op het dubbele uitkom ??

Max Mustermann
2 jaren geleden

Deze reis wordt niet meer aangeboden!

Ruud
2 jaren geleden

Zou graag met mn oldtimer naar Oostenrijk willen maar begrijp dat OBB niet meer rijdt vanuit Düsseldorf. Welk ÖBB mailadres kan ik aanschrijven om de klantvraag aan te scherpen?

Bayram
1 jaar geleden

Nu er electrische autos zijn zouden er juist meer verbinding moeten komen is toch veel beter bijvoorbeeld Düsseldorf naar edirne is heel handig onderweg hoef geen laadstation te zoeken levert staats kas veel geld op

Bayram
1 jaar geleden

Nu er electrische autos zijn zouden er juist meer verbinding moeten komen is toch veel beter bijvoorbeeld Düsseldorf naar edirne is heel handig onderweg hoef geen laadstation te zoeken levert staats kas veel geld op goed voor iedereen

Frank Nieuwesteeg,
10 maanden geleden

In het verleden ijzerslijpsel op de autolak. Ondanks poetsmiddel verstrekt door de autoslaaptrein moeilijk te verwijderen. Is dat nog zo, en is er een oplossing voor?

Frank Nieuwesteeg,
10 maanden geleden

In het verleden ijzerslijpsel op de autolak. Ondanks poetsmiddel verstrekt door de autoslaaptrein moeilijk te verwijderen. Is dat nog zo, en is er een oplossing voor?
.

Sandra
2 maanden geleden

Goedendag,
Kan een bestelbus ook mee op de trein?