fbpx

AutoSlaapTrein ziet fors meer boekingen

20 jan 2015 15:58

UPDATE. Helaas gaat de autoslaaptrein in 2015 toch niet rijden, lees hier meer.

De AutoSlaapTrein, die vanuit Den Bosch naar Italië en Slovenië rijdt, doet goede zaken. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is het aantal boekingen met 30% toegenomen. Het wegvallen van DB-autotreinen speelt daarbij een rol. Maar ook Italië als vakantieland blijkt meer in trek.

Ook uit een enquête van de Vakantiebeurs blijkt dat Italië erg in trek is. Dat is goed nieuws voor de AutoSlaapTrein, die zowel naar Alessandria in Noord-Italië rijdt, als naar Livorno in Toscane. 

Door het wegvallen van veel DB Autozug-treinen is er bovendien een grotere vraag uit Duitsland. DB reed voorheen vaanuit Düsseldorf naar Italië, Oostenrijk en Frankrijk. Die verbindingen heeft het Duitse spoorbedrijf allemaal geschrapt. Veel Duitsers uit het Ruhrgebied kiezen nu voor de Nederlandse autoslaaptrein.

Ook motoren kunnen met de AutoSlaapTrein mee. "En daar is veel vraag naar. We hebben de capaciteit verhoogd van 40 naar 60 motoren, maar op sommige data is heel die capaciteit al op", zegt commercieel directeur René van der Klink. Reizigers kunnen dit jaar ook voor het eerst mee zonder voertuig. Speciaal voor hen stopt de trein ook in Milaan. "Daar wordt nog niet heel veel gebruik van gemaakt. Maar de bekendheid daarvan moet ook nog groeien. Bovendien rijden wij een keer per week, en is dat voor een stedentrip erg lang."

De eerste AutoSlaapTreinen rijden vanaf 1 mei weer vanuit Den Bosch, de laatste vertrekt in de eerste week van oktober.