fbpx

Autotrein Frankrijk

20 jul 2015 10:01

Vanuit Nederland rijden er helaas geen autoslaaptreinen meer. Alleen tussen Düsseldorf en Italië rijden er nog autoslaaptreinen. Vanuit Italië kunt u de reis met de auto voortzetten naar Frankrijk. Oo deze manier kunt u tot 700 kilometer rijden besparen.

Neem bijvoorbeeld de reis Utrecht – Nice in Zuid-Frankrijk, een reis van normaal gesproken bijna 1400 kilometer autorijden. Wie de autoslaaptrein neemt hoeft echter maar 194 kilometer te rijden naar Düsseldorf. Tussen Düsseldorf en Verona reis kun je uitrusten in de autoslaaptrein, om vervolgens nog maar 475 kilometer te hoeven rijden naar Nice. Al met al bespaar je een hoop file stres, tol en tot 700 kilometer autorijden.

Natuurlijk was een rechtstreekse autotrein naar Frankrijk nog veel prettiger geweest, maar helaas zijn die er al enige tijd niet meer. In 2010 stopte de Nederlandse autoslaaptrein met de verbinding Den Bosch – Avignon. Ook DB Autozug is inmiddels (2015) met de trein Düsseldorf – Narbonne gestopt. In 2016 en 2017 kun je dus alleen gebruik maken van de verbinding Düsseldorf – Verona of van de verbinding Düsseldorf – Livorno.

Er rijden nog wel autotreinen binnen Frankrijk, deze zijn echter moeilijk in Nederland te boeken. Deze treinen vervoeren bovendien geen reizigers. Je zet je auto op de trein en gaat vervolgens met de TGV naar Zuid-Frankrijk.

Door de versobering van het aanbod van autoslaaptreinen is het minder interessant om de auto op de trein mee te nemen naar Frankrijk. 

In beeld: de autoslaaptrein (betreft een opgeheven verbinding van DB Autozug).

Autotrein Frankrijk vanuit Parijs
Vanuit Parijs rijden er autotreinen naar Zuid-Frankrijk. Deze treinen vervoeren uitsluitend auto´s en motoren, geen treinreizigers. Reizigers maken gebruik van de reguliere treinen. De Autotrein Frankrijk is online alleen boekbaar in het Frans. Eventueel kunt u de tekst via Google Translate vertalen. Vanuit Parijs rijden er in de zomer autotreinen naar 12 bestemmingen in Zuid-Frankrijk, bijvoorbeeld naar Nice, Avignon, Narbonne, Marseille en Toulon. Maar er rijden ook autotreinen naar Biarritz, Toulouse en Bordeaux. Vanaf 119 euro kan de auto mee. Daarnaast moet u dus een treinticket kopen voor de TGV of de nachttrein naar uw bestemming. Dat kan in veel gevallen vanaf 3 maanden voor vertrek vanaf 25 of 29 euro (per persoon).

  • Update: bij onze redactie is het onbekend of alle binnenlandse Franse autotreinen in 2017 nog zullen rijden.

Vanuit Parijs rijden er autotreinen naar 12 bestemmingen in Zuid-Frankrijk

(Alle tarieven zijn vanaf-tarieven, per enkele reis.)

Foto´s bij het artikel: (c) Autoslaaptrein.nl

0 0 stemmen
Artikel waardering
5 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ton Hooijmaaijers
2 jaren geleden

Graag zou ik in april 2022 met de autotrein naar Italië reizen, bv vanuit Düsseldorf naar Verona of naarLivorno, desnoods naar Nice. Vragen: kan dat nog steeds, vanaf welke datum kan dat,waar kan ik reserveren, wat zijn de kosten voor auto met 2 personen?
Met vr.groeten

Aarnoud Buis
1 jaar geleden

Graag zou ik 29 september met de autotrein naar zuid Spanje rijden, op de huidige website zie ik geen of weinig mogelijkheden.

Ben op zoek naar tips om toch deze reis te kunnen maken.

Anoniem
1 jaar geleden
Antwoord aan  Aarnoud Buis

Optie is ferry naar Engeland, Hoek v Holland-Harwich.
Duinkerken-Dover.
En dan de ferry Portsmouth-Bilbao.

Anja De Regge
1 jaar geleden

Hoe kan je van Lille/Parijs naar Narbonne met de autotrein reizen? Hoe kan je deze boeken?

De Bruijn Bernard
9 maanden geleden

Stom dat er Geen autotrein naar Zuid franrijk gaan Ze zeuren over klimaatverandering maar simple effective maatregelen nemen..ho maar.
Sukkels