fbpx

Blijkbaar haast

07 apr 2010 9:35

Ik had het al menigmaal gezien terwijl ik in de file stond. Dames die zich aan het opmaken waren terwijl zij stapvoets voort reden in de file en ook heren die zich tijdens het autorijden aan het scheren waren. Nu komt het regelmatig voor dat je de dames zich in de trein nog ziet opmaken, beetje mascara hier, lijntje daar, poedertje zus en poedertje zo. En dat al dan niet staand, eigenlijk een opmerkelijke prestatie in een altijd licht schommelende trein.

Vanmorgen rond 07.39 uur hoorde ik een raar geluid, een soort van elektrische vlieg of wesp. Er aan denkend dat het geluid van het lager gelegen parkeerterrein afkwam, draaide ik mijn hoofd in de richting van het parkeerterrein. Tijdens deze draai zag ik ineens een wat oudere man staan, grijs krijtstreepjes pak, licht overhemd, geen stropdas, al behoorlijk grijzende en kalend. Deze man stond zich dus tijdens het wachten op de trein te scheren. En het leuke was, het leek de normaalste zaak van de wereld, niemand keek er van op.

Blijkbaar had deze man zich vanmorgen lichtelijk verslapen en daardoor haast om de trein te halen en bleef er gelukkig nog wat tijd over op het perron voor de persoonlijke verzorging.