fbpx

Brand legt treinverkeer Utrecht Centraal en midden-Nederland stil

Sinds 16:25 uur is vrijdagmiddag het treinverkeer in midden Nederland stil komen te liggen. Zo rijden er geen treinen van en naar Utrecht, Gouda, Woerden, Geldermalsen en Driebergen-Zeist. Dat is het gevolg van een brand in een elektriciteitsruimte. Het treinverkeer zal vandaag niet meer hervat worden.

Vanwege de brand heeft de brandweer de verkeersleidingspost van ProRail ontruimd. Toen de brand uitbrak waren er mensen in het elektriciteitsruimte aan het werk. Enkele mensen zijn met ademhalingsproblemen door ambulancemedewerkers behandeld. Vanuit de verkeersleidingspost wordt het treinverkeer in geheel midden Nederland bediend. Daardoor is het treinverkeer in de gehele regio stil komen te liggen. Ook zijn er een aantal treinen gestrand. Om hoeveel treinen het gaat is onbekend. Pas als de post weer vrijgegeven kunnen, de gestrande treinen naar een station rijden.

Gestrand
Doordat het treinverkeer stil is komen te liggen, zijn veel reizigers gestrand. Onder hen veel vrouwen die de Margriet Winter Fair in Utrecht hadden bezocht. Veel reizigers laten zich nu door vrienden en familie ophalen. De NS adviseert om niet van en naar Utrecht te reizen. Voor reizigers die in Utrecht Centraal strandden, kunnen overnachten in de jaarbeurs.

Reisadviezen
Doorgaande reizigers kunnen in sommige gevallen omreizen. Zoals reizigers tussen Amsterdam en Arnhem, zij kunnen reizen via Amersfoort en Deventer. Vanuit Rotterdam en Den Haag kunnen reizigers naar Arnhem en Nijmegen reizen via Den Bosch. Ook tussen Rotterdam en Amersfoort kunnen reizigers omreizen, in dit geval via Schiphol.

Geen treinverkeer
Alhoewel de brand al enige tijd geblust is, kan het treinverkeer door schade aan het relaissysteem niet hervat worden. Dit zal zeker tot zaterdagochtend duren.