fbpx

Bussen en trams in Oost-Vlaanderen plat door staking

31 aug 2010 17:13

Voor de tweede dag op rij rijden er nauwelijks trams of bussen in Oost-Vlaanderen. De Belgische reizigersvereniging TreinTramBus betreurt de actie, maar hekelt daarnaast ook de besparingen die recentelijk werden doorgevoerd door De Lijn.

Met de besparingen ging de kwaliteit van het openbaar vervoer op tal van plaatsen achteruit. Zo rijden de Gentse trams ’s avonds nu maar om de 20 minuten in plaats van om de 15 minuten. En na 23u rijden trams en bussen volgens een aangepast net: moeilijk te begrijpen voor de niet-geoefende klant.

Doorstroming
De reizigersvereniging ziet wel andere mogelijkheden om te besparen. Snellere doorstroming zou bij verkeerslichten zou bijvoorbeeld tot een besparing kunnen zorgen. TreinTramBus vraagt de Vlaamse overheid te investeren in een betere doorstroming. "Zo zijn zinvolle besparingen mogelijk zonder dat dit ten koste van de klant of van het personeel moet gebeuren" zo zegt een woordvoerder van de vereniging.

Maandag
Het openbaar vervoer in Oost-Vlaanderen ondervond als gevolg van de 24-uren actie maandag zware hinder. De actie was vooral voelbaar in de grote steden. In Gent reed volgens De Lijn bijna geen enkele bus of tram. Oorspronkelijk was het de bedoeling om dinsdag weer aan de slag te gaan, maar na een denigrerende opmerking van een directielid aan iemand van de technische dienst werd beslist dinsdag toch het werk neer te leggen.