fbpx

Dagelijks 50.000 treinreizigers gebruiken gele borden

14 dec 2015 8:55

Van de dagelijks 1,1 miljoen treinreizigers gebruikt 3 tot 5 procent nog de gele borden. Dat komt neer op 33.000 tot 55.000 reizigers per dag. Dat blijkt uit een brief aan de Tweede Kamer van staatssecretaris Dijksma. De gele borden gaan voorlopig nog niet verdwijnen, maar het aantal is wel fors aan het afnemen. 

"NS ziet als aanvulling op de digitale middelen ook op de langere termijn een rol voor zogenaamde statische reisinformatie-middelen, zij het in minder grote aantallen dan nu", schrijft de opvolgster van Mansveld aan de Tweede Kamer.

De gele vertrekstaten voorzien in een behoefte waarvoor nog geen alternatief beschikbaar is. "Ze bieden de reiziger het overzicht van het treinaanbod over de hele dag. Dat overzicht biedt NS voorlopig niet met de digitale schermen. Er blijft dus op elk station minimaal één set gele vertrekstaten beschikbaar. Op grotere stations zullen dat er meer zijn. Het precieze aantal per station hangt af van bijvoorbeeld het aantal reizigers, het aantal ingangen en dergelijke."

Met name GroenLinks had zich eerder kritisch geuit over het feit dat de gele borden op sommige grote stations nauwelijks meer te vinden waren.