fbpx
Foto: Chris Redan / Shutterstock.com

Duitse conducteur neemt corona-complotdenkers in het ootje

Een hoofdconducteur van Deutsche Bahn heeft op sociale media voor de nodige hilariteit gezorgd met zijn oproep aan treinpassagiers om mond en neus te bedekken. Hij richtte zich via de intercom met name tot mensen die een complot zien achter het coronavirus en de overheidsmaatregelen, waaronder een mondkapjesplicht in het openbaar vervoer.

In het filmpje van de oproep op Twitter, wordt passagiers van de ICE van Berlijn Ostbahnhof naar het Zwitserse Interlaken verteld dat zij een mondkapje kunnen kopen in het boordrestaurant van de trein als zij er geen hebben.

“En dan tot slot nog een mededeling voor alle complotdenkers aan boord”, vervolgt de conducteur. “Denkt u er alstublieft aan dat de Bondsregering in het geheim speekselmonsters verzamelt om u mee te klonen en daarna te vervangen. Draag daarom altijd mond- en neusbedekking om te voorkomen dat de regering aan uw DNA komt. Dank u wel, ook namens alle medereizigers.”

Het filmpje werd vrijdag op Twitter geplaatst en is sindsdien duizenden malen geliket en geretweet. Het filmpje is al vaker dan 700.000 keer bekeken. Ook Deutsche Bahn deelde het filmpje.

© ANP

4 gedachten over “Duitse conducteur neemt corona-complotdenkers in het ootje”

 1. Dries Molenaar schreef:

  ik heb een aardige anecdote ingetypt maar jullie cloudfare heeft hem opgevreten? Erg handig en zonde van mijn inspanning.
  Die cloudfare speelt met enige regelmaat op. Wanneer dit een betaalde dienst is kun je maar beter eens reclameren.

  1. Ariën schreef:

   Misschien kan je het bericht voortaan voor de zekerheid bij het versturen even selecteren en op CTRL+C drukken? Dan heb je hem in ieder geval nog in je geheugen staan.

   Ik zie heel regelmatig ook wel eens een Cloudflare-melding, maar dat zou mogelijk door de webserver komen die even niet bereikbaar is. Ikzelf draai ook CloudFlare op diverse sites, en ik heb nooit opeens even problemen.

 2. Willem schreef:

  Tja aangezien er geen reet in de ttrein zat kan je dat natuurlijk oomroepen en een meereizende ccollega een filmpje laten maken mmet zijn telefoon.

 3. Baardstaart schreef:

  Dus in Duitsland naast een mondkapje ook een aluhoedje verplicht 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.