fbpx
Foto: Chris Redan / Shutterstock.com

Duitse conducteur neemt corona-complotdenkers in het ootje

Een hoofdconducteur van Deutsche Bahn heeft op sociale media voor de nodige hilariteit gezorgd met zijn oproep aan treinpassagiers om mond en neus te bedekken. Hij richtte zich via de intercom met name tot mensen die een complot zien achter het coronavirus en de overheidsmaatregelen, waaronder een mondkapjesplicht in het openbaar vervoer.

In het filmpje van de oproep op Twitter, wordt passagiers van de ICE van Berlijn Ostbahnhof naar het Zwitserse Interlaken verteld dat zij een mondkapje kunnen kopen in het boordrestaurant van de trein als zij er geen hebben.

“En dan tot slot nog een mededeling voor alle complotdenkers aan boord”, vervolgt de conducteur. “Denkt u er alstublieft aan dat de Bondsregering in het geheim speekselmonsters verzamelt om u mee te klonen en daarna te vervangen. Draag daarom altijd mond- en neusbedekking om te voorkomen dat de regering aan uw DNA komt. Dank u wel, ook namens alle medereizigers.”

Het filmpje werd vrijdag op Twitter geplaatst en is sindsdien duizenden malen geliket en geretweet. Het filmpje is al vaker dan 700.000 keer bekeken. Ook Deutsche Bahn deelde het filmpje.

© ANP

0 0 stemmen
Artikel waardering
5 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dries Molenaar
4 jaren geleden

ik heb een aardige anecdote ingetypt maar jullie cloudfare heeft hem opgevreten? Erg handig en zonde van mijn inspanning.
Die cloudfare speelt met enige regelmaat op. Wanneer dit een betaalde dienst is kun je maar beter eens reclameren.

Ariën
4 jaren geleden
Antwoord aan  Dries Molenaar

Misschien kan je het bericht voortaan voor de zekerheid bij het versturen even selecteren en op CTRL+C drukken? Dan heb je hem in ieder geval nog in je geheugen staan.

Ik zie heel regelmatig ook wel eens een Cloudflare-melding, maar dat zou mogelijk door de webserver komen die even niet bereikbaar is. Ikzelf draai ook CloudFlare op diverse sites, en ik heb nooit opeens even problemen.

Willem
4 jaren geleden

Tja aangezien er geen reet in de ttrein zat kan je dat natuurlijk oomroepen en een meereizende ccollega een filmpje laten maken mmet zijn telefoon.

Baardstaart
4 jaren geleden

Dus in Duitsland naast een mondkapje ook een aluhoedje verplicht 😉

Jantje
3 jaren geleden

Zou deze krankzinnige imbeciel dit ook even om willen roepen dan.het virus word voor 99%veroorzaakt door slechte ventilatie & de luchtcirculatie van airco s laten ze voor jaren terug alle treinen nou hebben voorzien van airco + sloten op alle ramen.het mondkapjes verhaal gaat maar om 1ding daar worden in de loop der jaren tonnen aan verdient!maar het mooiste komt nog want laat de conducteur nou wel een raam hebben die loskan ook een deur die met de hand geopend kan worden toeval?nee mensen dit kun je heel makkelijk beoordelen als massamoord met voorbedachte rade want hebben jullie er wel eens over nagedacht stel dat zo n trein te water raakt dus je krijgt kortsluiting de passagiers zijn in dit geval ten dode opgeschreven want er kan niks meer open wel heel toevallig he dat de conducteurs deur voor passagiers ook niet toegankelijk is want die zit van binnen opslot maar de conducteur doet gewoon zijn deurtje los en die zwemt rustig naar veilige haven hier is jaren geleden al over nagedacht hoor pure massamoord met voorbedachte rade kun je die tuig gerust voor aanklage!had deze speekselmongol nog iets te braken dan hoor ik het graag…