fbpx
Foto: archief

Einde aan tijdperk: Geen grote NS treinkaartacties meer via Kruidvat en AH

07 jun 2022 12:40

NS is (voorlopig) gestopt met grootschalige treinkaartjes via partijen als Kruidvat en Albert Heijn. Dat laat de vervoerder desgevraagd aan Treinreiziger.nl weten. De vervoerder kiest nu voor een gerichtere aanpak. Dit betekent dat er nog wel acties via derden blijven bestaan, maar specifiek gericht op speciale groepen potentiële reizigers.

Specifieke groepen klanten

Zo is er in maart een kortlopende AH-actie geweest voor een groep geselecteerde AH-klanten. “We kiezen voor een iets andere aanpak” erkent NS-woordvoerder Oscar van Elferen. Hij vervolgt: “Voor ons is een belangrijke voorwaarde dat we met dit soort acties reizigers weten te bereiken die we zelf anders minder goed weten te bereiken”. 

Daarom werd er in maart gekozen voor een persoonlijke bonusaanbieding via Albert Heijn. Alleen per e-mail kregen de geselecteerde klanten de aanbieding. Verder werd de actie nergens gecommuniceerd. Door de beleidswijziging komt er – in elk geval voorlopig – een einde aan een traditie van dagkaartacties. Voor Treinreiziger.nl reden om terug te blikken op het ontstaan en de ondergang van dit begrip.

2005: Eerste actie via Kruidvat

Het begrip dagkaartacties ontstaat in 2005. Voor het eerst lanceert NS via een retailer een treinkaartactie. Kruidvat heeft de primeur. Voor amper een tientje kan er in het weekend kris-kras door Nederland gereisd worden. De samenwerking blijkt een succes.

Na Kruidvat volgen tal van andere retailers. Niet alleen voor het weekend, ook voor de daluren want dan zijn de treinen doorgaans toch erg leeg, is de gedachte. Dankzij de samenwerking met retailers weet NS nieuwe klanten te trekken, die anders minder snel de trein nemen. Bovendien beginnen sommige klanten spontaan een reis te plannen, gewoon omdat er actiekaartjes zijn. Het levert dus extra omzet op.

2017: zestien treinacties via retailers

De treinkaartjes worden een begrip en ze gaan als zoete broodjes over de toonbank. Het gaat al snel om grote aantallen. Zo meldt NS in 2012 dat een Blokker Dal Dagkaart in korte tijd een half miljoen keer wordt verkocht. In datzelfde jaar gaat het in totaal om zeker 2,5 miljoen tickets en zijn de dagkaart-acties goed voor vier procent van de omzet van de consumentenmarkt.

In de jaren erna wil NS geen exacte cijfers meer vrijgeven, maar Treinreiziger.nl constateert een groeiende belangstelling. In 2017 zijn er in totaal maar liefst zestien treinacties via Blokker, Hema, Albert Heijn, Etos, Kruidvat en Primera. Het effect om nieuwe reizigers kennis te laten maken met de trein wordt steeds minder, vertelt marketing- en salesmanager Paul Geelen in 2018 aan Treinreiziger.nl.

2018: Strategie wijzigt

NS besluit daarom de strategie te veranderen. Minder dagkaartacties, en ook de prijs gaat omhoog. Meer en meer zet het spoorbedrijf in op aanbiedingen via de eigen websites. Voor amper 20 euro kan dan nog via de spoordeelwinkel altijd een dagretour gekocht worden tussen twee stations naar keuze.

De versobering die in 2018 is ingezet wordt de jaren daarna doorgezet. NS gaat een jaar later volledig over op e-tickets. Treinreiziger.nl ontvangt in korte tijd enkele duizenden boze reacties. Bij de wegwerpkaartjes was de check-in tijd bepalend, en mocht een reis in de spits worden afgemaakt, bij e-tickets mag dat niet. Ook besluit NS minder te adverteren met aanbiedingen, en worden dagkaarten omgewisseld voor uitsluitend dagretouren.

2020: Zodra het kan weer goedkope treinkaartjes

Ondanks de wijzigingen blijven de actiekaartjes populair. De coronacrisis zorgt ervoor dat alle voordelige tickets plots worden beëindigd. Immers, reis alleen met de trein als het echt noodzakelijk is, is het advies. In de zomer van 2020 verbetert de situatie en wachten er veel mensen op nieuwe acties. “Zodra het verantwoord is, willen wij niets liever dan ook weer goedkope treinkaartjes aanbieden”, vertelde NS-woordvoerder Hessel Koster. Koster zegt dat het niet alleen om acties zal gaan via de NS-kanalen, maar ook via retailers. Maar, zegt Koster: “Net als bij het kabinet gaat het bij ons ook stapje voor stapje.”

2022: Landelijke treinacties keren niet terug

Echter, het stapje naar landelijke dagkaartacties blijkt nu toch niet meer te worden gezet. Voor de vervoerder lijkt er ook minder noodzaak te zijn om te stunten met actiekaartjes: door de hoge benzineprijzen zijn reizigers toch al geneigd sneller de trein te nemen. “We merken bij het groepsticket in ieder geval een flinke toename sinds de prijs aan de pomp zo aan het stijgen is” vertelt woordvoerder Van Elferen namens NS. Hij wijst er bovendien op dat er andere kaartjes zijn geïntroduceerd, zoals 10% vroegboekkorting in de daluren, en dat er nog steeds kaartjes met korting te verkrijgen zijn via de Spoordeelwinkel. Niet meer standaard tussen twee stations naar keuze, maar gericht op specifieke steden. NS kan daarmee specifieker sturen.

Een ander issue is momenteel het personeelstekort, waardoor er regelmatig minder en minder lange treinen rijden. Treinen zijn daardoor in de daluren soms al behoorlijk gevuld. De vraag is dus of een treinactie nu omzet (en winst) oplevert, of dat juist het schrappen van de acties NS omzet oplevert. Alles lijkt op het laatste te wijzen, is de conclusie van Treinreiziger.nl. Het zijn vooral de forenzen die de trein nog deels links laten liggen afweten, een groep die het volle pond betaalt. NS is dus meer genegen om die groep terug te winnen dan extra reizigers te trekken tegen spotgoedkope tarieven.

302 gedachten aan “Einde aan tijdperk: Geen grote NS treinkaartacties meer via Kruidvat en AH”

 1. Manal Barazi schreef:

  Jammer. Ik vind het niet leuk. De treinen zijn vol ? Dat is niet waar. Misschien 2 of 3 uur sochtonds en avonds. Maar de andere tijdens niet.

  1. Erno-Berk schreef:

   De treinen zijn in de spits echt weer propvol. Gezien het feit dat vrijwel niemand meer een mondneusmasker draagt in de trein en de opkomst van de nieuwe BA.5- en BA.2.12-variant van Omicron is het gewoon echt niet verstandig om grote groepen reizigers spotgoedkoop te laten reizen. De trein moet een veilig vervoersmiddel zijn, ook voor kwetsbare doelgroepen en ik heb het gevoel dat de trein voor kwetsbare doelgroepen op dit moment niet erg veilig is. Daarom nee tegen spotgoedkope actiekaartjes.

   1. Joop schreef:

    Je stokpaardje “kwetsbare doelgroepen” gaan wel lekker winkelen, ondanks hun kwetsbaarheid. En laten die winkels nou ook lekker druk zijn..

    Dat mondkapje is nu een vrije keus geworden. Niemand is verplicht om het ding niet te dragen. Als jij vind, om wat voor reden dan ook, dat je met dat ding op in de trein wilt zitten, dan doe je dat gewoon. Ik zie dadelijk jong en oud met het mondkapje in de trein zitten en over de perrons lopen. Niemand die er wat van zegt.

    Het is voor de incidentele reizigers erg jammer dat ze niet meer met een actie kaartje een dagje kunnen treinen. NS zet vol in om de forens terug te winnen. Maar met het hybride werken, zal dat nog een zware dobber worden.

    1. Wil Lange schreef:

     Mee eens

    2. Eugene schreef:

     Ook mee eens. Ik vermoed dat de NS door de populariteit van hun betaalbare trein-kaartjes. Er eindelijk aachter kwam dat hun diensten eigenlijk altijd veel te duur is geweest. En dat goedkope treinkaartje mag dan geen gewoonte gaan worden. Want dan concureer je met jezelf zeg maar.

   2. Ron Swart schreef:

    @Erno-Berk, David Bowie (1947 – 2016) zong in 1999 reeds over omicron:
    https://www.youtube.com/watch?v=wjuLuGRpNF8

    1. Annemiek schreef:

     Gast, moet jij niet eens terug naar je begeleiders bij de stichting?

    2. Anoniem schreef:

     Ja, dus? En de groep Corona bracht in 1994 de hit ‘The Rhythm of the Night’ uit.

     Gaan we nu serieus onzinnige nietszeggende verbanden zoeken? Kom op zeg…

    3. Baardstaart schreef:

     Naar dit nummer geluisterd ten samen met het bekende Mexicaanse “Corona extra” biertje. Dit merk bestond al in 1998.

    4. Anoniem schreef:

     waardeloos allemaal

   3. A schreef:

    Wat een klets .Nou dan moet je niet grootschalig reizen oa in vliegtuig enz

   4. Sil schreef:

    Dagkaartjes van ah of kruidvat daarmee kon je nooit mee in de spits reizen…altijd pas na 9.uur en savond ook niet in de spits.

    1. Henk van Rens schreef:

     Jawel hoor. Ik pakte vroeger de eerste trein om 5.20 om naar Vlissingen te gaan.

   5. Ab Normaal schreef:

    De treinen zijn propvol omdat de NS nog lang niet op volle sterkte rijdt. Vanmorgen was DE spitstrein in de 3000, die om 08:02 uit Arnhem vertrekt, 8 bakken lang. Dit zouden er tenminste 10 moeten zijn en 12 bakken is wenselijk.

    Ik vermoed eerder dat de NS zijn potje voor marketing zeer verkleind heeft en daarvoor een excuus zoekt. 😛

    1. Baardstaart schreef:

     Dat de NS niet op volle sterkte rijdt heeft volgens mij alles te maken met de vergrijzing en vanaf vorig jaar of dit jaar veel babyboomers op pensioen gaan en er weinig nieuw personeel is. Zie de bevolkingsopbouwpiramide.

   6. Srb schreef:

    Met andere woorden: Erno blijft de rest van zijn/haar leven in isolatie vanwege de angst voor ziektes. Ik zal je uit de droom helpen: dit is een ontwikkeling die continu doorgaat en nooit meer weg gaat, en dat geldt echt niet alleen voor corona. Als dit serieus iets is waar jij wakker van ligt heb ik best wel met je te doen. Is dit serieus hoe je wilt leven?

   7. Cedric schreef:

    Corona is met de huidige mutaties gewoon geen gevaar meer. Pak gewoon de vrijheid nu het kan. Voor het zenuwachtig mijden van niet gevaarlijke mutaties kun je altijd nog naar China gaan. En Buiten dat is het OV nooit echt een frisse bedoeling geweest. Iedereen raakte dezelfde trap- en armleuningen aan, alles gaat tegenwoordig via mechanische ventilatie in plaats van ARKO en zelfs de modernste toiletten zijn niet hygiënisch, doordat ik nog steeds de helft van de toiletbezoeken ik niet mijn handen kan wassen. Ik krijg wel de indruk dat met moderne toiletten ik minder door de urine hoef te lopen, dat is wel een pluspunt. Je hebt voor het OV gewoon een sterke weerstand nodig en anders heb je recht op de Regiotaxi of WMO-vervoer. Want wat D66 nu gewoon doet is ordinair bezuinigen op fatsoenlijk gehandicaptenvervoer.

   8. Stefan schreef:

    Jij bent niet goed

   9. pretletter schreef:

    Erno-Berk
    schreef:
    8 juni 2022 om 10:48

    De treinen zijn in de spits echt weer propvol. Gezien het feit dat vrijwel niemand meer een mondneusmasker draagt in de trein en de opkomst van de nieuwe BA.5- en BA.2.12-variant van Omicron is het gewoon echt niet verstandig om grote groepen reizigers spotgoedkoop te laten reizen. De trein moet een veilig vervoersmiddel zijn, ook voor kwetsbare doelgroepen en ik heb het gevoel dat de trein voor kwetsbare doelgroepen op dit moment niet erg veilig is. Daarom nee tegen spotgoedkope actiekaartjes. blijf je toch lekker thuis met je hypnose en angst gecreerd door de staat

    1. joke schreef:

     Als je bang bent is thuis blijven altijd een optie. Laat de gewone mens vrij Covid gaat nooit meer weg is er ook altijd geweest

   10. K schreef:

    Dit heeft niks te maken met covid19, NS maakt gewoon gebruik van alles wat er gebeurd om meer winst te maken, dit doen ze elke jaar,

   11. Antonio schreef:

    Erno, met je covid gejank en opgeheven vingertje, ga jij lekker in Siberie wonen daar is het lekker rustig.
    Die maskertjes hoeven niet meer maar die hielpen toch al niet en gevaar voor besmetting in de trein is niet afhankelijk van hoe veel de kaartjes hebben gekost. Of gun jij gewoon een ander niks.

   12. Hans schreef:

    Damens en heren die bang zijn gemaakt door de linkse regering moeten lekken thuisblijven en niet gaan winkelen. En vooral de linkse media blijven volgen. Dus ebolapak aan en voor de tv (NOS?RTL) blijven zitten

    1. Axel schreef:

     Hans, linkse regering? De VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie linkse partijen? Er gaat een wereld voor me open.

  2. Anoniem schreef:

   Jammer dat deze kaartjes niet meer verkocht worden
   Waarom gaat de ns niet in de zomermaanden
   Zomertoer verkopen dat was in het verleden ook
   Zo kunnen mensen m et een mindere budget ook een keertje erop uit en voor de kinderen een railrunner

   1. Anoniem schreef:

    Omdat er voor jeugdigen veel voordeligere alternatieven zijn.

   2. Anoniem schreef:

    Helemaal gelijk!

  3. Marian schreef:

   Jammer dat deze kaartjes niet meer verkocht worden
   Waarom gaat de ns niet in de zomermaanden
   Zomertoer verkopen dat was in het verleden ook
   Zo kunnen mensen m et een mindere budget ook een keertje erop uit en voor de kinderen een railrunner

  4. Rob schreef:

   Het was toch alleen reizen in de daluren.
   Vreemde actie van de NS.
   Misschien als we ze nog minder steunen, ze denken dat we vanwege de hogere brandstof prijzen meer gaan reizen met de trein.
   Ook dat wordt duurder, maar ik tank nog steeds bij de buren, jammer NS, weer een gemiste kans

   1. Axel schreef:

    Door de week niet in de daluren, maar in het weekend was kaart de hele dag te gebruiken.

    1. Axel schreef:

     Correctie: door de week alleen in de daluren, in het het weekend de hele dag door.

   2. Axel schreef:

    Correctie: door de week in de daluren, maar in het weekend was kaart de hele dag te gebruiken.

  5. Anoniem schreef:

   Belachelijk doe mensen die het al moeilijk hebben opnieuw de deksel op de neus bah bah

 2. Magda Drieman schreef:

  Dit vind ik heel triest. Hier worden mensen met al een smalle beurs weer gepakt.
  En ook nog eens in hun vrijheid.

  N S.U hoeft niet voor mensen te denken waar ze naar toe willen dat kunnen ze best zelfs.

  1. Erno-Berk schreef:

   Ook mensen met een smalle beurs moeten normale prijzen betalen voor allerlei diensten en spotgoedkope treinkaartjes horen daar niet bij. De treinen zijn nu al propvol en zeker door het vervallen van de mondneusmaskerplicht en de opkomst van de BA.5- en BA.2.12-variant van Omicron is het niet verstandig om reizigers spotgoedkoop met het openbaar vervoer te laten reizen.

   1. Jojo schreef:

    Ik hoop dat jij hele grote schulden zult hebben dan kan ik gaan lachen

    1. Erno-Berk schreef:

     Als je de trein niet kan betalen, dan kun je nog altijd gaan wandelen of fietsen in eigen omgeving.

   2. A schreef:

    Wat een klets. Nou dan moet je niet grootschalig reizen in vliegtuig ofzo.

    1. En. Moens schreef:

     De auto blijft het enige alternatief om een gezin toe te laten een uitstap te maken. Jammer want in België en Duitsland kan het wel.

    2. Baardstaart schreef:

     @En. Moens

     Deel zeker je mening dat de NS weinig toegankelijke kortingsvormen heeft voor gezinnen en groepen.
     1) Er is wel samenreiskorting (een ieder moet een OV Chip op naam hebben of digitaal)
     2) de railrunner. Niet leuk als je kinderen 12 of ouder zijn
     3) Er is ook een dalgroepskorting voor een enkele reis, maar deze is alleen elektronisch en niet via de automaat te verkrijgen.

     Jammer dat de kaartenautomaat zo karig is. NS gaat er gemakshalve er vanuit dat een ieder een smartphone heeft en er ook financiële transacties op wil doen.

     https://www.ns.nl/producten/meest-gekocht/p/groepsticket-daluren

     Ook maak de NS hier weinig reclame voor deze kortingen.

   3. Betty schreef:

    Mens jij bent zo enorm zielig… Ga alsjeblieft weg man, met je gare corona bangmakerij. Dat de treinen overvol zitten is omdat NS zen zaken niet op orde heeft, en gewoon fucking kleine treinen inzet. Met het onderwerp personeelstekort. Nou die boa’s komen in hele groepen je kaartje controleren hoor. Niks te weinig personeel. En elke trein hoe lang die ook is, heeft een conducteur en een machinist. Opgedonderd met jullie onzin.

   4. Ron schreef:

    Ik denk dat je niet goed bij je hoofd bentals enkel aan je eigen denkt moet jij weten geef iedergeval andere ook een kans om met de trein of andere vervoer middel en ga zelf lopen het is niet normaal het is gewoon veel te duur eigelijk alles kijk bij voorbeeld Luxemburg en daar geven ze het goede voorbeeld

    1. Joost2 schreef:

     In Luxemburg is openbaar vervoer net zo duur als elders. Het enige verschil is dat men het daar betaalt via de befaamde blauwe enveloppe (al zie die daar vast een andere kleur hebben).

    2. Antonio schreef:

     Misschien enige interpunctie op je tekst toepassen?

   5. Baardstaart schreef:

    Ben allang blij dat ik gewoon weg kan zonder koffiefilter op mijn mond en andere Corona maatregelen en dit maakt Nederland meteen vakantieland no.1. dit jaar. En wie een NS flex neemt kan gewoon heel de zomer genieten van dal voordeel of weekend vrij.

    Prettige vakantie allemaal.

    1. Elizabeth schreef:

     Het ergere is nog.dat er geen enkel Flex abonnement te koop meer is voor 61 euro per jaar.met 40% korting.voor de kleine beurs voor de jeugd.Hoe kan dat nou.

   6. Monica schreef:

    In de Daal uren reizen, en in het weekend voor mensen met een kleine beurs , niets mis mee.

  2. Joyce schreef:

   Hier ben ik het mee eens, vooral voor die het niet breed hebben was, dit hun uitkomt om zo toch nog een dagje weg te kunnen, en die wordt hun nu wel weer afgepakt

   1. Annemiek schreef:

    Als je het niet breed hebt, ligt de weg daaruit altijd in de mouwen opstropen en aan het werk gaan, huisdieren en verslavingen de deur uit. Stoppen met excuses zoeken, vroeg opstaan en aan het werk! Doe je dat niet, dan heb je het inderdaad niet breed. Eigen schuld! Neem je verantwoordelijkheid!

    1. Anoniem schreef:

     Wauw!! Je zal maar arbeidsongeschikt zijn geraakt tijdens het uitvoeren van je werk. Eigen schuld dus…. 🤦🏼‍♂️

    2. Janneke 1 schreef:

     Annemiek, nog nooit gehoord van werkende armen? Er zijn heel wat mensen die zich een slag in de rondte werken in laagbetaalde banen (moet ook gebeuren, weet je) en die helemaal niet te beroerd zijn om hun mouwen op te stropen. Wees maar blij met het feit dat je je dat niet kan voorstellen.

    3. Biek schreef:

     Wow Annemiek wat een ontzettend negatieve gedachten. Zeker nog nooit wat meegemaakt in het leven dat je zo dom en egoïstisch reageert. Zoals iemand anders al zei, er zijn mensen die arbeids ongeschikt zijn. Ik Ik ben ( gelukkig) wel positief ingesteld en wens jou geen ziekte toe..Ik kan alleen maar hopen dat je over jouw opmerking kunt nadenken..

    4. Allan Kleiweg schreef:

     Annemiek is een agent provocateur, die bewust weerzin opwekt. Ze lijdt aan een soort van meerderwaardigheidscomplex en kijkt neer op alle andere mensen. Het is beter om haar in haar eigen sop gaar te laten koken en te negeren.

    5. Annemiek schreef:

     Degene die arbeidsongeschikt is geraakt, wordt prima opgevangen in de sociale vangnetten, waarvan we als maatschappij op democratische wijze hebben besloten hoe die eruit moeten zien. Iedere werkende betaalt ongeveer 6% van het premieloon rechtstreeks aan de uitkering van de mensen die arbeidsongeschikt zijn geraakt. Dat betekent dat iedereen met een full time-baan zonder te zeuren ruim 2 uur per week aan het werk is voor de arbeidsongeschikten. Daar mogen de mensen die niet meer kunnen werken ontzettend blij mee zijn.

    6. Anoniem schreef:

     @Allan Kleiweg, je hebt natuurlijk volledig gelijk.
     @onze annemiek zal natuurlijk tranen met tuiten huilen als ze haar huidige huis verkoopt. Al die jaren de brandverzekering voor niks betaald 🙄

    7. Simon schreef:

     @ Allan Kleiweg
     Niet mee eens. Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is en we komen niet allemaal uit hetzelfde nestje.
     Ik vind Annemiek toch zeer waardevol in het debat, ze weet veel.
     Haar grapje over de ‘grondige inspectie’ (vorig item) was, gezien de omstandigheden, volkomen ‘fout’ maar ik moest er toch om lachen (sorry).

    8. Rudolf schreef:

     Wat een stupide reactie. Nooit gehoord van arbiedsongeschikten die door middel van een toeslag zelfs komen tot slechts 70% van het minimumloon? Het was me al vaker opgevallen dat u elk gevoel van empathie mist!

   2. @treinkiekje_nl schreef:

    Dan neem je toch een spotgoedkoop weekendvrij abonnement voor €34,00 per maand, en dan nog een gratis kidsvrijkaartje voor je kinderen en je bent klaar. Kun je 4 weekenden in de maand met de kids op stap

    1. M schreef:

     Je kunt zelfs 5 weekenden ermee reizen van 11 juni tot 11 juli dat is heel goedkoop en je kunt er zelfs mee naar Duitsland. Aken en Emmerich

   3. Anoniem schreef:

    2 euro pmn abonnement bij ns en je krijgt 40%korting op een kaartje. Kunt tot 3 personen samenreis korting meenemen met 40% korting. Heb ik gedaan en het scheelt veel geld op je kaartje

  3. Annoniem schreef:

   Inderdaad mensen die het niet zo breed hebben die moeten maar weer thuisblijven, willen ook graag een dagje weg zeker als ze zelf geen auto hebben

 3. geraldine nieuwenhuis schreef:

  schandalig!!! mensen die weinig te besteden hebben worden weer de dupe, die kaartjes waren voor velen van hun een uitkomst om er eens lekker op uit tegaan met de kids. ns heeft de eurotekens in de ogen door de benzineprijzen. ns ga je heel diep schamen!!!!

  1. Erno-Berk schreef:

   Ook mensen die weinig te besteden hebben moeten normale prijzen betalen voor allerlei diensten en spotgoedkope treinkaartjes horen daar niet bij. De treinen zijn nu al propvol en zeker door het vervallen van de mondneusmaskerplicht en de opkomst van de BA.5- en BA.2.12-variant van Omicron is het niet verstandig om reizigers spotgoedkoop met het openbaar vervoer te laten reizen.

  2. S.P. schreef:

   Als je goedkoop met de trein wilt, kun je altijd nog bij NS solliciteren. Machinisten en conducteurs zijn broodnodig, evenals allerlei andere functies die gratis reizen als voordeel hebben.

   1. Dries Molenaar schreef:

    NS schijnt geen treinliefhebbers te willen hebben.

  3. Anoniem schreef:

   NS is geen sociale dienst die cadeautjes uitdeelt aan lagere inkomens.

   1. Dries Molenaar schreef:

    De Sociale dienst deelt ook geen cadeau’s uit. Er is een rechtsbasis voor de eventuele uitkeringen.

  4. Ron schreef:

   Helemaal niet mee eens ik heb wel een leuke baan maar ik betaal ook liever de helft als de volle pond zo is het toch

 4. W.Bergmans schreef:

  Heel heel erg jammer dan worden mijn uitstapjes met de trein niet meer gedaan,ik zat er echt op te wachten.

  1. Erno-Berk schreef:

   https://www.ns.nl/producten/onbeperkt-reizen/p/holland-travel-ticket

   Hier heb je een dagkaart: € 44.

   De tijd waarvoor je voor € 20 kriskras door Nederland kan zijn voorbij. We hebben nu te maken met een pandemie, een oorlog in Europa en een energiecrisis. Dan is het gewoon echt niet mogelijk om reizigers voor een spotprijs met de trein te laten reizen.

   1. Peter schreef:

    Ondanks een pandemie, een oorlog en een energiecrisis heeft buurland Duitsland spotgoedkope kaartjes. 9 euro. Niet per dag. Maar per maand! En niet alleen voor de trein, maar voor al het OV! En dan lukt het Nederland niet om voor het dubbele bedrag een kaartje aan te bieden voor een dag voor een vervoermiddel?

    1. Erno-Berk schreef:

     In Duitsland wordt, in tegenstelling tot Nederland, wel netjes mondneusmaskers gedragen en die zijn van betere kwaliteit dan de mondneusmaskers die doorgaans in Nederland gedragen werden.

     Niettemin is het neuneuroticket een onzinnige actie die eigenlijk nooit had moeten plaatsvinden. Een hoop treinen waren dit weekend overbelast. Laten we die ellende niet naar Nederland importeren.

    2. Annemiek schreef:

     In Duitsland heb je het 9-euroticket, omdat de overheid de 3,5 miljard die dat kost betaalt. Gelukkig doen we dat in Nederland anders.

    3. Anoniem schreef:

     Dat is typisvh Nederland…
     Zelfs als Duitsland 9 euro per dag had gedaan was het nog spotgoedkoop

     Reizen in eigen land is duur…
     Groningen Leer kost al meer dan die 9 euro eArmee ik in Duitsland een maand kan reizen..

     Ns kan sturen op drukte… Yeah.. Pinksteren treinen weer overvol door maar 1 treinstel op diverse lijnen te zetten waar normaal op zondag al 2 nodig zijn…

     Afkoppelen treinen in de drukke avonden nog steeds aan de orde. Dus ja het is erg ddruk… Maar veroorzaken ze veelal zelf.

    4. Anoniem schreef:

     Dat is typisvh Nederland…
     Zelfs als Duitsland 9 euro per dag had gedaan was het nog spotgoedkoop

     Reizen in eigen land is duur…
     Groningen Leer kost al meer dan die 9 euro eArmee ik in Duitsland een maand kan reizen..

     Ns kan sturen op drukte… Yeah.. Pinksteren treinen weer overvol door maar 1 treinstel op diverse lijnen te zetten waar normaal op zondag al 2 nodig zijn…

     Afkoppelen treinen in de drukke avonden nog steeds aan de orde. Dus ja het is erg ddruk… Maar veroorzaken ze veelal zelf.

    5. Dries Molenaar schreef:

     Dat is een poging het brandstofverbruik te verminderen. Niet om de burgers een gunstig ritje cadeau te doen.
     Misschien wilt u andere Duitse maatregelen ook overnemen? Zoals het Corona-beleid of de matige pensioenen van velen.

    6. bert sitters schreef:

     Bei uns in Deutschland ist alles viel besser. Zu Hause haben wir alles, aber wir haben Kaffeesteuer (koffiebelasting). Darum kaufen wir Kaffee in Holland.

 5. Dick van der Goot schreef:

  Jammer dat het (in financiële zin) steeds lastiger is geworden, een dagje zomaar per trein rond te reizen. Gelukkig hebben sommige ouderen nog hun “Keuzedagen”. Verder zij er nog de toeristendagkaarten, maar die zijn behoorlijk prijzig, waartegenover staat dat er vanaf 09.00 uur de gehele dag een gereduceerd tarief geldt en deze kaarten ook voor bus, tram en metro kunnen worden gebruikt.

 6. Henk Trautmann schreef:

  Jammer voor de NS.
  Voorbeeld met 4 personen in de spits naar Amsterdam voor een dagje. Kosten 100 euro.
  Met de auto 40 euro.

  Zoek het maar uit met die treinen die vaak vertraging hebben.

  NS prijst zichzelf uit de markt. Kan er nog meer subsidie bij.

  1. Wat schreef:

   Dan ga je toch buiten de spits?
   En 40eu met de auto? Woon je op 30min van Amsterdam af? Dagkaart parkeren ben je al 15eu kwijt.

  2. bert sitters schreef:

   Volgens de ANWB kost een autoritjes met en bescheiden middenklasser 44 eurocent per kilometer. Deze berekening is voor het uit de handlopen van de benzineprijzen. Dan is de trein toch echte minder duur, zeker als je gebruikt maakt van een kortingkaart buiten de spits.

  3. Anoniem schreef:

   Ik zie maar weinig auto’s rond rijden met vier personen erin

 7. Sneller schreef:

  Vin dat die korting kaartjes gewoon moeten blijven. Gezellig met je gezin een x tje voordelig weg. Zijn toch al zware tijde voor de mensen.
  Nu dit ook nog afpakken.
  Schandalig.
  Trein is beter voor het mileu dan de auto.
  Maar het moet niet duurder worden dan met de auto een dagje weg gaan
  Dan pakken de mensen de auto wel

  1. Erno-Berk schreef:

   De treinen moeten gewoon ruimte kunnen bieden voor kwetsbare doelgroepen. Dat lukt niet als je reizigers spotgoedkoop te laten reizen. Er is gelukkig wel ruimte voor om reizigers recreatieve reizen te laten maken, maar voor reizigers die voor spotprijs gebruik willen maken van de trein is er simpelweg geen ruimte voor.

   1. Peter schreef:

    Definieer kwetsbare doelgroepen? Mensen met een kleine portemonnee zijn toch net zo goed kwetsbaar? Je zou reactie ook om kunnen draaien:

    ”De treinen moeten gewoon een betaalbaar vervoer kunnen bieden voor mensen die wat minder te besteden hebben. Dat lukt niet als je ruimte wil overhouden voor kwetsbare reizigers die anderhalve meter afstand willen hebben. Het lukt wel voor reizigers die reacreatieve reizen willen maken. Maar voor reizigers die de coupé voor zichzelf willen is simpelweg geen ruimte voor.’

    Het is gewoon onzinnig om de ene groep belangrijker te achten dan de ander.

    1. Erno-Berk schreef:

     We zitten nog steeds in een pandemie vriend en het is gewoon een schande dat de mondneusmaskerverplichting in Nederland zo snel is afgeschaft. Volle treinen waarbij vrijwel niemand een mondneusmasker draagt zijn mogelijke superspreaders en niet iedereen gaat vrijwillig met het openbaar vervoer. Daarom moeten er gewoon prijsprikkels zijn om zo geen grote groepen allerlei onzinnige pretreisjes te laten maken. Spotgoedkope actiekaartjes zijn uit de boze. Zeker in de tijd waarin we te maken hebben met de opkomst van de BA.5- en BA.2.12-variant van Omicron.

    2. Peter schreef:

     @Erno-Berk

     Op dit moment zijn er 0 maatregelen van kracht door de Nederlandse overheid. En ondanks dat liggen er welgeteld 22 mensen in het ziekenhuis met Corona, waarvan er 2 op de IC. Er waren 0 sterftegevallen. Dat is geen maatschappij-ontwrichtende pandemie en het zou ronduit belachelijk zijn als de NS vanwege dit soort verwaarloosbare cijfers (2 IC-opnames op een bevolking van 17 miljoen, doe zelf de statistische analyse maar) haar beleid zou aanpassen, ‘vriend’. Je leeft echt nog in 2020 als je over superspreaders etc praat. Die nieuwe varianten zijn volgens het RIVM en WHO niet ziekmakender of besmettelijker dan de huidige variant. Je weet wel die Omicron variant waaraan we het einde van de pandemie hebben te danken en men afgelopen pinksterweekende weer op allerlei bomvolle festivals stond waar men naartoe ging in bomvolle treinen. Zoals dat al enkele weekenden gebeurd. En ondanks al deze ‘superspread-events’ liggen er 22 mensen in het ziekenhuis en is er geen stijging in de besmettingen.

     Maar het punt is dat ik wel maken is dat je een groep veel belangrijker maakt dan de ander. Je maakt er zelf van dat de NS er is voor kwetsbare groepen. Wie heeft dat bepaald? Waarom moet de NS fungeren als taxi voor kwetsbare personen? Je zou ook kunnen stellen dat openbaar vervoer er is om grote groepen mensen op een duurzame en efficiënte manier te vervoeren. Hoe meer, hoe beter. Allemaal mensen die de auto laten staan. Het is voor de NS niet reëel om nog jaren te treinen alsof er een pandemie gaande is. Dan gaan ze failliet.

    3. Mo Koster schreef:

     Precies. Juist de kwetsbare doelgroepen vallen voor een aanzienlijk deel in de lagere inkomensgroepen.

    4. Henri schreef:

     Als je zo bang bent om iets op te lopen moet je binnen blijven.. Dat gezeur over kwetsbaar… Juist de oudjes voor wie we het deden bleven gewoon lekker reizen en voordringen.. Nu weer zielig lopen dien want oeh er komt weer variant aan. Alvast maar weer lockdown invoeren en avondklok.. Weer diverse bedrijven naar de vernieling helpen. Wil je mondkapje dragen dan die je dat maar hou op met die verplichtingen.. Wel kijken naar Duitsland met kapjes maar niet naar de reizen.. 2 jaar ellende en niks kunnen en wat heeft het opgeleverd… Veel faillissementen depressie bij velen eenzaamheid angst voor anderen etc
     .. Alleen supermarkten hebben geprofiteerd met giga omzetten… Leef je leven en laat elkaar vrij in doen en denken.. Ik gun iedereen een uitstapje voor weinig geld

    5. Ann schreef:

     Nou sinds Omikron is het weer mogelijk om een beetje normaal te leven. Het virus is endemisch net als de griep. Voor de griep gaan we toch ook niet altijd en overal met een mondmasker rond lopen.

    6. Anton schreef:

     Die kwetsbare mensen die haar anderhalve meter afstand willen houden die kunnen ook altijd nog de duurdere eerste klas nemen. En daarnaast wat me opviel toen de mondkapjes nog verplicht waren, juist die mensen die het meest kwetsbaar waren liepen het meeste te zeiken over mondkapjes. Als corona voor mij heel gevaarlijk was geweest dan was ik juist overal met een FFP2 mondkapje gaan lopen omdat die mondkapjes jezelf enigszins beschermen. Mijn moeder is ook zo’n zeikerd, ze is als de dood om corona te krijgen maar in winkels weigert ze om een FFP2 mondkapje te dragen

   2. M schreef:

    Narcissist arrogant Erno zit deze hele pagina aan het spammen

    1. A schreef:

     Ja helemaal waar. Hij bepaald wat wij moeten doen en ook wat hij vind.

     Ga niet iedere keer negatief doen en doe zelf je mondkap op ipv dat gemekker

   3. Julia schreef:

    Ben je iemand van de NS of zo die probeert zoveel mogelijk kritiek te debunken met steeds hetzelfde copy-paste antwoord op iedereen die er niet blij mee is? Mijn hemel..

    1. A schreef:

     Helemaal gelijk Julia met zijn negatief gedoe Of mondkapjes fabrikant

   4. A schreef:

    Kwetsbaar ga met deeltaxi of later als het rustiger is

   5. Ab Normaal schreef:

    @Erno, zolang mensen nog steeds op het perron roken is de Corona Pandemie een lachertje. Ja, er gaan helaas mensen dood door Corona, maar 3 jaar geleden was er een griepvirus die veel dodelijker was.

    Het begint nog steeds bij de NS die boel niet op orde heeft en vooral druk bezig is om daar externe factoren erbij zoekt om het plaatje voor zichzelf gunstiger te maken.

    PS: Als je 3 uur lang je muilkorfje achter elkaar ophoud dan is statistisch de kans groter dat daar een levensgevaarlijke bacterie ontwikkeld dan dat je Corona oploopt zonder dat je een muilkorje draagt.

  2. Janneke 1 schreef:

   @Sneller, misschien een tip voor een dagje weg met het gezin. Een groepsticket voor 4 pers. kost 35 euro enkele reis, dus 70 p dag. Dat is 17,50 p.p. Wél alleen in de daluren, maar dat was bij de Kruidvatkaartjes ook zo.

   1. M schreef:

    Bij de kruidvat kosten de kaartjes 12,50 per stuk als je minimaal 3 kocht dat was in 2016/2017? En in 2019 kocht ik ze voor 14 per stuk

   2. treingraag schreef:

    Groepskaart al vanaf 2 personen.

 8. Theijs schreef:

  Ik vroeg mij al mij al af, wat is er met deze aanbiedingen gebeurt.
  Ik wil voor het milieu best de auto laten staan om een dag met de trein een uitstapje te maken. Maar € 44,- per persoon is dan echt te gortig. Gemiste kans NS!

  1. Erno-Berk schreef:

   € 44 per persoon voor een dagkaart is gewoon marktcomfort. We moeten gewoon geen reizigers spotgoedkoop met de trein laten reizen. De trein is nu al vaak te druk en zeker in combinatie met het feit dat vrijwel niemand meer een mondneusmasker in de trein draagt en de opkomst van de nieuwe BA.5- en BA.2.12-variant van Omicron is het gewoon echt niet verstandig om grote groepen reizigers spotgoedkoop te laten reizen.

   1. Peter schreef:

    44 per persoon is 176 per gezin. Dat is zeker niet marktconfort in vergelijking met de auto. Of bijvoorbeeld met Duitsland waar men voor 9 euro een maand OV heeft.

    1. Erno-Berk schreef:

     Die neuneurotickets zijn ook gewoon veel te goedkoop en Nederland moet beslist niet meegaan met de trend om spotgoedkope treintickets aan te bieden. Dan ga je maar lekker coronaproof met de auto naar het museum of de dierentuin of je betaald een marktcomforme prijs.

   2. Rudolf schreef:

    Marktconform? Er is hier geen functionerende markt, want NS heeft in wezen een monopolie.

   3. Beer schreef:

    Mijn God Erno, je BLIJFT echt maar doorzeiken he. nu weten we wel dat je dat je een bevend corona-rietje bent. Misschien beter om een eind aan je leven te maken (gelieve dit Niet op het spoor te doen….wederom vertraging)

  2. Ron Swart schreef:

   @Theijs, voor jongeren onder de 18 jaar is in ‘t weekend een retour voor 7,50 euro een mooie optie.

 9. Reiziger 2.0 schreef:

  Zei ik al eerder, maar dan word ik uitgelachen! Ben ik toch weer de lachende derde!🤣🤣🤣

  Treinreizen in Nederland is zonder een goede actie te duur en niet leuk meer!

  Ik mis daarnaast een organisatie (Rover?) die hier voor de reiziger door het vuur gaar. Maar helaas, de consument heeft anno 2022 niets meer aan belangenorganisaties zoals Rover en laat ik het helemaal niet hebben over websites zoals Treinreiziger.nl. Erg teleurgesteld ben ik over al die clubs die zogenaamd iets voor de reiziger willen betekenen.

  1. Erno-Berk schreef:

   Het is ook niet de bedoeling dat reizigers voor een spotprijsje pretreisjes maken. Als je pretreisjes wil maken, koop je maar een Holland-Travel-Ticket van € 44. De trein is nu al te druk en het moet in combinatie met het feit dat vrijwel niemand meer een mondneusmasker in de trein draagt en de opkomst van de nieuwe BA.5- en BA.2.12-variant van Omicrom niet drukker maken in de trein dan nodig.

   1. Reiziger 2.0 schreef:

    Je bent wel heel erg aanwezig met jouw ‘mening’.
    Jij bepaalt niet voor een ander wat de norm is.🤔

    Daarnaast ben je een paniekzaaier met dat gezeur over een mogelijke nieuwe pandemie. Kap gewoon daarmee!! Laat mensen hun mening en gevoel uitten zonder dat jij jouw ideeën hier aan hen opdringt.

    De treinkaartjes acties worden gewoon gemist, vriend. Zonder acties cancel ik liever de trein. Vlieg ik liever naar Brussel of Londen. Jammer vóór dat zogenaamde klimaat. Ik leef gelukkig over tig jaar toch niet meer! Maar het allerbelangrijkste is, ik dring mijn mening niet zoals jij bij elke reactie op. Kap daar nu mee oke?😡

    En weer door naar een goedkope treinkaartjes actie, want net als alle andere mensen met een smalle beurs, heb ik daar ook recht op! En anders maak ik ze zelf wel!😉 Amen!

    1. Erno-Berk schreef:

     Je hebt recht op een treinkaartje als je daar een eerlijke prijs voor betaald. € 44 voor een dagkaart vind ik een eerlijke prijs, € 20 is in deze tijd geen eerlijke prijs meer. Tijden veranderen eenmaal.

    2. Peter schreef:

     @Erno-Berk
     Ja precies, de auto is dus én corona-proof, en goedkoper dan de trein. Hoe is de trein dan marktcomform? Als de trein dus duurder en minder veilig is?

    3. bert sitters schreef:

     @Reiziger 2.
     Met een kruitvat-kaartje kon je niet naar Berlijn.

    4. bert sitters schreef:

     @Peter.
     Met z’n vieren in de beperkte ruime is een auto bepaald niet Corona-proof

    5. Anoniem schreef:

     @bert sitters – hangt er van af uit hoeveel huishoudens ze komen?

   2. Anton schreef:

    Tijdens de spits zal de trein altijd druk blijven, maar dat de treinen in het weekend vaak overvol zit komt puur doordat in het weekend er vaak maar 1 of 2 treinstellen ingezet worden dus wat de weekenden betreft daar moet de NS gewoon langere treinen inzetten dan hebben ze dar probleem in 1 keer opgelost

    1. Joost2 schreef:

     “Gewoon”

     De beste stuurlui staan aan wal?

 10. Frans E.R. Eekhout schreef:

  Pindakaas…
  Nu geldt het credo “die goede oude (goedkopere) tijd” als mensen straks in het spoorwegmuseum een tentoonstelling kunnen zien van al die goedkope treinkaartjes die men in de afgelopen honderd jaar te bieden had zoals de Tienertoer en Meermanskaart en de goedkope vaak “all-inclusief” dagtochten met zelfs een boottocht naar Engeland met de Stena en Olau line die men aan het loket (!) en de automaat kon kopen, er was zelfs een boekje met alle dagtochten en de prijs vanaf diverse stations, ze zijn nu allemaal VERLEDEN TIJD, helaas pindakaas…
  De catering is uit de trein, nu dus de voordelige Kruidvat en AH kaarten, helaas jammer en alternatieven voor een redelijk betaalbaar kaartje zijn spaarzaam geworden of het moet al die afzonderlijke dagkaarten van al die regionale vervoerders zijn.
  Als je weet waar je naar toe gaat met het OV en de ritprijs bij OV9292 vooraf opzoekt, kan het voorkomen dat zelfs een duurdere Holland Travel Ticket Off Peak van Euro 44,- vooral in het weekend een optie zijn. Op 14 mei j.l. reisde ik door het land met alle OV vervoersmodaliteiten en berekende vooraf wat mijn eventuele reiskosten zijn, die bleken met mijn NS daldagkaart en OV chipkaart Euro 22,00 duurder te zijn dan met een HTT – off peak van E 44,00, de keuze voor deze eenmalige OV chipkaart was snel gemaakt. Lag dit onder de E 44,- dan reisde ik gewoon met een OV chipkaart, rekening houdend met het in- uitcheck systeem.
  Het hoeft niet altijd druk te zijn, de mensen verdelen zich vaak slecht over een trein en zijn er soms rustiger plekken te vinden dan men denkt. De “goeie” ouwe tijd, ieder zijn tijd.

  1. Ann schreef:

   Deze zomer maar naar Duitsland gaan dan. Ik heb Nederland ook wel gezien inmiddels

  2. treingraag schreef:

   Dagtochten of Minitrips weet nog Westerbouwing, Castricum, Oisterwijk, Nunspeet en lopen maar. Ook Reggehuus te Ommen leuke huisjes als de Koolmees maar was van NS Reisvereniging dacht ik. Met centrale afhaalkeuken met je pottenrek door het mooie park. Goed gedaan pa.

 11. Bert de Vis schreef:

  NS mag van mij prima zelf bepalen wat ze willen vragen voor welke kaartjes. Ik koop ze niet als ik ze te duur vindt. Angst voor Corona is een slechte raadgever om wel of geen korting te geven. OMT geef hier de adviezen en de regering de afgewogen maatregelen. NS moet wel zorgen voor veilig vervoer (geen verdrukking in de trein bijv.). Dus steeds dezelfde mening geven onder elk bericht maakt dat niet de waarheid.

  1. Erno-Berk schreef:

   Sinds de mondneusmaskerplichting in treinen is afgeschaft is er geen sprake meer van veilig vervoer. Nederland noem ik ook wel Asoland, omdat vrijwel niemand meer in drukke treinen en bussen een mondneusmasker draagt.

   1. Reiziger 2.0 schreef:

    Heb je het nog niet begrepen, vriend? Laat mensen zelf bepalen of ze met de trein reizen! En nu is Nederland ineens een aso land? We leven in een vrij land en daar wil ik geen mondkapje op. Duidelijk toch?

    @Hildebrand (Treinreiziger.nl) kun jij Erno-Berk een waarschuwing geven of desnoods blokkeren? Hij dwingt zijn mening hier iets teveel op…

    1. Erno-Berk schreef:

     Mensen mogen zelf bepalen of ze met de trein reizen, maar ze moeten wel een marktconform tarief betalen om met de trein te mogen. Simpel zat.

    2. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

     Ik zie niet zoveel reden voor een waarschuwing. Of het nodig is om zijn mening bij elke andere mening te herhalen? Op zich niet. Maar het is niet nodig. Handiger om één keer de discussie te voeren. Overigens zie ik dat iemand zich wel kwetsend uitlaat tegenover Erno.

    3. Henk schreef:

     @Erno “Karen!”

    4. Wouter schreef:

     @Erno Wat noem je marktconform? Als je voor alles marktconform de prijs moet betalen dan waren waarschijnlijk heel bedrijven al failliet.

     Denk maar eens aan een kledingwinkel die een nieuwe collectie kleding binnen krijgt en die nog kleding heeft hangen van de vorige collectie. Als deze (oude) kleding ook tegen de markconforme prijzen weg moet dan weet je dat de kledingzaak ermee blijft zitten.

     Een ander voorbeeld zijn bungalowpark. In het laagseizoen betaal vaak aanzienlijk minder dan het hoogseizoen. Vaak vraag ik me af of ze tegen die tarieven een huisje winstgevend kunnen verhuren maar ik weet ook dat je op zo’n moment dat je er beter iets voor kan vragen dan niets. Op die manier verdien je nog iets om de kosten te dekken.

     Ik denk dat dit ook zo werk voor de NS. Ze verdienen het tijdens de spitsuren. Daarbuiten moeten ze toch moeite doen en volgens mij leverde de treinkaartjes van de fysieke winkels toch een leuke omzet.

   2. A schreef:

    laat he nakijken Ga dan in bijv China wonen kun je hem heel de dag op

    1. Realisme graag schreef:

     In het grootste deel van de wereld zijn mondkapjes binnen nog steeds verplicht.

   3. Eugene schreef:

    De goedkope mondneusmasker houdt geen virusjes tegen. Via WOB onderzoek werd bekend dat de mondneusmasker niet hielp maar enkelt bedoele was als normalisering in de hoofden van- en training van burgers.
    Niemand houd je overigens tegen als je er toch een wilt dragen.

 12. Frits saelmans schreef:

  Schandalig de mindere worden weer
  Gepakt lekker thuis zitten dan maar
  Fijne vakantie.

  1. Realisme graag schreef:

   De “minderen” krijgen al bijna alles cadeau

   1. Anoniem schreef:

    Wat krijgen “minderen” allemaal cadeau? Wees eens concreet.

    1. Anoniem schreef:

     Zo snel kan het brein (geen uitspraak over het teken😇) dat niet verwerken hoor 🙄

 13. Raymond Groen schreef:

  erg jammer!!Erg genoten van alle treinreizen sinds ,het kruidvat kaartje,Heel veel kilometers gemaakt,vaak zonder dat ik wist waar ik die dag naartoe zou gaan.Hoewel het stuk minder gezellig in trein is tegenwoordig doordat iedereen met of een hoofdtelefoon of druk met mobieltje is hoop ik dat de dagkaartje toch weer terugkomen!

  1. Reiziger 2.0 schreef:

   Dat was zeker leuk, vooral wanneer de actie begon bij Kruidvat. Ik herinner mij de lange rijen klanten nog in 2005 bij de plaatselijke winkel. Het was toch een bepaalde spanning, wie heeft het eerste actie kaartje en later kon ik er altijd wel een paar verkopen tegen mooie prijsjes!😉

  2. M schreef:

   Ik ook ik liep altijd naar het station en keek effe rond en zei ok ik neem deze trein…

  3. Wouter schreef:

   Ik heb ook zeker genoten van dit soort treinkaartjes. Ik ben hierdoor ook meer gaan reizen en kocht soms ook kaartjes zonder dat ik al een uitje had gepland.

 14. Willem schreef:

  Zorgwekkende ontwikkeling dat de NS nu via een compleet ondoorzichtig proces sommige mensen wel korting geeft en andere niet. Dit soort ongelijke behandelingen lijken me niet te passen in het openbaar vervoer. Lijkt me een goed idee als ze, met het oog op transparantie, elke maand de namen van de mensen publiceren die korting hebben gekregen en waarom (heb je een grotere kans op korting als je meer prei koopt bij de AH?).

  1. Henri schreef:

   Koop wekelijks bij Albert maar ondanks bonuskaart en airmiles nog nooit mail gehad voor wat voor trein actie dan ook… Erg vreemd

   1. Annemiek schreef:

    Het ging tot nu toe om een eenmalige actie sommige klanten kregen in hun Bonus box in de AH-app. Helemaal niet zo vreemd dat jij die niet kreeg.

 15. Liesbeth schreef:

  Daar ga je dan, ik met mijn kleine portemonnee en mijn lot genoten die graag dagje weg willen, worden vergeten
  Dit is nou Nederlands op zijn smalst
  Kijken naar de cijfers, denken niet aan mensen die het lastig hebben in deze tijd

  1. Annemiek schreef:

   Misschien moeten jij en je lotgenoten dan gewoon eens full time aan het werk gaan. Er is werk genoeg. Donder al je kansloze excuses om niet te werken overboord. En je zult zien dat je binnen de kortste keren niet meer hoeft te zeuren over je kleine beurs.

   1. Joop schreef:

    Nou nou… wat een grote waffel zeg. Wie ben jij om te beoordelen of mensen al dan niet kunnen werken? True, er zijn momenteel genoeg kansen op de arbeidsmarkt. Maar dat wil nog niet zeggen dat mensen met een kleine beurs daar ook een kans hebben hè. Toontje lager zou niet misstaan in dit geval. Eerst de omstandigheden van de mensen kennen, dan pas oordelen.

    Eerder zei je al dat het hun eigen schuld is. Daarop zei ik, je zal maar door een ongeval op het werk arbeidsongeschikt zijn geraakt. Is dus ook eigen schuld. (Was een anonieme reactie, ging iets niet goed met plaatsen)

    1. lezer schreef:

     @Joop: er zijn teveel hoger opgeleiden (en hier en daar een self made man or women) die zich totaal niet kunnen inleven in de situatie van anderen. Iets met bubbel. Vroeger leverde dat alleen rechtse borrelpraat op. Tegenwoordig leidt dat tot steeds ernstiger verdeeldheid op in steeds meer westerse en voorheen politiek stabiele landen (ook wel polarisatie genoemd). Ik zie ook in mijn eigen netwerk het rechterdeel denken dat we nog steeds in de jaren ’70 van de vorige eeuw leven waar iedereen maar in een hangmat zit. Voorbeelden vallen buiten het bereik van dit forum.

     De VS was het land bij uitstek waar werd geclaimd dat bikkelharde concurrentie goed was en dat armoede eigen schuld was. En kijk ze nu eens: maar zo gaat dat vaak: zaken worden pas erkent als ze niet meer ontkent kunnen worden.

    2. Ann schreef:

     @Lezer

     De VS stort bijna van ellende in elkaar. En langzaam maar zeker staat ons dat lot hier ook te wachten.

   2. Anoniem schreef:

    Wat is jouw probleem? Ken jij de situatie waarin iedereen zich bevindt? Zo niet, dan kun je beter “opdonderen” en zoals je zelf aangeeft aan het werk gaan…

 16. Henny schreef:

  Heel erg jammer dat de goedkopere treintickets geschrapt worden. De trein is gewoon te duur en dan heeft niets met een smalle of krappe beurs te maken. Als je het volle pond moet betalen, is de auto echt stukken goedkoper, maar het autovervoer wilden we juist ontzien voor het milieu. Dat gaat zo dus echt niet lukken. Gemeen om met de gestegen benzineprijzen de goedkope treinkaartjes niet meer te verkopen. Mensen worden gedwongen ze te kopen, dus dan hoeven er geen kortingen meer te zijn. Je kan internationaal voor 30 euro naar Berlijn, terwijl de binnenlandse tarieven torenhoog zijn, schandalig!

  1. bert sitters schreef:

   De auto is niet goedkoper, maar duurder. Zeker na de laatste explosief gestegen benzineprijzen.

 17. Heino schreef:

  Schade ! Ich war immer der Meinung , dass die Angebotstickets helfen , das Defizit der NS in den Schwachlastzeiten zu verringern . Denn sowohl deren Material als auch das Personal ist dann ja auf der Schiene und kann nicht einfach für diese Stunden abgebaut werden . Obendrein habe ich dabei manchen Euro in die Niederlande gebracht . Nun bringe ich dieses Geld eben in unsere neuen Bundesländer und anstatt nach Scheveningen wieder nach Mallorca .

 18. Joop schreef:

  @Erno-Berk: [quote] In Duitsland wordt, in tegenstelling tot Nederland, wel netjes mondneusmaskers gedragen en die zijn van betere kwaliteit dan de mondneusmaskers die doorgaans in Nederland gedragen werden.[/quote] Ik ben afgelopen week 4 dagen in Berlijn geweest, en als daar 20%zich aan de geldende regels hield is het veel. Meer en deel liep zonder, deel met FFP2 maskers en de rest eigen gefabriceerde of standaard maskers. En wij hebben gebruik gemaakt van de u-bahn, s-bahn en trams. Dus jouw gewauwel in de quote klopt dus van geen kant.

 19. Danny schreef:

  Ik vind dat Erno er niet naast zit, door het ontkennen van corona is de trein een onveilig vervoersmiddel geworden. Heel Nederland doet alsof er geen long covid bestaat.

  Kijk dan naar Annemiek, waar het ableisme vanaf druipt. De oplossing? Gewoon harder werken en niet zo zeuren? Fijn dat jij op je plek bent in een volle werkweek, mensen die niet overwerkt en overprikkeld zijn mogen ook bestaan.

  1. Henk schreef:

   Ah kijk aan, nog zo’n “Karen”

   1. Janneke 1 schreef:

    Het ,,ableisme” van Danny heb ik even moeten opzoeken, wist helemaal niet dat dat bestond. Maar wat is een ,,Karen”?

    1. Henk schreef:

     Goedemorgen Janneke,

     De definitie volgens Wiki:
     “Karen is een pejoratieve term die in de Verenigde Staten en andere Engelssprekende landen wordt gebruikt voor een vrouw die zich disproportioneel bevoorrecht of veeleisend gedraagt”

     “pejoratief” moest ik zelf dan weer even opzoeken maar betreft een woord met een negatieve bij betekenis.

     Sinds Corona is het aantal “Karens” exponentieel gegroeid en slaat wat mij betreft zeker niet alleen op vrouwen. Wat ook weer goed geestig gebruikt is in de laatste “South Park” aflevering.

     Tot zo ver eerst…

  2. Realisme graag schreef:

   Wat is er tegen hard werken? Niet willen werken wordt nu in Nederland beloond

 20. Kees schreef:

  Jammer, ik persoonlijk kon de acties wel waarderen.

  Ik kan op zich nog wel begrijpen dat de NS een andere strategie wil toepassen om nieuwe reizigers naar de trein te lokken, maar vraag me af of ze daar in niet doorschieten door bestaande reizigers die af en toe de trein gebruiken, zich gaan vervreemden.

  We hebben dit al eerder gezien tijdens de periode van de coronamaatregelen hoe mensen het idee kregen dat ze de auto ingejaagd werden. Daar moet het openbaar vervoer nog steeds van herstellen in reizigersaantallen (en bijbehorende subsidies). Hoewel het in de spitsuren wel weer aardig bijgetrokken schijnt te zijn.

  De vraag is of er een echte strategie is om nieuwe reizigersgroepen aan te boren of gewoon het opheffen van bestaande activiteiten.

  1. Otto schreef:

   Juist de spitsuur reizigers blijven nog steeds massaal wee.g.

 21. K. van Sambeek schreef:

  Eind jaren ’70 werkte ik als Wagons-Lits treinsteward (Heerlen-Zandvoort) en waren de treinen soms extra druk dankzij een actie van een koffiemerk (Kanis & Gunnink als ik mij goed herinner) met goedkope treinkaartjes. Die meen ik na 9 uur geldig waren. Dus zo nieuw waren de Kruidvat enz acties nu ook weer niet……….

 22. Lotte van Wijk schreef:

  Vind het erg jammer dat na stopt met de treinkaartjes acties, wij maakten er veel gebruik van, hebben geen top inkomen en ik denk dat we niet veel meer met de trein zullen reizen..

  1. Karel Geerts schreef:

   Dan gaat u maar met de auto dan merkt u vanzelf wat dat kost. Van dit soort dreigementen zal NS niet onder de indruk zijn

 23. Martinistadjer schreef:

  Wat een gemopper weer. Iedereen kon toch zien aankomen dat de goedkope treinkaartjes tijdelijk zouden zijn? Ze waren ervoor om mensen de trein in te lokken en dat is kennelijk een succes geweest. Goedkope treinkaartjes zijn geen recht. Je kan tegenwoordig voor een maandje met Flex een of ander abbo afsluiten en dan reis je ook redelijk goedkoop.

  1. Netty schreef:

   Je trouwe reizigers af en toe eens belonen zou zou een sympathiek gebaar zijn. Maar de NS denkt binnen is binnen. Trouwens, teleurstelling is geen gemopper.

   1. Eef schreef:

    Kruidvatkaartjes kopers zijn nu juist geen trouwe klanten maar mensen die alleen de krenten uit pap vissen.

   2. Tim schreef:

    Trouwe reizigers zijn mensen die een abonnement kopen, niet degenen die uitsluitend van goedkope aanbiedingen profiteren.

  2. Karin schreef:

   Ja, dat klopt wel wat je zegt. Het is een kwestie van vraag en aanbod. Blijkbaar hoeft de NS minder haar best te doen om de reizigers weer binnen te krijgen. Ze komen vanzelf wel weer.
   NS Flex is ook best wel een leuke manier om wat goedkoper te reizen!
   En ook 60 plussers kunnen vrije reisdagen kopen.
   Evengoed zou het best een aardige geste zijn als er 1 of max 2 keer per jaar nog eens een goedkope kaartjes actie zou zijn. Maar wellicht duurt dat weer even. Er moeten echt weer meer conducteurs, machinisten en beveiligers worden aangenomen en opgeleid.

 24. bert sitters schreef:

  Het waren bij lange na niet alleen mensen met lage inkomens die profiteerden van de stunt-aanbieding met Kruitvat-kaartjes. Gezien de huidige situatie past het verstrekken van dit soort kaartjes ver onder de kostprijs niet meer in deze tijd.
  Het klopt dat nu er veel mensen zijn met een tekort aan inkomen. Het beeld van Annemiek is echter volkomen onjuist, zoals bij veel van haar voorstellingen van zaken. Veel van de mensen in financiële problemen werken e kei en keihard voor hun schamele loontje. Zelf mensen die voorheen vielen in de middengroepen worden getroffen, omdat zij vast zitten aan verplichtingen. Het is niet de NS die dit moet oplossen. Het probleem is veel breder en dieper.
  Ons landsbestuur moet het probleem van te lage inkomens aanpakken.
  Daarnaast kun je denken aan flankerend beleid, waarbij mensen met een laaf inkomen toch in staat worden gesteld om een dagje uit te kunnen op een oma die helemaal in Roodeschool woont te bezoeken.
  Veel steden kennen een vorm van een Stadspas, waarbij de laagste inkomen voordeeltjes kunnen krijgen voor de toegang tot musea en attractie. In Amsterdam is zelfs gratis reizen met de tram, bus of de Metro inbegrepen.
  Deze pas kan landelijk worden en uitgegeven worden door het Ministerie van Sociale Zaken.
  Daar zou ook een treinvoordeel onder kunnen vallen. Het ministerie koopt dit in bij NS.
  In Duitsland komt het 9 euro-abonnement ook van de Bondsregering, maar deze regeling geldt voor Jan en Alleman. Mijn voorstel geldt alleen voor mensen die het nodig hebben.

  1. Brabo schreef:

   Nog meer cadeautjes voor de lagere inkomens. Waarom zou je eigenlijk nog gaan werken? Als je niet gaat werken krijg je van Bert Sitters immers alles cadeau.

   1. bert sitters schreef:

    Brabo, u snapt het niet. Er zijn zat mensen met een laag inkomen die er hard voor moeten werken. Zij kunnen alleen niet of nauwelijks meer rondkomen van hun salaris.

    1. bert sitters schreef:

     Overigens gaan verreweg de meest belastingvoordelen naar de hoger inkomens en multinationals.

    2. Realisme graag schreef:

     @bert Sitters
     De midden en hogere inkomens betalen wel het leeuwendeel van de belastingen.

    3. bert sitters schreef:

     @ Mijnheer of mevrouw Realisme.
     Iemand met een hoog inkomen kan gemakkelijker een deel van het inkomen afstaan aan de gemeenschap. Overigens wordt inkomen uit vermogen zeer laag belast.

    4. Annemiek schreef:

     @bert sitters. De belastingdruk die we in Nederland kennen, behoort al tot de allerhoogste ter wereld. In plaats van dat we de overheid eens pas op de plaats laten maken en zorgen dat ze de boel regelen van de enorme bak geld die ze al krijgen, is het voor arme mensen natuurlijk wel erg gemakkelijk om te gaan wijzen naar de mensen die volgens hen nog meer moeten gaan betalen.

     Er wordt al zodanig genivelleerd dat het voor iemand met een modaal inkomen totaal niet loont om daar anderhalf keer modaal van te maken. Dat is al een gigantisch probleem. Verdien je minder dan modaal, dan is het snel aantrekkelijk om gewoon helemaal niet aan het werk te gaan en te leunen op allerlei vormen van steun. En dat doen veel mensen. Die kiezen voor een leven in de bijstand, om vervolgens te klagen dat alles zo duur wordt en niemand aan hen denkt. Als je meer budget wilt voor arme mensen, moet je juist die parasieten aanpakken, zoals dat bijvoorbeeld ook in Duitsland gebeurt. Als je niets mankeert en niet aan het werk gaat, belandt je daar gewoon op straat.

    5. bert sitters schreef:

     Ik ben het er mee eens dat mensen die onterecht in de bijstand zitten aan het werk worden gezet, maar we hebben nu juist steeds minder werklozen.
     De middengroepen vormen inderdaad steeds meer een verwaarloosde groep. Waar ik het over heb zijn de mensen met een riant inkomen en vermogen. Ook voor veel internationale bedrijven geldt Nederland als een belastingparadijs.
     Als mensen met een laag inkomen een beter salaris zouden ontvangen, dan betalen ze ook meer belasting
     Als ik kijk naar de BTW-tarieven in verhouding tot andere EU-landen dan, zit Nederland redelijk aan de lage kant. België zit net boven ons, behalve de BTW op brood en verse groente. Duitsland zit er weer net onder, maar Duitsland kent weer speciale koffiebelasting.

  2. Eef schreef:

   Nog even en de lagere inkomens mogen ook nog gratis winkelen in de supermarkt.

   1. B schreef:

    Weer zo’n dom wicht ..begrijpt duidelijk niet wat er gebeurd in de lagere klasse van de samenleving. Zegt wat over het intelligentie niveau van de hogere en middenklasse! Maar ik zal het goed maken voor je. Dat jij en de rest die denken zoals jou, nog lekker veel mogen inleveren en nergens voor in aanmerking mag komen. Betaal men uitkering maar Eef!

   2. Anoniem schreef:

    Dat heet voedselbank

 25. Louise van Hoven schreef:

  Waar de Deutsche Bahn de reiziger super vetwendt, draait de NS de gulle kraan geheel dicht.
  Heel Jammer NS

  1. bert sitters schreef:

   De DB verwent geen reizigers, het is de Duitse bondregering die het betaalt aan de DB.

 26. Brabo schreef:

  NS dacht aanvankelijk dat de vol betalende forensen vanzelf wel zouden terugkomen. Nu dat niet zo is zullen de tarieven voor forensen wat omlaag moeten en voor de daluurreizigers wat omhoog.

  1. Annemiek schreef:

   Het is dan wel de vraag wanneer NS die forenzen terug de trein in wil lokken. Ik zie hierin weinig activiteit, terwijl de datum waarop de staatssteun verdwijnt nadert. Ik denk dat NS erop gokt dat forenzen aan het eind van de zomervakantie de keuze tussen de auto of de trein gaan maken en dat dat voor hen een zwaarwegende keuze is, waar ze lang over gaan peinzen, maar dat is het helemaal niet. Door veel forenzen die dankzij het beleid van NS voor de auto hebben gekozen, wordt het besluit met de auto te blijven reizen heel lichtzinnig gemaakt, aangezien het reizen per trein er alleen maar slechter op is geworden. Dan moet er wel een heel sterke (prijs-)prikkel komen om toch voor de trein te kiezen. En ik denk niet dat NS zelf de marge heeft om die prikkel te geven, want met een korting van 10% bereik je helemaal niets. De financiële toekomst van NS is daarmee erg zorgwekkend. Te verwachten valt dat er nog veel dieper in de dienstregeling zal worden gesneden om de boel nog enigszins gezond te houden.

   1. bert sitters schreef:

    Veel forenzen geldt kwaliteit, comfort, dienstverlening, regelmaat, frequentie en betrouwbaarheid

    1. Ab Normaal schreef:

     En wat levert de NS op dit moment vooral niet?

    2. bert sitters schreef:

     @Ab Normaal.
     Een paar punten
     1)Treinen vallen uit of zijn tekort, waardoor overmatige drukte in de trein.
     2) Er loopt zelden een conducteur meer door de trein, mensen die rustig willen werken werken in een stiltecoupé worden gestoord doorherriemakers.
     3)Ook in de eerste klas zitten druktemakers. Waarschijnlijk met een tweede klas kaartje of een studentenkaart Dus meer comfort voor het eerste klas tarief is er vaak niet bij. Ook in drukke treinen duikt de massa in de eerste klas. Er komt toch geen conducteur.
     4) Kijk op de app is het devies, maar de app is vaak niet actueel, als ineens een trein uitvalt.
     5) de trein mag best wat sneller om concurrerend te zijn met de auto.

 27. Arjan Krabbenbos schreef:

  Misschien een idee om combi tickets te lanceren naar bijvoorbeeld musea, festivals, bioscopen of naar dieren en pretparken. Of voor een weekend weg met overnachting in een hostel of goedkoper hotel. Niet in de hoogzomertijd, maar in het naseizoen. Dan profiteren misschien meer mensen van een goedkope reisje met iets met een bepaalde bestemming. Mondkapjes zijn in Duitsland voorlopig nog verplicht, in Nederland, België en Groot-Brittannië is dat slechts nog een advies. Ook een dagkaart voor toeristen en incidentele OV gebruikers is een nieuwe optie. Niet alleen dan e tickets ook gewoon papieren versies moeten er dan uitgegeven worden. In rustige perioden dus, zodat er meer vollere treinen en ander OV komen, voor nieuwe passagiers. Anders wordt het nog te druk in de spitsuren en voorkom je vertraging en ander leed onder reizigers en OV personeel!

  1. Freek schreef:

   Het probleem zijn juist de massaal weg blijvende spitsreizigers, de groep die torenhoge tarieven n betaalde. Het verschil tussen spits- en daltarieven is te groot geworden. De daluurreizigers zullen meer moeten gaan betalen om zo de spitsreizigers te ontzien.

  2. Annemiek schreef:

   Dat idee bestaat al en heet de Spoordeelwinkel.

   Ik kan me haast niets minder prettigs voorstellen dan slapen in een hostel.

   1. Dries Molenaar schreef:

    Sommige Jugendherberge in Duitsland zijn wel buitengewoon top. Prachtige gebouwen op top lokaties. Bremen, Hamburg, Keulen, Frankfurt, Stuttgart. Vaak een mooie bar met een uitzicht van een miljoenenhotel. Je moet alleen geen bussen met Italiaanse meisjes binnen krijgen.

    1. Klaas-Jozef schreef:

     Waarom niet? 🙄😇

    2. Annemiek schreef:

     Je kunt ook gewoon een fatsoenlijk hotel boeken. Dan heb je helemaal niets te maken met welke andere gast dan ook.

     Wie ouder is dan 30 en in gedeelde slaapzalen in hostels slaapt, is gewoon een viespeuk. Wie zichzelf op z’n 35e op de rand van een hostelstapelbed terugvindt, moet eens reflecteren op het leven en zich afvragen of hij/zij niet ver onder de ondergrens is belandt van wat hij/zij in zijn/haar jeugd voor ogen had… en op basis van die gedachte aan de slag gaan.

    3. Erno-Berk schreef:

     Je kunt ook gewoon overnachten in een B&B-hotel, Premier Inn, Ibis, The Niu of een andere hotelketen met budgethotels. Dan heb je tenminste gewoon een eigen kamer die je niet met anderen hoeft te delen.

    4. Dries Molenaar schreef:

     Klaas-J vanwege de tornado aan kabaal…

    5. Dries Molenaar schreef:

     beste Annemiek, men doet juist zijn best om boven 26 jaar ook te interesseren. Genoemde herbergen hebben ook familiekamers en kleine kamers.
     Op een kamer met vele vaak luidruchtige dronkemans figuren is inderdaad niet zo fijn.
     Zoals gezegd is in vele herbergen de ambiance top. Off season vaak rustig.
     Zo fijn is het in vele hotels niet. Vaak drukt men de kosten scherp en/of is het een anoniem konijnenhok. Weinig te beleven behalve wat machineverkoop in een formicabar.

    6. Klaas- schreef:

     @dries
     Ja, als je een club uitgelaten schoolkinderen tegenkomt dan valt het niet altijd mee. Maar kom op, je bent zelf ook jong geweest 😇
     Een veerboot met stag- of henparties kan veel erger zijn. Bonken in de gangen is nog het minste. Lekker beetje zeegang levert ook nog wat of.
     Ik neem aan dat A jeugdherbergen bedoelt? Het Brits Engels ken nog wel wat meer betekenissen.

    7. Klaas-Jozef schreef:

     @dries
     Ja, als je een club uitgelaten schoolkinderen tegenkomt dan valt het niet altijd mee. Maar kom op, je bent zelf ook jong geweest 😇
     Een veerboot met stag- of henparties kan veel erger zijn. Bonken in de gangen is nog het minste. Lekker beetje zeegang levert ook nog wat of.
     Ik neem aan dat A jeugdherbergen bedoelt? Het Brits Engels ken nog wel wat meer betekenissen.

   2. Anoniem schreef:

    Vertel!

   3. Klaas-Jozef schreef:

    Waar is dat, die hostels? Ik kan ze niet vinden. 🙁 (nog even afgezien van definitie van “hostel”)

   4. Klaas-Jozef schreef:

    Ik kan die wat jij “hostels” noemt niet vinden op dat NS webstek?
    Dus verklaar je nader!

    1. Annemiek schreef:

     Misschien moet je even lezen wat er staat.

  3. Erno-Berk schreef:

   Je hebt gewoon het Holland-Travel-Ticket van €44 wat in feite een dagkaart voor al het openbaar vervoer is. Kijk eens naar België waar überhaupt geen dagkaarten bestaan, met uitzondering van de provincie Liège (Euregioticket), daar is een rondje treinen best prijzig als je niet tot de doelgroepen behoort waar goedkopere kaarten beschikbaar zijn.

   1. Sam schreef:

    In Belgie heb je nu duo tickets waarbij je met ze 2 kan reizen voor de prijs van 1, plus zijn treinkaartjes in Belgie meestal een stuk goedkoper dan in Nederland

 28. Dries Molenaar schreef:

  118 reacties in zes uur tijd, dat moet wel een record zijn.
  Voor dagkaarten kun je wel een aparte thema-site maken… Als ze er nog zouden zijn.

  1. Annemiek schreef:

   Zo zal men dat op wat er over is van de ‘klantenservice’ ook ervaren. Pre-corona waren het de mensen met Keuzedagen en Kruidvatkaartjes die daar de volledige capaciteit opmaakten. Van de forenzen met een trajectabonnement of andere vorm jaarkaart hoorde NS nooit wat, behalve her en der een GTBV-claim. Dat zijn juist die mensen die inmiddels gewoon hun abonnement hebben opgezegd, zonder dat NS goed lijkt te weten wat er onder hen leeft en hoe ze hen weer terug de trein in kan krijgen. Dat wordt nog een flink probleem.

   Wel grappig om te zien dat mensen die een paar keer per jaar met Kruidvatkaartjes op reis gingen, denken dat zij de belangrijke klanten waren waarop NS kon bestaan.

   1. Anoniem schreef:

    Zo op het eerste oog heb jij de beschikking over de cijfers.
    Kun je ze delen met ons? (Hopelijk is een web-verwijzing genoeg)

   2. Anoniem schreef:

    Blijkbaar niet, oftewel weer eens kletspraat! 😡

    1. Annemiek schreef:

     Waar heb je het in vredesnaam over?

    2. Anoniem schreef:

     Lees gewoon je eigen bewering terug over cijfers?

    3. Annemiek schreef:

     Ik heb helemaal niets gezegd over cijfers.

    4. bert sitters schreef:

     Anonieme kletspraat?

 29. hannie oostendarp-broens schreef:

  Jammer. Want het openbaar vervoer. Is niet de goedkoopste manier om te reizen. Snap best dat alles duurder wordt. Maar als je hoor een retourtje puur met de trein al kin. 35 euro per persoon betaald en dan ko. Vaak er nog een bus bij. Waar een dag kaart ook 12.50 kost. Nou tel maar uit.

  1. Anoniem schreef:

   Ik heb er geen moeite mee dat ik nu flink meer ga betalen voor een actiekaartje dan de 14 tot 17 euro die ik er ooit voor betaald heb.

   Toch vind ik het wel jammer want het motiveerde mij vaak wel om de spits te meiden

 30. K. van Sambeek schreef:

  Iets vergelijkbaars was er al eind jaren ’70. Namelijk kaartjes van het koffiemerk Kanis & Gunnink waarmee voor weinig geld, of bonnetjes (geen actieve herinnering) een dag lang gereisd kon worden, vermoedelijk na 9 uur op werkdagen. Ik werkte als Wagons Lits treinsteward in die tijd. De IC’s op “mijn”lijn Limburg-Zandvoort waren op zulke dagen voller dan gewoonlijk.

  1. Anoniem schreef:

   Zo leuk dat je de Kanis en Gunnik bonnen noemt. Mensen knipten die uit een pak Kanis en Gunnink. Je kreeg er precies zoveel korting mee als met de kortingkaart.

 31. Hank schreef:

  NS profiteert van hoge benzineprijzen, klant is de dupe het wordt steeds ingewikkelder maar je moet goed kijken naar de kleine lettertjes dat is NS gaat het maar eens goed naar de regels kijken en de trainer oplaad late rijden in plaats van de burgers oppakken

  1. bert sitters schreef:

   NS zit nog met de nasleep door de gigantische verliezen door Corona.

 32. Anoniem schreef:

  Het is dat ik geen auto heb , anders zou ik uit protest gewoon de NS boycotten! Het zijn gewoon vieze, vuiler profiteurs!!!

  1. Annemiek schreef:

   Op welke wijze profiteren te ze dan?

  2. bert sitters schreef:

   @Meneer of mevrouw Anoniem:
   Durft u uw ongenuanceerde scheldpartij ook onder uw eigen naam te posten.

   1. Anoniem schreef:

    Ach gossie !

 33. Sandra Overijssel schreef:

  bert sitters jazeker , maar dan alleen mijn voornaam. Ach, zit ik nu aan uw lievelingsspeeltje ? Ze profiteren ervan dat er mensen zoals ik van de trein afhankelijk zijn. Dan ga ik niet genuanceerder doen !!!

 34. Maartjes schreef:

  😡🤬😡🤬😡🤬😡🤬. DIT IS ONACCEPTABEL. ONGELOOFLIJK DAT NS GEEN OOG MEER HEEFT VOOR DE MINIMUAAA INKOMENS EN ONS LINKS LAAT LIGGEN. GAAA NOOIIIT MEER NS TREIN TICKET KOPEN BOUCOT DEZE MAFFIA BENDE ! MENSNE ZIJN ER JUIST ALLEEN MAAR OP ACHTHERUIT GEGGAAN! Komen ze nu over deze onzin praten. DANKJEWEL CORONA NS HEEFT EEN GOED EXCUUS BEDACHT.

  1. Janneke 1 schreef:

   Nog niet zo eenvoudig, hè Maartjes, met die kleine toetsjes.

  2. Baardstaart schreef:

   Kijk even op de NS site wat de NS biedt ook voor mensen met lage inkomens. NS flex biedt de mogelijkheid om iedere maand een abo aan of uit te zetten en te kiezen wat. Dalvoordeel en Weekend Vrij zijn zeker interessante aanbiedingen.

  3. ANog Anoniemer schreef:

   Wat ben ik blij dat jullie van die grote letters gebruiken Maartjes. Zo kan ik het ook lezen zonder mijn leesbril. Dat is heel attent van jullie. Niet dat ik er inhoudelijk gezien veel wijzer van ben geworden maar dat dan even terzijde. Wat leuk en toevallig dat jullie allemaal Maartje heten. Al eens aan een groepsreis gedacht? Dat levert jullie wellicht een leuke korting op!

 35. Annemiek schreef:

  Volgens mij ben je al kapot.

 36. Baardstaart schreef:

  Vergeet ook niet de Flex abonnementen van de NS. Ze bieden in elk geval voldoende mogelijkheden om de komende zomer goedkoop op reis te kunnen. En na de zomer zet je het op vriezen als je veel minder trein rijdt. Een dal dagkaartje koste vroeger EUR 20,-, maar 4 weekenden weg met een weekend vrij kost EUR 32,- En je hebt ook nog de bekende dal voordeel en als je echt even een maand vrij wilt reizen heb je altijd nog dalvrij. Even rondkijken op websites van bus vervoersbedrijven levert ook het e.e.a. op en daarbij heb je ook nog de OV fiets.

  Korting op het OV is echt zo moeilijk niet als je niet in de spits moet.

  1. Wouter schreef:

   De actiekaartjes van de fysieke winkels was voor mij vaak de rede om niet om te kijken naar naar een NS FLEX abonnement.

   Dit omdat de actiekaartjes vaak meer korting opleverde dan bijvoorbeeld de 40% kortingskaart.

   Maar heb er vorig jaar een keer naar gekeken en het was me inderdaad opgevallen het soms een goed alternatief is. Zo heb ik wel eens zitten denken om een Dal Vrij abonnement voor bijna 108 euro te gebruiken voor een vakantie en hem na een maand op te zeggen.

   1. Dries Molenaar schreef:

    moet je het eerste jaar niet vol maken? Dan kun je alleen eerder stoppen door te overlijden. Ook niet zo leuk.

    1. Wouter schreef:

     Ik durf het niet te zeggen. Het is ook wat ik al zei. Door de goedkope treinkaartjes in fysieke winkels heb ik nooit naar een NS Flex abonnement omgekeken en heb ik het ook nooit uitgezocht.

 37. Arjan Krabbenbos schreef:

  Hostels zijn niet voor viezeriken, maar voor alle leeftijden. Ook families met kinderen zijn er welkom met tegenwoordig kleinere slaapzalen dan vroeger. Thans heb je naast houten stapelbedden ook twee naast elkaar geplaatste losse eenpersoonsbedden. Hostels in Luxemburg Stad ligt bij het imposante spoorviaduct aan de lijn richting Luik en in Esch sur Alzette in het Luxemburgse Groothertogdom staat de hostel direct naast het treinstation. Dit gebouw is herkenbaar als Rode Blokkendoos, ligt naast een witte , metalen voetgangersbrug richting Park en Dierenpark en is bovendien dit jaar Europese Hoofdstad. Luxemburg kent gratis OV vervoer door heel het land ( alleen 2de klasse in treinen), ook voor bussen en tram. Corveediensten doen ze al jaren niet meer in deze hostels, Jugendherberge, Stayokays, Auberge de Jeunesse of Youth Hostels. In Nederland heb je dan Stayokays, wat vroeger Jeugdherberg werd genoemd en B en B’s. Sommige B en B’s zijn spoor gerelateerd, dus slapen in een oud trein of tramstel of anders bij een ander fraai pand. In Vlaardingen heb je de Vreemde Vogel niet ver van Metrostation Vlaardingen West aan de B-lijn, waar je in een caravan op palen of in een straaljager kunt overnachten. Spoordeelwinkel kan misschien wel met Kruidvat, AH of Trekpleister samenwerken. Dan wordt er meer ruchtbaarheid aan die combi acties gegeven, zeker voor nieuwkomers als asielzoekers en vluchtelingen die zo ook beter ons land (of er om heen) leren kennen. Dan sla je misschien twee vliegen in een klap! Misschien ook handig om vertalingen er bij te zetten, zeker als je de Nederlandse taal nog niet machtig bent.

  1. bert sitters schreef:

   Wellicht iets voor Kruitvat om Hostel-kaartjes aan te bieden.

   1. bert sitters schreef:

    Een Kruitvat-treinkaartje was een voordelige dagkaart binnen Nederland, daarmee kon je niet naar Esch-sur-Alzette in Luxemburg.

    1. Dries Molenaar schreef:

     Kruitvat is meer iets voor defensie…

    2. bert sitters schreef:

     In België zijn nog altijd speciale kortingkaartjes voor militairen

 38. ANog Anoniemer schreef:

  Oei, u wekt de indruk dat u enigszins geïrriteerd bent, beste anonieme schrijver of schrijfster. U hanteert een wonderlijk taalgebruik, als ik zo vrij mag zijn. Ik begrijp nog niet helemaal waar u precies aan refereert en het is mij ook niet duidelijk wat deze vervelende ziekte er mee te maken heeft. Uw woorden zetten ons echt aan het denken…

 39. Nog anoniemer dan anoniem schreef:

  Hier solliciteert iemand naar een IP-bannetje.

 40. John van dijke schreef:

  Ik ga nooit meer met de trein veel te duur dan liever de auto krijg de pleuris met je tyfus trein 🥵🥵🥵

  1. bert sitters schreef:

   Een auto is veel duurder dan de trein, tenzij je altijd met vier personen in de auto rijdt. Volgens een berekening van de ANWB kostte het rijden in een kleine middenklasser 44 per kilometer. Dan was nog voor de explosie van de benzineprijs.

 41. kees jansen schreef:

  ponbepert reizen ruim 350 euro per maand

  duitsland 9 euri per kaartje

  dat bedoel ik

  1. bert sitters schreef:

   alleen in tram, metro en regionale treinen. Onbeperkt in Duisland betekent lang reizen, vaak overstappen en de verbindingen van de diverse regio’s sluiten vaak niet op elkaar aan. Verder wordt dit geheel gesubsidieerd door de Duitse Bondsregering.

 42. Denice schreef:

  Ik vindt dit ronduit echt belachelijk. Ik zit niet met een al te breed budget per maand
  Mijn familie woont in Hilversum, Blaricum en Biddinghuizen. Zelf woon ik in zuid limburg

  Voorheen kon ik ze nog even zien. Maar nu heen en terug? Mijn reis is tegen de 70 euro aan. en in België, 1 dag onbeperkt reizen 25,50.

  M.a.w. Nederland kwa openbaar vervoer is gewoon veel te duur. Mensen die uit het buitenland komen en reizen met het OV. Schrikken zich kapot van de prijzen.

  Ik snap dat je de acties weg wil halen, maar kom dan met een nieuwe optie waar iedereen profeit van heeft. En treinen altijd vol? Oneens. Dit is alleen tijdens spits tijd.

  1. Janneke 1 schreef:

   Dan is denk ik de travel ticket offpeak het voordeligst voor u(44 euro). Misschien niet heel goedkoop, maar wel onbeperkt reizen, ook in tram, bus en metro. Alleen wél na 9 uur, maar ook in de avondspits geldig. Toch een stuk minder dan 70 euro.

  2. . schreef:

   De nationale spoorwegen waren al decennia te duur in verhouding met afstand en inkomen. Dat is niet onlangs zo gekomen of de laatste paar jaren. De tarieven van een treinreis gaan nooit met dubbeltjes of kwartjes omhoog, (10ct 20ct voor alle duidelijkheid), maar meteen maar met hele Euro’s. Voor het bedrag wat ik moet betalen naar een buurprovincie kan ik een hele dag langer verblijven in mijn favoriete buitenlandse stad. Ik vind het zonde om onnodig veel geld te verspillen voor een kort treinritje in een klein land. De NS bieden nooit vroegboekkortingen aan zoals in het VK kan ik een treinrit van twee uur boeken voor tien pond. Probeer dat hier maar eens. En er is 0 concurrentie, ik had daar ook nog citylink of park’s_of_hamilton kunnen nemen, zelfde prijs en reistijd.

   de vraag is nu wanneer het moment eens gaat komen tot de grens echt bereikt is en de NS onbetaalbaar is geworden. Dit kan niet zo doorblijven gaan, eens breekt die spreekwoordelijke kruik.

 43. Frans E.R. EEKHOUT schreef:

  Er is een tijd van komen en een tijd van gaan, daar moet men ook niet te lang bij stil blijven staan.
  Nu zijn de voordeelkaartjes zo goed als weg, is dat helaas pech en kan men niet goedkoop reizen met de trein, wat velen vonden zo fijn.
  Dus kijken we rond in eigen dorp of stad al dan niet met een partner of lieve schat.
  Misschien koesteren velen nog hoop, dat eens de trein met een nieuwe actie goedkoper wordt, krijgt men dat wellicht nog eens op z’n bord.
  Nu was dit bericht wel even schrikken en zal men als reiziger ermee moeten schikken.
  Kruidvat, Albert Heijn, bedankt voor jullie acties, ik heb ervan genoten en dat was heel erg fijn !

 44. bert sitters schreef:

  Het probleem zit echt hier: https://www.telegraaf.nl/financieel/631377138/doemscenario-cpb-tot-1-1-miljoen-huishoudens-in-de-problemen-door-prijsdreun

  Daar helpt af en toe een Kruidvatkaartje echt niet tegen.

 45. Nieuwwester schreef:

  Kun je de beperkingen van het aantal Voordeeluren en de afschaffing van kortingskaarten van externe aanbieders opvatten als een verborgen ‘verdienmodel’ van NS Reizigers om de Corona-crisis te overleven?

 46. Arjan Krabbenbos schreef:

  Misschien een idee om de krachten met Voordeeluitjes.nl te bundelen. Treinreis eventueel met aansluitend vervoer naar hostel, b en b of hotel plus overnachting ( 1 tot 5 dagen) in Benelux landen en Duitsland. Deze kunnen dan verkocht worden bij Primera of anders wel met een actie naar sauna, Waddeneiland inclusief trein, aansluitend vervoer en eventueel een overnachting. Bij dagreisjes naar sauna , pretpark of museum zal dit een unieke stunt worden. Als er krachten gebundeld worden staat men ook sterker!

  1. bert sitters schreef:

   Er zijn al allerlei stedenreizen met arrangementen per trein op de markt.
   Kijk bijvoorbeeld bij Tui, greencitytrip, ANWB, treinrondreis.
   Er zijn echter weinig pretparken bij een Intercitystation. Uitzonderingen zijn Disneyworld bij Parijs, of Tivoli in Kopenhagen.

   1. bert sitters schreef:

    Maar het gaat hier over het niet terugkeren van de Kruitvatkaartjes na Corona.

 47. vissers schreef:

  Nog eerder als K&G kan ik me nu herinneren=midden jaren 70 van 20e eeuw, werden er zo af en toe (nog van die gesellige kartonnetjes edmonson) voordeloge kaartjes verkocht via lokale punten (veelal plaatselijk gratis weekblad, ook wel sufferdje genaamd) in AMS bvb het Stadsblad dat een kantoor aan ik meen Nieuwendijk had, boven een gewone winkel. Maar wat meer in de buitengewesten. Dat was ver Vóór www, dus er was weinig kans dat meteen iedereen het kon weten en naar Susteren of Slochteren te stuiven om in te slaan.
  Wat is het toch opmerkelijk in NL dat bij elke in feite wel op prijsverhoging voor sommigen uitkomende actie meteen elke bijstandstrekker weer op de achterste poten staat en moord&brand begint te sreuwen over vermeend onrecht-zullen daar wel tijd zat voor hebben. Voorheen ook wel de altijd oso gedupeerde bejaarden-met een van de gemiddeld hoogste inkomens in heel EUropa en met de minste % armoedzaaiers eronder. De ´bijstand´ hier in DE is ca 8/900 € mensen. In FRankrijk nog lager.

 48. Jacques schreef:

  Met het flex abonnement is het makkelijker om tijdelijk korting te krijgen. Ok niet zo goedkoop als je ver weg wilt. Maar soms is met deze korting hen goedkoper dan de “Kruidvat” kaartjes en er zit ook nog meereiskorting bij. Dus wil je niet het hele land door is dit een alternatief. Ik heb hier al geregeld gebruik van gemaakt 2,- om in het weekend en feestdagen 40% korting te krijgen voor 2 personen.

  1. Anoniem schreef:

   Net voor corona waren twee van deze AH-actie kaartjes dus goedkoper dan een weekend vrij abonnement per maand. Dat stond dus niet in verhouding ermee.

 49. arno schreef:

  Ik vind dat “weekend vrij flex” abonnement best een goed alternatief. Deze zet ik af en toe een maand aan. In deze maand plan ik dan mijn “verre” reisjes.
  Die 32 euro haal ik er zo gemakkelijk uit

  1. Anoniem schreef:

   Precies. Ik heb liever dat goedkoper dan actiekaartjes van 15 euro.

   Ik vind wel dat de NS wel is wat goedkopere acties kan lanceren in de spoordeelwinkel.

 50. Ulrike van Stokkum schreef:

  Jammer. Dan ga ik maar daguitstapjes maken in Duitsland deze zomer. Daar kost een maandkaart 9 euro (in juni, juli en augustus).
  Gemiste kans NS!

  1. Heino schreef:

   Jawohl Ulrike , das mache ich auch ! Am Hoeck van Holland , in Scheveningen , auf Neeltje Jans und entlang Schiedam’s Via Molina müssen sie dann eben gucken , wie sie ohne meine Euros klar kommen . Die bringe ich jetzt zum Baldeneysee , zur Zeche Zollverein , nach Villingen und nach Bremen .

 51. Truus schreef:

  Heel jammer het zal daar door voor vele reizigers te duur worden om nog de trein te nemen.

  Die actie kaartjes liepen heel erg goed.

  1. Anoniem schreef:

   Wie moet opdraaien voor de kosten van deze kaartjes in de huidige tijd? De Duitse regering betaalt 3 miljard!

 52. bert sitters schreef:

  Sehr geehrter Herr Heino,
  es gibt keinen Zug nach Neeltje Jans.

  1. Heino schreef:

   Lieber Bert-Sitter . Das stimmt – in Middelburg muss man in den Bus umsteigen . Aber : den Löwenanteil der Tour hat man dann ja schon mit dem Zug bewältigt .

 53. Vic schreef:

  Het valt me op dat veel mensen hier die beweren dat ze financieel aan de grond zitten zich beklagen en dreigen voortaan met de auto gegaan. Kennelijk zitten die mensen toch niet zo krap als ze zich wel een auto kunnen permitteren.

  1. Dries Molenaar schreef:

   en duidelijk hebben ze geen idee van de complete km-prijs van een automobiel.

 54. bert sitters schreef:

  Ik hoor geluiden dat mensen in de knel zitten en geïsoleerd raken, doordat ze niet meer kunnen reizen en hun moeder niet meer kunnen bezoeken.
  Volgens C.B.S. gaat het om 670.000 huishoudens. Als je iets voor deze groep denkt te kunnen doen, ga dan niet ordinair schelden op de NS.
  Benader fracties van partijen in de Tweede Kamer met een voorstel dat deze 670.000 vijf keer per jaar 20 euro op het saldo van hun OV-chipkaart gestort krijgen, als tegemoetkoming in hun reiskosten. Kost 67 miljoen. Moet te doen zijn.

  1. Eigen broek ophouden schreef:

   Maar het gros van die mensen heeft wel een auto voor de deur staan. Ik heb zo langzamerhand mijn buik vol van al dat geklaag. Gewoon de tering naar de nering zetten, dan maar geen auto, vakantie, huisdier of sigaretten.

   1. Anoniem schreef:

    Het gros van de klagers over het niet meer uitdelen van Kruidvat-cadeautjes kan best de normale prijs voor een treinkaartje betalen.
    We leven nu echt in andere tijden. NS heeft moeite om treinen op de rails te krijgen. Treinen vallen uit of zijn te kort. Dan kan dat Kruidvat-publiek dat voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten er echt niet meer bij. Laat NS eerst aan de gewone reizigers denken.

    1. Desirée Zuidhof schreef:

     Als je niet veel geld hebt, dan is zo’n goedkoop kaartje een uitkomst!!

    2. bert sitters schreef:

     @Desirée Zuidhof
     Een flink deel van de Kruidvatkaartjesreizigers had wel voldoende geld om een gewoon treinkaartje te kopen. Moeten anderen voor hun kosten opdraaien?

    3. K schreef:

     In andere landen zijn de prijzen niet zo hoog, wat is het verschil? Ns is een prive bedrijf, een prive bedrijf gaat om winsten maken niet om makkelijk te maken. Denk mensen denk.

  2. Otto schreef:

   Het CBS maakt een statistische schatting, maar weet niet of dat aantal klopt en zo ja wie dat zijn. Veel van die mensen zijn trouwens uitkeringstrekkers met niet gemelde inkomsten uit bijv. zwart werken.

   1. Anoniem schreef:

    Wat zijn uw bronnen van deze zwarte inkomens?

   2. bert sitters schreef:

    @Otto.
    U trekt de CBS-cijfers in twijfel, maar u meent wel met enige zekerheid te mogen stellen dat veel van die mensen uitkeringstrekkers zijn met niet gemelde inkomsten uit bijvoorbeeld zwart werken.
    Hoe komt u aan deze gegevens? Overigens is dat fraude. Fraude moet worden aangepakt. Als u dat bij iemand constateert, kunt u aangifte doen

 55. Robertico schreef:

  Beste redactie,

  Hebben jullie daar 2 jaar voor nodig om tot die conclusie te komen??

  De ervaren treinreiziger weet dit allang.

  1. Anoniem schreef:

   Wat weet “de ervaren treinreiziger”?

 56. Desirée Zuidhof schreef:

  Heel erg jammer dat er geen goedkope treinkaartjes meer zijn!

  1. bert sitters schreef:

   Het zou goed zijn als onze regering met een gerichte tegemoetkoming voor de juist doelgroep komt, maar niet zo maar in het wilde weg 3 miljard gaat rondstrooien naar Jan en Alleman, die het treinverkeer ernstig verstoort, zoals in Duitsland.

   1. Oscar schreef:

    Ik vraag me af hoeveel klanten DB hiermee gaat winnen en of deze klanten vanaf september weer teruggaan naar de auto.
    Van zo’n “Neu Neuroticket” worden de spoorwegen niet beter. Het zou zelfs contraproductief uit kunnen pakken, omdat de vaste klanten worden weggejaagd en de “nieuwelingen” niet blijven.

    Die drie miljard had Duitsland beter kunnen stoppen in het opruimen van spoorknelpunten (en geloof me, daarvan heeft Duitsland er veel). Van zo’n Neu Neuroticket profiteren koopjesjagers gedurende drie maanden, van een betrouwbaarder spoornet iedereen ook daarna.

    1. dries molenaar schreef:

     Als er veel knelpunten zijn zal drie miljard een druppel op een gloeiende plaat zijn.
     Eerst maar zien dat die Kuchenbäckeren de Emsbrücke nu in tien jaar klaar krijgen.

    2. bert sitters schreef:

     Ach die Friesenbrug heeft geen prioriteit. De vervangende bus gaat sneller dan de trein

 57. Peter Janssen schreef:

  Het is momenteel alweer druk genoeg in de trein. Treinreizigers met een goedkoop Kruidvat kaartje zijn vaak ook nog eens de grootste klagers dat het druk is en dat de eerste klas zo vol zit met hun upgrade 1e klas.

  1. dries molenaar schreef:

   en wellicht reizen ze ook nog met lawaaiïge kinderen. Of zouden het allemaal bejaarden zijn?

 58. Peter Lapré schreef:

  Veel wordt geschreven over de goedkope treinkaartjes. Met een beperkt budget was het een mogelijkheid om af en toe de trein te nemen in de daluren. Wij ouderen mijden zoveel mogelijk het OV in de spitstijden. Ik vond het een goede actie die goedkope treinkaartjes. Nu alles duurder en duurder wordt heb ik mijn grenzen verlegd naar Duitsland net ver bij ons vandaan en dan zie je al goed dat daar beduidend andere prijzen gelden. De DB kent ook acties voor gezinnen en senioren, de benzine prijs is daar beduidend lager en de prijzen in de super markten evenzo. Nederland prijst zich langzaam maar zeker uit de markt. Ieder moet aldus verantwoording nemen, heb ik ook gedaan door hier minder te besteden en elders meer

 59. Piet schreef:

  Natuurlijk, de NS is gewoon een bedrijf en denkt (enkel) aan keiharde omzet/winst, maar dat de dagkaarten (en – kortingen) worden afgeschaft omdat ze hun klanten toch al zo goed als zeker in de pocket hebben vind ik op moreel vlak bijna smakeloos. De trein is ontzettend duur, al helemaal voor mensen met een minder budget. Ik ben in de bevoorrechte positie dat ik een abonnement kan betalen, maar voor duizenden mensen is dat niet het geval en zij hebben evenmin een auto. Dan helpt de enige treinmaatschappij van Nederland hen niet om zich van A naar B te kunnen verplaatsen. Met zulke dagacties werd dat in ieder geval even mogelijk gemaakt. Nee inderdaad, die doelgroep werd niet ineens een vaste klant (vind je het gek met die abonnementskosten?), maar zij hadden dankzij die acties wel de mogelijkheid om een tijdje mobiel(er) te zijn. Dit geldt voor zoveel mensen. Ik vraag me wel eens af hoe het was geweest als de staat NS nooit geprivatiseerd had…

  1. K schreef:

   Dit ja, iedereen denkt ”oh ze denken aan covid19” ”oh ze willen drukte in de trein vermijden, allemaal grote bullshit, ze willen gewoon meer winst maken ze weten dat ze er mee weg komen

 60. Idiot schreef:

  Om commerciële redenen bepaalde groepen wel benaderen, en andere groepen niet!?
  Ik ken gevallen waar dit als discriminatie werd gezien!
  De gezinnen, de groepen (forenzen) en de jeugd zijn wel voorzien, maar de enkeling of het stel dat wel eens naar een museum gaat, kan het vergeten.
  Ben benieuwd wat de musea daarvan vinden

 61. Triest schreef:

  Het was iig mijn enige uitje, af en toe weg kunnen met de trein. Van mijn uitkering kan ik echt niet op vakantie. Binnenzitten dus maar deze zomer, lekker vooruitzicht!:(

 62. Anoniem schreef:

  Fijn trouwens, dat we wel goed zijn geweest om al die jaren de gaten te vullen, maar nu het even wat minder gaat!.. Voor en tegenspoed was het toch?

 63. A. den Bakker schreef:

  Tot grote teleurstelling van mij en mijn partner, heeft de NS de goedkope treinkaartjes afgeschaft. Hierdoor wordt het voor ons nagenoeg onmogelijk om nog een betaalbaar uitstapje te kunnen maken in Nederland. Erger nog, hierdoor zijn wij ook niet meer in staat naar begrafenissen, bruiloften en andere gelegenheden te gaan.

  De grootste klap is echter dat wij ook veel minder in staat zullen zijn elkaar te bezoeken. Wij wonen ieder aan de andere kant van het land en kunnen ons geen auto permitteren. Daarnaast wil ik ook graag een lans breken voor al die andere personen met een klein inkomen waarvoor de goedkope treinkaartjes de kurk vormden waarop hun sociaal leven bleef drijven, namelijk ouderen met een klein inkomen, mensen zonder baan en gezinnen met 2 of meer kinderen. Kan Treinreiziger.nl niet een petite starten om aan te bieden aan de nieue directeur van de NS en de minister. Ik kan dit zelf ook wel doen maar Treinreiziger.nl legt veel meer gewicht in de schaal.

 64. J.Gerards schreef:

  Helemaal mee eens met de Heer Bakker , dit was voor ons ook de reden met de trein te reizen om eens lekker een dagje uit te gaan voor hooguit 18 euro p.p. om te treinen , nu zijn wij 32×2 64 euro .
  Is te veel om een dagje met de trein te gaan, maar dat is het besluit van n.s. om de gewone mens met een kleine beurs niet meer te laten reizen .

 65. Jackie Es schreef:

  Ik ben een forens, maar naar kantoor is niet meer noodzakelijk. Van 5 dgn per week naar kantoor (Utrecht), zijn we teruggegaan naar hooguit 1 dag per maand. Die dag ga ik met de auto. Dure benzine of niet (ik verkeer in de gelukkige omstandigheid dat ik dit kan betalen, waarvoor ik bijzonder dankbaar ben!!). Ook wanneer het weer meer dagen zouden worden (wat vooralsnog niet de bedoeling is) ook dan blijf ik met de auto gaan. Met het ov is mijn enkele reis anderhalf uur van deur tot deur. Met de auto is het max 40 minuten, in de spits. Ik woon naast Schiphol en het traject Badhoevedorp (woonplaats) Utrecht is een druk traject. Maar al met al scheelt het me nog steeds heel veel tijd, energie en ergernis over en in het ov. Jammer van die kortingskaartjes, want die gebruikte ik nog wel eens in het wknd voor een dagje uit, maar ook dat doe ik nu met de auto. Met meerdere personen een dagje met de auto weg en de benzinekosten delen is gelukkig nog steeds prima te doen en al met al veel makkelijker dan met het ov reizen. Dag NS en ProRail, succes met jullie rare en onbegrijpelijke bedrijfsvoering.

 66. Bert B schreef:

  Komend weekend is er een autosportbeurs in Utrecht. Met een goedkoop kaartje was ik erheen gegaan. Nu niet. Het is te duur… .

 67. Autorijder schreef:

  Google eens op “steeds minder treinreizigers” en lees eens hoe de N$ zit te janken.

  Minder treinreizigers! Hoe zou dat nou komen…..? –> Geen goedkope treinkaartacties meer 😉 .

  Met mijn gezin naar de kust deed ik altijd met de trein met actiekaartjes. Zelfs toen ( en nu nog steeds met hoge benzineprijs ) was het goedkoper om met de auto te gaan maar ging ik voor gemak.

  Zonder actiekaartjes dan maar weer gewoon met de auto. Met die belachelijke hoge “normale” ritprijzen van de N$ zie je mij niet meer in de trein.

 68. P. Smits schreef:

  Het is jammer te lezen dat ook hier weer blijkt dat je als consument niet meer mee telt. Alles wordt vanuit achter een bureau besloten, en niet vanuit het oogpunt van de consument. Treinen te druk, ze komen toch wel de trein in (als je geen andere keus hebt moet je wel), volle prijzen vragen, actie prijzen die hoger liggen als gewone prijzen. Als je afhankelijk bent van het openbaar vervoer heb je weinig andere keuze dan mee gaan in de flo, of niet gaan reizen…. Zelf zit ik in de bijstand, en ben ik volledig afhankelijk van het openbaar vervoer. De retailkaartjes (Kruidvat/Blokker/Hema) zorgde voor mij dat ik nog eens een uitstapje kon maken. Door alle prijsverhogingen, geen actie kaarten meer, Houdt ook dit op. Een stukje ontspanning dat weggenomen wordt. Ik begrijp dat ook hier de prijzen omhoog moeten gaan om kosten te drukken, maar nu wordt er gewoon iets ontnomen, waarvan de op kantoor…. geen enkel idee heeft wat voor invloed dit op de consument heeft. Het kleine beetje ontspanning wat ik nog had is er nu ook niet meer. Voor een enkel uitstapje, wat ik voorheen meerdere keren per jaar kon doen, gaat nu niet meer. Voor 1 keer ontspanning nu kan ik anderhalf jaar niets meer onder nemen…. Dank u wel NS…. en alle andere ov bedrijven die voorheen wel leuke actie’s hadden

 69. Flex rijder schreef:

  Ergens wel jammer dat het stopt. Maar als ik voor mezelf spreek ben ik juist in de coronaperiode overgestapt naar een Flex-abonnement omdat dat gek genoeg goedkoper was dan de kaartjesacties. Ik reis regelmatig in de weekenden vanuit Limburg naar Drenthe/Groningen en Noord Holland. Haal je er met een Flex Weekend Vrij zo uit!! Vroeger pakte je 2 goedkope enkeltjes via o.a. Vakantieveilingen maar dit is veel handiger, minder omslachtig en goedkoper. Al is het wel lullig voor de enkele reiziger die dacht goedkoop te kunnen reizen. Maar ook daar zal NS wel een oplossing voor aanbieden, o.a. samenreiskorting.

 70. Anoniem schreef:

  Met zijn tweeën kan je nu reizen voor 16 euro per persoon in de daluren.

  https://www.ns.nl/uitgelicht/acties/laat-jezelf-weer-gaan

  Als individuele reiziger is een weekendvrij abonnement voordelig als je binnen 30 dagen twee keer reist. Je betaalt dan minder dan 16 euro per reis.

 71. Anoniem schreef:

  Fijn dit… De mensen (waaronder ik) die geen auto kunnen betalen nog meer beperken. Het was een uitkomst deze kaartjes als ik naar vrienden aan de andere kant van het land wilde, maar dat is nu dus onbetaalbaar geworden.

 72. Dennis schreef:

  Kortom hier gaan we maar weer busreisjes boeken want die zijn goedkoper als met de trein van de NS reizen, gelukkig zijn er veel bus maatschappijen die voordelige trips aanbieden naar evenementen en attracties een stuk voordeliger nu als de NS

 73. Peter schreef:

  Jammer en korte termijn denken van NS Marketing:
  Nu leveren lege stoelen op bepaalde dagen en uren niets op, met speciale kortingskaarten via niet NS verkooppunten kun je die bijvoorbeeld met dezelfde beperkingen als een voordeel urenkaart aanbieden en daarmee een grote groep mensen die normaliter nooit gebruik maken van de trein, kennis laten maken met het mooiste vervoermiddel dat ons land ooit gekend heeft en, de lege stoelen leveren ook nog iets op

 74. Karel Kontknaller schreef:

  Ik vind het erg jammer. Reguliere prijzen zijn schofterig duur voor een alleenstaande.

 75. Gem schreef:

  Trein is niet meer te betalen en als je geen geld hebt voor een auto kun je alleen nog met de fiets in een straal van max 30 km rondom je huis. Een dagje naar een vriendin in Lelystad is voor mij (vanuit Deventer) dus gewoon niet meer te doen nu. Ik word daar verdrietig van. De e-tickets waren toch al niet bruikbaar tijdens de spits, dus dat argument vervalt en personeelstekort ligt toch echt niet aan het aantal mensen wat een baan zoekt, dus ergens zullen ze (bij ns en den haag) eens achter de oren moeten gaan krabben waardoor dat komt.

 76. Ruben van der Rijst schreef:

  Ik heb begrepen, dat het boekenweek geschenk als treinkaartje op zondag ook definitief voorbij is.
  Voor mij een reden, om in die periode ( maart 2023 ) geen boeken meer te kopen.

 77. Heino schreef:

  So langsam wird mir klar , warum es keine (sehr ) günstigen Fahrkarten “Dagretour Dal ” mehr geben wird . Offenbar steht für die NS die höhere , gleichmässigere Auslastung der Züge für Berufsverkehr über den Tagesverlauf an erster Stelle . Die Verbreitung von flexibelen Arbeitszeiten kommt diesen Bestrebungen sehr entgegen . Und auch der Einsatz verkürzter Züge bei dünner Personaldecke wird mir dann verständlich . Die NS kann sich ja auch nicht um jenes Geld kümmern , das ausserhalb der Centraalstation ausgegeben wird . Jetzt bin ich nur darauf gespannt , wann die günstigen Arrangements des “Spoordeelwinkel ” auch noch abgesetzt werden .
  Gruß an die netten Menschen in NL ……………..Heino

Reacties zijn gesloten.