fbpx
Foto: Stefan Verkerk

Eurostar binnen vier uur van Londen naar Amsterdam

De Eurostar rijdt volgend jaar twee keer per dag in 3 uur en 50 minuten van Londen naar Amsterdam. Die treinreis duurt nu met overstap nog minimaal drie kwartier langer. Van Amsterdam naar Londen krijgt de trein een langere reistijd (4 uur en 9 minuten) vanwege een lange stop in Brussel voor veiligheidscontroles. Dat staat in de aanvraag die Eurostar heeft ingediend over de dienstregeling van dit nieuwe traject, meldt OV Magazine.

Vanwege de veiligheidscontrole duurt de stop richting Londen een klein half uur in Brussel Zuid. Al in 2013 werd duidelijk dat treinreizigers richting Londen de trein in Brussel moeten verlaten vanwege douaneformaliteiten. In april van dit jaar vertelde Eurostar-topman Nicolas Petrovic tegenover Railway Gazette dat het bedrijf toch wilde proberen om de douaneformaliteiten al in Nederland af te handelen en niet in Brussel. 

De dienstregeling van de trein is nog onder voorbehoud. Opvallend is dat de trein richting Londen niet gaat stoppen in Antwerpen; op de terugweg naar Nederland zal de trein wel stoppen in Antwerpen. Op de terugweg worden de douaneformaliteiten voor vertrek in Londen uitgevoerd, waardoor de trein kort kan stoppen in Brussel en dus sneller is.

De Eurostar van Amsterdam naar Londen zou eigenlijk per december van dit jaar gaan rijden. Maar doordat de nieuwe treinstellen te laat geleverd zijn, zijn de testritten met de trein later begonnen. In april van dit jaar zijn de eerste testritten in Nederland uitgevoerd. De bedoeling is nu dat de trein vanaf december 2017 gaat rijden.

0 0 stemmen
Artikel waardering
1 Reactie
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
van Tilbor
7 jaren geleden

Het zou mooi zijn als deze trein eindelijk gaat rijden. Het is mijn bedoeling weer naar Londen te gaan als de trein van Amsterdam rechtstreeks naar Londen gaat rijden. Na jaren wachten hoop ik nu op geluk. Het plan heb ik rond en ga rond 27 januari mits de trein werkelijk gaat rijden. Succes mensen en hou vol.