fbpx

Eurostar tickets bij staking moeizaam te annuleren

Door een staking bij de Belgische spoorwegen rijden er van en naar Brussel geen Eurostar treinen. Ook de Thalys rijdt niet. Bij de Thalys kunnen treintickets kosteloos geannuleerd worden, maar dat geldt niet voor de Eurostar.

Overmacht
"Er rijdt geen enkele Thalys trein. Het minste wat wij kunnen doen is treintickets omwisselen of kosteloos annuleren" zegt woordvoerdster Patricia Baars. Reizigers die voor vandaag een ticket hadden, mogen ook morgen met de Thalys mee. 
Maar Eurostar wil zover niet gaan. "Wij zetten tussen Brussel en Lille bussen in. Vanuit Lille rijden er vervolgens treinen naar Londen. Wie echt wil reizen, kan reizen. Daarnaast bieden we reizigers de mogelijkheid om hun ticket om te boeken. Wat betreft annuleren zijn de normale voorwaarden van kracht. Deze staking is overmacht voor ons" zegt Bram Smets namens Eurostar.

Geen soelaas
De bussen tussen Brussel en Lille biedt geen soelaas aan Nederlandse reizigers. Tussen Nederland en Brussel wordt namelijk geen vervangend vervoer ingezet. Reizigers die nu noodgedwongen per vliegtuig of boot gaan om toch tijdig op de plaats van bestemming te komen, dreigen hun niet gebruikte Eurostar ticket niet vergoed te krijgen.

Coulance
Toch is er een kans dat Eurostar wél de tickets vergoed. Maar daarop wil de Eurostar woordvoerder niet vooruit lopen. "Iedereen die klachten heeft, kan terecht bij onze klantenservice. Dan zullen we per geval kijken wat we kunnen doen."

  • Wilt u uw ticket door de staking annuleren, en wil Eurostar deze niet vergoeden? Laat het ons weten via [email protected]