fbpx

Eurostar verkoopt treinkaartjes in samenwerking met DB

31 jan 2014 11:50

Eurostar, de hogesnelheidstrein die het Europese vasteland met het Verenigd Koninkrijk verbindt, lanceert samen met Deutsche Bahn een gezamenlijk aanbod voor treinkaartjes tussen Duitsland en Londen. Het nieuwe gezamenlijke aanbod is opmerkelijk, omdat DB plannen heeft om ook zelf naar Londen te gaan sporen. 

Vanaf nu wordt het mogelijk om vanuit Aken, Keulen, Bonn, Düsseldorf, Frankfurt en München met één ticket naar Londen te reizen. De reis gaat dan per ICE naar Brussel (ICE Frankfurt – Brussel), waar er overgestapt kan worden op de Eurostar Brussel – Londen.

Tickets zijn beschikbaar vanaf € 54,50 enkele reis vanaf Aken, Keulen, Bonn en Düsseldorf, vanaf € 89,50 enkele reis vanaf Frankfurt en vanaf € 114,50 euro vanaf München. Daarnaast worden tickets aangeboden vanaf Hamburg, Berlijn, Hannover, Essen, Bremen en Duisburg, die telefonisch kunnen worden besteld. De route Duitsland – Londen is één van de grootste internationale luchtvaartmarkten in Europa met meer dan 6,6 miljoen reizigers in 2012.

Eurostar toont nogmaals z’n ambitie om te investeren in nieuwe bestemmingen en zo steeds meer mensen aan te zetten om te kiezen voor de hogesnelheidstrein voor korteafstandsreizen binnen Europa. 

Deutsche Bahn wil vanaf eind 2016 vanaf Frankfurt rechtstreeks naar Londen gaan rijden. De Britten gaan echter een belang van veertig procent in Eurostar verkopen. Het is niet uit te sluiten dat DB vervolgens een aandeel neemt in het bedrijf.