fbpx

Extra treinen Tour de France nog steeds in de planning

03 jul 2015 12:50

De Nederlandse Spoorwegen gaan er op dit moment vanuit dat de extra treinen die komend weekend vanwege de start van de Tour de France zijn gepland gewoon zullen rijden. Donderdag en vrijdag rijden er rond Utrecht juist minder treinen vanwege de hitte. Ook zaterdag wordt het weer warm.

NS zegt op dit moment geen aanleiding te zien om ook zaterdag treinen te schrappen rond Utrecht.  Een woordvoerster van het spoorbedrijf zegt dat de speciale Tour de France dienstregeling goed is voorbereid. Toch wordt niet uitgesloten dat er op een later moment alsnog treinen geschrapt moeten worden. "We zullen de weersvoorspellingen wel van uur tot uur blijven volgen. We adviseren reizigers de reisplanner goed in de gaten te houden" aldus de woordvoerster.

Op zaterdag zijn er extra treinen en langere treinen rond Utrecht gepland. Zo moet er tussen Woerden en Utrecht 4x per uur een trein rijden, en ook tussen Veenendaal – Utrecht – Breukelen zijn er extra treinen gepland. Juist op die trajecten vallen vandaag net als gisteren treinen uit.

Naar verwachting komen zaterdag 600.000 tot 800.000 mensen naar de Tourstart in Utrecht. Met de auto is de stad moeilijk bereikbaar. Twee Utrechtse spoorwegovergangen worden vanwege de Tour buiten dienst gesteld. Het peloton fietst namelijk over die overgangen. Het gaat om Utrecht Maliebaan en de overweg Kardinaal de Jongweg. De trein tussen Utrecht Centraal en Utrecht Maliebaan rijdt daarom zaterdag niet.

Om te voorkomen dat de spoorbomen toch per ongeluk sluiten, zet ProRail de overwegbomen voor de zekerheid vast. "Met deze maatregel voorkomen we dat er gevaarlijke situaties ontstaan zoals eerder dit jaar bij de wielerklassieker Parijs-Roubaix´´, zo stelt ProRail. Begin april werd het peloton in tweeën gesneden door dalende spoorbomen vanwege een aanstormende trein. Sommige renners namen risico door onder de gesloten spoorbomen door te kruipen.