fbpx

Fiets mee in de metro half jaar verlengd

26 apr 2009 12:18

Stadsregio Rotterdam heeft besloten de pilot ‘fiets in de metro’ tot 1 oktober te verlengen. Als de proef na 1 oktober is geëvalueerd, neemt de stadsregio een definitief besluit over het meenemen van de fiets in de metro.

Oorspronkelijk liep de eerdere proef 31 maart van dit jaar af, maar de RET heeft de stadsregio geadviseerd de proef met een half jaar te verlengen. De belangrijkste overweging daarbij is de verwachting dat in de zomerperiode meer mensen van de gelegenheid gebruik zullen maken om hun fiets mee te nemen in de metro. Gebleken is dat de winterperiode alleen geen goede graadmeter is om een definitief besluit te nemen over het al dan niet voortzetten van die mogelijkheid. Door de verlenging kan nu worden bekeken of in het komende half jaar het gedrag van de reizigers die hun fiets willen nemen afwijkt van hun gedrag in de winterperiode.
De RET zal binnenkort starten met een extra promotiecampagne om ‘fiets in de metro’ onder de aandacht van de reiziger te brengen. Na 1 oktober zal de stadsregio een goed afgewogen besluit kunnen nemen, om de mogelijkheid de fiets in de metro mee te nemen al dan niet voort te zetten of niet. Metroreizigers kunnen voorlopig tot 1 oktober hun fiets tussen 9.00 uur en 16.00 en vanaf 18.00 uur tot het einde van de dienstregeling meenemen.