fbpx

Fyra kampt met vertraging na hogere frequentie

21 okt 2010 17:12

Sinds 4 oktober rijdt de Fyra tussen Amsterdam en Rotterdam twee keer per uur, maar dat gaat nog niet zonder problemen. Vorige week verviel tien procent van het aantal Fyra treinen en had een groot aantal Fyra treinen vertraging. Als tegemoetkoming voor het ongemak kunnen reiziger met een Fyra-vervoersbewijs t/m 31 oktober gratis terecht in de NS International Lounges.

Vorige week waren twee Fyra treinen betrokken bij een aanrijding met een persoon. Daardoor was er enige tijd minder materieel beschikbaar. Daarnaast zorgde een andere aanrijding voor uitval. Deze week begon beter, maar dinsdag was bijna de helft van het aantal Fyra treinen vertraagd. 

Maatregelen
Een woordvoerder van NS International betreurt de problemen. "We hebben maatregelen genomen. Met een team van Nedtrain, ProRail en NS International zitten we er nu boven op. Het heeft voor ons urgentie om dit zo snel mogelijk op te lossen". 

Geld terug
Zolang de treinen niet stipt rijden, kunnen reizigers vanaf 15 minuten vertraging de helft van hun geld terug krijgen. Bij 30 minuten vertraging of meer krijgt de reiziger het volledige bedrag terug (op basis van een enkele reis).

NS International Lounges
Ook mogen alle Fyra reizigers tot en met 31 oktober gebruik maken van de  NS International Lounges. Normaal is het gebruik van NS International Lounges voorbehouden aan 1e klas reizigers. In de Hispeed Lounges kunnen reizigers gebruik maken van gratis daardloos internet, een zelfbedieningsbar met gratis drankjes en comfortabele werkplekken. Reizigers met een Fyra maandabonnement kunnen zelfs  t/m 31 december 2010 kosteloos van deze faciliteit. 

Bovenste twee foto´s: Kialna Photography