fbpx

Goedkope treinkaartjes: Dagretour met tijdschrift € 19

Deze actie is voorbij. Vind een alternatief via onze prijsvergelijker

Ook deze maand – april 2017 – zijn er weer goedkope treinkaartjes. De Spoordeelwinkel verkoopt een dagretour voor 19 euro. Het leuke is dat er ook een tijdschrift bij de AKO is inbegrepen. De actie wordt alleen online verkocht, en is alleen in april te koop. 

Info & Bestel

Bij aankoop hoef je nog niet te bepalen wanneer je gaat reizen. Na aankoop krijg je namelijk een couponcode voor een treinkaartje, die kun je in april of mei verzilveren. Dat is direct ook de reisperiode. Alleen op Koningsdag mag je dit treinkaartje niet gebruiken. Verder is het goed om je te realiseren dat de reis doordeweeks niet voor 9:00 uur in het weekend mag plaats vinden. In het weekend mag dat wel. Het goedkope treinkaartje wordt geleverd als e-ticket, uitprinten is verplicht.

Dit voordelige treinkaartje betreft een dagretour. Dus geldig tussen twee stations naar keuze. Als je meerdere bestemmingen wilt aandoen, dan kun je beter een NS Dagkaart kopen. Je mag tussen de door jouw gekozen stations reizen met vrijwel alle vervoerders (NS, Arriva, Connexxion, Breng, Syntus). Alleen niet met Thalys. Bij de ICE en bij de snelle Intercity Direct (tussen Schiphol – Rotterdam v.v.) heb je nog wel een aanvullend toeslag kaartje nodig. Je kunt er echter ook voor kiezen om de reguliere intercity’s en Sprinters te gebruiken. Die zijn altijd toeslagvrij.

Na aankoop krijg je van de Spoordeelwinkel niet alleen een voucher voor het goedkope treinkaartje, maar ook een apart ticket voor de AKO. Die zit direct als bijlage in de e-mail van de bevestigingsmail. Bij de AKO heb je keuze uit Libelle, Auto Review, Vrouw, Flair, Nieuwe Revu en Donald Duck. Daarbij geldt: op=op. Voor meer treinacties, check onze pagina goedkope treinkaartjes.

Samenvatting Goedkoop treinkaartje

Verkoopperiode: April 2017
Reisperiode: 1 april t/m 31 mei, uitgezonderd 27 april (Koningsdag).
Tijdsbeperkingen: In het weekend heel de dag geldig, doordeweeks alleen na 9:00 uur.
Soort product: Dagretour op traject naar keuze. (Zie ook: Dit zijn de verschillen tussen een dagretour en een NS dagkaart)
Leveringswijze: E-ticket. Uitprinten verplicht.
Tijdschrift: Keuze uit 6 tijdschriften bij de AKO.

 

Veel gestelde vragen over deze treinactie:

Dit is een actie van de Spoordeelwinkel van NS. Het kan tot circa 15 minuten duren voordat de bestelling wordt verwerkt. Als u dan nog niets heeft ontvangen kunt u het beste contact op nemen met de NS Klantenservice via 030-751 51 55. Zorg ervoor dat u de betaalgegevens bij de hand heeft. Dan kan men aan de hand daarvan uw bestelling opzoeken en nogmaals versturen. Treinreiziger.nl verkoopt geen treinkaartjes en maakt slechts een overzicht waar er goedkope treinkaartjes te koop zijn.

Ja. Je mag ook na 23:59 uur reizen. De reis moet vóór 4:00 uur de volgende ochtend zijn afgerond. Op de meeste trajecten rijdt de laatste trein al eerder. Dus check altijd de reisplanner om te zien hoe laat de laatste trein rijdt.

Nee. Dit treinkaartje wordt geleverd als e-ticket. Met een e-ticket ben je niet verplicht in- en uit te checken. Wel heeft het e-ticket een barcode waarmee je indien nodig een gesloten ov-chipkaartpoortje kunt openen. Er zijn speciale chipkaartpoortjes die de barcodes kunnen lezen.

eticketns

Je kunt reizen met bijna elke trein in Nederland reizen. Alleen bij Intercity Direct (de opvolger van de Fyra) tussen Schiphol en Rotterdam en bij de Duitse hogesnelheidstrein ICE dien je een toeslag te betalen. Thalys is uitgesloten. Twijfel je, of je toeslag moet betalen? Op de borden op de perrons staat altijd aangeven als er toeslag verschuldigd is. Ook staat dit vermeld in de NS Reisplanner. Voor de normale intercity’s hoef je nooit een toeslag te betalen.

  • Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis
  • Kinderen 4 t/m 11 jaar kunnen beter met een Railrunner reizen, die kost 2,50 euro (prijs 2017).
  • Of: bestel Kids Vrij voor eenmalig 0,01 euro. Een persoonlijke ov-chipkaart voor het kind is dan wel noodzakelijk.
  • Kinderen van 12 jaar en ouder kunnen prima dit treinkaartje gebruiken.

Nee. Alleen bij werkzaamheden mag je van het trein vervangend vervoer gebruik maken. Trein vervangend vervoer kun je vinden in de NS Reisplanner.

Ja. Sterker nog, tijdens de aankoop kun je nog geen reisdatum kiezen. Na aankoop krijg je een vouchercode. Die kun je op elk gewenst moment inwisselen, zolang de treinkaartjes geldig zijn. Pas bij het verzilveren van de vouchercode op NS.nl geef je aan op welke dag je gaat reizen en wie er van het treinkaartje gebruik maakt. Hier kun je de couponcode inwisselen.

Met een dagretour mag je niet zomaar kris, kras door Nederland. Het is alleen geldig tussen de twee gekozen stations. Tussen die stations mag je heen- en terugreizen. Dat dien je te doen volgens de route die de NS-reisplanner adviseert (soms meer opties). Zolang je die route opvolgt, kun je de treinreis ook
onderbreken. Je kunt met een dagretour Rotterdam – Groningen de reis dus prima in Utrecht onderbreken, want de reis verloopt normaal ook via Utrecht. Maar je kunt met een dagretour Rotterdam – Groningen niet reizen via Eindhoven, dat ligt niet op de route.

Ja. Je mag op de door jouw gekozen route heen en terug reizen. Ongeacht of je wel of niet hoeft over te stappen.

Ja, mits je wel reist tussen het gekozen vertrek- en eindbestemming. Als je bijvoorbeeld kiest voor de route Delfzijl – Utrecht, kun je de reis prima onderbreken in bijvoorbeeld Groningen, Zwolle of Amersfoort. Maar je kunt niet opeens via bijvoorbeeld Leeuwarden, Deventer of Amsterdam reizen. Dat ligt niet op de gekozen route.

Meld je aan voor de goedkope treinkaartjes nieuwsbrief

[wysija_form id=”1″]

0 0 stemmen
Artikel waardering
2 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
GJ de Groot
7 jaren geleden

Keuze uit 6 tijdschriften bij de AKO -tsja, bepalend voor de aantrekkelijkheid van het aanbod is in dezen natuurlijk wel uit welke tijdschriften je kunt kiezen….

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  GJ de Groot

Die staan in het artikel 🙂 Niet in de samenvatting, maar wel in de tekst er boven. Voor vrouwen net wat meer keus, zo lijkt het.