fbpx

Goedkoop treinkaartje december 2015

02 dec 2015 15:50

VERLOPEN. Een treinkaartje met koffie en iets lekkers: deze maand voor 21 euro via de Spoordeelwinkel van NS. Daarmee ben je op lange afstanden fors goedkoper uit dan het normale treinkaartje voltarief. Het treinkaartje is geldig na 9.00 uur. Toch valt op dat het goedkope treinkaartje ook deze maand iets duurder is.

Het afgelopen jaar waren er vrijwel altijd treinkaartjes bij de Spoordeelwinkel te koop voor 18 euro of minder. Vorige maand kwam de prijs echter uit op 20 euro, en deze maand is het voordeligste treinkaartje nog een euro duurder. Echter, het is op lange afstanden nog steeds veel goedkoper dan een normaal dagretour. Zo kost een normaal dagretour Groningen – Amsterdam (zonder korting) 50 euro. 

Wat is het goedkoopste treinkaartje voor uw reis? 

 

Hoe werkt de aanbieding?
Je koopt op Spoordeelwinkel een vouchercode voor een e-ticket dagretour. Per voucher betaal je 21 euro. Op het moment dat je wilt gaan reizen, wissel je de vouchercode in op ns.nl. Op dat moment hoef je pas de reisdatum te kiezen en de persoonsgegevens van de reiziger op te geven. Ook kies je dan op welk traject je wilt reizen. Vervolgens krijg je een e-ticket, die dien je uit te printen en samen met een identiteitsbewijs mee te nemen.

Wanneer mag ik reizen?
De reis moet plaats vinden vóór 1 februari (dus t/m 31 januari). Doordeweeks (maandag t/m vrijdag) mag je alleen na 9.00 uur reizen. In het weekend maakt het niet uit en mag je heel de dag op pad. Ook op Eerste Kerstdag mag je dus alleen na 9.00 uur op pad. Je mag ook na 0.00 uur ´s nachts nog met een treinkaartje reizen. Om 4.00 uur eindigt de reisdag bij NS. Natuurlijk rijden er niet overal tot zo laat treinen. Op 31 december rijden de treinen overigens tot circa 20.00 uur. 

Waar is het treinkaartje geldig?
Je kiest zelf op welk traject je wilt reizen. Op dat traject is het treinkaartje in principe geldig in alle treinen, ongeacht de vervoerder. Alleen in Thalys is het treinkaartje niet geldig. Bij Intercity Direct (Schiphol – Rotterdam v.v.) en ICE dien je nog wel een toeslagbiljet te kopen naast het treinkaartje.