fbpx

Goedkope treinkaartjes: NS-Blokker Dagkaart zomer 2013

Bij Blokker is er weer een nieuwe NS-dagkaart. Dit keer niet alleen geldig in de trein, maar ook in sommige bussen en trams in Den Haag en Rotterdam. De dagkaart wordt ook online verkocht, en kost slechts 15,50 euro. Het goedkope treinkaartje is echter niet geldig in de ochtend- en avondspits. Het kaartje wordt verkocht t/m 25 augustus en kan gebruikt worden t/m 20 oktober 2013.

Omdat de Blokker-dagkaart niet geldig is in de spits, wordt de dagkaart een NS Dal Vrij Dagkaart genoemd. Het treinkaartje wordt geleverd als een wegwerp-chipkaart. U moet daarmee in- en uitchecken. Inchecken kan zaterdag en zondag de gehele dag. Bij de trein kan er van maandag tot en met vrijdag alleen ingecheckt worden vóór 6:30 uur, tussen 9:00 – 16:00 uur en na 18:30 uur. Bij NS kunt u ´s middags vanaf 15:55u incheckken.

In de treinen van Arriva, Breng, Connexxion en Veolia hoeft u niet in te checken, maar moet u alleen het kaartje afstempelen in de stempelautomaat. Dat kan heel de dag, maar u mag niet in de spits reizen (ma t/m vr: 6:30-9:00u + 16:00-18:30u). Behalve in de trein, is de Blokker / NS dagkaart ook te gebruiken bij de HTM (regio Den Haag) en de RET (regio Rotterdam). Het goedkope treinkaartje is bij de HTM alleen geldig in de tram en RandstadRail. Bij de RET is het kaartje geldig in alle trams, bussen en metro´s. Alleen de nachtbussen (BOB-bussen) zijn uitgezonderd. Bij de HTM en RET kan er ook tijdens de avondspits worden gereisd, maar van maandag t/m vrijdag niet voor 9:00 uur.

Het goedkope treinkaartje is ook te gebruiken in de Fyra en ICE. Maar dan moet u wel een toeslagbiljet kopen. In de Thalys en City Night Line is het treinkaartje niet geldig. Als u met kinderen wilt reizen, kunt u gebruik maken van het reguliere Railrunnerkaartje (€ 2,50 voor kinderen van 4 t/m 11). Kinderen onder de vier jaar reizen gratis.

Wie het treinkaartje online koopt betaalt 99 cent extra. Ruilen of omwisselen is niet mogelijk.