fbpx

Holland Travel Ticket: OV-Dagkaart voor € 48 (geldig in trein, bus, tram en metro)

Wil je onbeperkt door Nederland kunnen reizen? Dat kan met het Holland Travel Ticket. Niet alleen met de trein, maar ook met bus, tram en metro. En dat voor € 48. Het Holland Travel Ticket is ook geldig tijdens de avondspits. Het gaat om het zogenoemde Holland Travel Ticket Off peak.

Dagkaart

Wil je ook in de ochtendspits kunnen reizen? Dan komt er € 22 bij en betaal je € 70 per persoon. Het Holland Travel Ticket is alleen te koop op het station bij de kaartautomaat. Online worden er alleen vouchers verkocht, die je dan bij een beperkt aantal stations kunt verzilveren. Eenvoudiger is het om het Holland Travel Ticket te kopen op het station.

In de ochtendspits, van 6:30 tot 9:00 uur, is het treinkaartje niet geldig. Het Holland Travel Ticket is de enige dagkaart die nog verkocht wordt. Goedkope treinkaartjes zijn tegenwoordig vrijwel altijd een dagretour. Dit betekent dat je vooraf een traject moet kiezen waarop je wilt reizen. Dat is niet zo bij het Holland Travel Ticket. Bovendien is dit treinkaartje een van de weinige tickets waarmee je ook in de avondspits mag reizen.

Tarief

Alhoewel 48 euro geen scherpe aanbieding is, kun je er toch geld mee besparen. Voltarief kan de prijs van een dagretourtje normaal oplopen tot en met 55 euro. Bus, tram en metro zijn dan niet inbegrepen. Het ticket werd in 2016 gelanceerd en is gericht op toeristen. “We willen dat toeristen ook gemakkelijk met het openbaar vervoer een dagje Giethoorn of Rotterdam gaan doen. Dat kan met dit ticket,” zegt Eric Janse de Jonge, voorzitter van het directeurenoverleg van de OV-vervoerders (NOVB).

Op de vraag of de kaart wel of geen succes wordt, wil de voorzitter van het NOVB nog niet vooruit lopen. “We hebben geen marktonderzoek gedaan. Nadat we vorig jaar het verzoek kregen van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen zijn we direct aan de slag gegaan,” aldus Janse de Jonge. Ook vanuit de Tweede Kamer ontstond er druk om een OV-toeristenkaart te maken.

Gemaksproduct

Met een bijdrage van de vergeetachtige OV-reizigers is vorig jaar al het Amsterdam Travel Ticket gelanceerd. Daarmee kan gereisd worden van en naar Schiphol per trein, en onbeperkt met de bus, tram en metro van het Amsterdamse GVB. Dat kaartje is qua omzet en verkoopvolume een doorslaand succes, weet Janse de Jonge. “Vorig jaar is dat kaartje 160.000 keer verkocht. Dit jaar verwachten we er 250.000 te verkopen.”

Daarmee ontdekken de vervoerders dat er meer geld te verdienen valt aan toeristen. Want het Amsterdam Travel Ticket is net als het Holland Travel Ticket vooral een gemaksproduct en niet zo zeer een scherpe aanbieding. Wie een e-ticket voor de trein koopt en los een GVB-dagkaart is soms zelfs goedkoper uit.

De tarieven zijn aangepast naar 2023.

0 0 stemmen
Artikel waardering
29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jacobus van zonneveld
6 jaren geleden

Geweldig ik kom vanaf 21 juni een maand naar Nederland. Waar kan ik de kaart kopen? Schiphol ?

Redacteur
Erwin Wessels
6 jaren geleden

U kunt hem kopen bij de NS kaartautomaat en de NS tickets & servicebalie (ook op Schiphol).

Gerard Overing
5 jaren geleden

Het grote probleem bij de NS is dat ze geen Kredietkaart aannemen voor
De voordeeluren kaart online. In Nederland wil men niet 2€ verliezen om 100€ te verdienen.
Ook goedkoopreizen is niet toegankelijk voor toeristen met geen Nederlandse bankkaart. Het zogenaamde toeristen aanbodis helemaal niet goedkoop.
Het is veel gemakelijker bij de Deutsche Bahn.
Ik kocht net 2 x1ste klas Berlijn Nederland voor €45. (4.5uur)
Voor Groningen Schiphol is 2de klas €25.20 (25% hoger dan vorig jaar)

Stokbosveen
5 jaren geleden

Vanuit de Randstad (Rotterdam) naar het noorden (Leeuwarden) is een regulier treinkaartje duurder dan het Holland Travel Ticket Off Peak.

Dan is de keus vlot gemaakt, het is zo jammer dat de NS-baliemedewerkers dit niet vertellen aan je wanneer je een vervoerbewijs koopt voor deze reis. Maar gelukkig ben ik dankzij deze site goed geinformeerd over de mogelijkheden. En het is ook nog eens een echt kaartje, geen e-ticket.

Frans Eekhout
2 jaren geleden

NS zou eigenlijk ALLE kaartsoorten inclusief creditcards on- en off line moeten accepteren. In een globaliserende wereld waarin men producten en of diensten wereldwijd kan aanbieden, zou naast de gewone bankpassen ook kredietkaarten, op z’n Nederlands geschreven, toegelaten moeten worden. Voor die paar euro kosten bewijzen de vervoersmaatschappijen niet alleen Nederlanders, maar ook niet Nederlandse ingezetenen een goede dienst mee. De Holland Travel Ticket is een ideale vervoers optie voor wie ongestoord door Nederland wenst te reizen. Misschien zou er o.a. op Schiphol en op de websites meer promotie moeten worden gemaakt voor deze kaart. Veel buitenlandse toeristen vinden de huidige OV chiphkaart met z’n vele addertjes onder het gras al moeilijk genoeg en dus bieden de beide HTT-kaarten een prima manier om in een korte tijd van ons kikkerlandje te zien en dat kan best in één dag al moet je wel een goede planning maken en bereid zijn om wat “zitvlees” te gaan opbouwen. Goed dat Treinreiziger.nl ook eens aandacht schenkt aan dit produkt, vooral nu reguliere OV dagkaarten H E L A A S niet meer verkrijgbaar zijn zoals die in het verleden wel werden verkocht. In vergelijking met de gewone NS dagkaart biedt de HTT zelfs meer reisgemak om óók met het aanvullende OV te reizen daar waar de trein niet komt of omdat een alternatieve metro/tram/bus lijn mooie vergezichten laat zien of door plaatsen gaat die je als treinreiziger node moet missen. De Holland Travel Ticket, je beste maatje om Nederland in een wip te verkennen voor een aanvaardbare prijs…

andrea
2 jaren geleden

U koopt uw Holland Travel Ticket online als voucher. U kunt uw voucher vervolgens inruilen voor een Holland Travel Ticket op de NS Tickets & Servicebalies en bij de toeristenautomaten op de volgende treinstations: Almere Centrum, Amsterdam Amstel, Amsterdam Centraal, Amsterdam Sloterdijk, Amsterdam Zuid, Den Haag Centraal, Eindhoven, Haarlem, Maastricht, Rotterdam Centraal, Schiphol Airport en Zaandam.

Sasha Kim Derenek
2 jaren geleden
Antwoord aan  andrea

Waarom is dit kaart niet online verkrijgbaar? Een voucher online kopen (is dat mogelijk dit met een kreditkaart te betalen of via Paypal?), die je dan hoeft in te ruilen bij een van de weinige servicebalies – dat is heel niet gemakkelijk…

…Als ik met vacancies naar NL ben ga ik bvbld. een zomerhuis huren bij de Noordzee – maar toch niet in Zaandam of Almere. Daar kom ik terecht met de bus, maar servicebalies of kaartautomaten zijn er niet.

Mattheus
2 jaren geleden

Het treinkaartje van de NS genaamd Holland Travel Ticket, waar jullie over hebben, is inderdaad heel handig als je kris kras door Nederland wilt reizen. Wat ik nog een betere idee vindt is, doe hetzelfde als de treinkaart Amsterdam Travel Ticket, namelijk meerdere dagen

Tom
2 jaren geleden

“Het Holland Travel Ticket is de enige dagkaart die nog verkocht wordt.”

Kijk dan eens op https://www.ns.nl/producten/onbeperkt-reizen/p/dagkaart

E
2 jaren geleden

Komt er eigenlijk ooit nog een goedkope dagkaart, zoals voorheen te koop bij bijvoorbeeld Kruidvat of Albert Heijn? Of is dit Holland Travel Ticket het blijvende kaartje? Alvast bedankt!

Emiel de Roover
2 jaren geleden

Kan genoemde dagkaart ook voor een zaterdag of zondag gekocht worden?

Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl)
2 jaren geleden
Antwoord aan  Emiel de Roover

Zeker

Anoniem
2 jaren geleden

LET OP: de voorwaarden van het ticket zijn gewijzigd. De Holland Travel Ticket Off peak is niet langer geldig in de avondspits tussen 16:00-18:30

Henk
2 jaren geleden
Antwoord aan  Anoniem

Zowel op NS.nl als op DiscoverHolland.com staat nog steeds alleen de beperking voor de daluren in de ochtend.

Feikje Zijlstra
1 jaar geleden
Antwoord aan  Anoniem

Het is nog wel geldig in de avondspits. Ik heb vanavond 12-2-2023 gebeld met NS.

Kitty
2 jaren geleden

Leuk, deze actie:
Holland Travel Ticket: OV-Dagkaart voor € 44 (geldig in trein, bus, tram en metro)

Waar en hoe kan ik zo’n kaart kopen?

Met vriendelijke groet,
Kitty

Anoniem
1 jaar geleden
Antwoord aan  Kitty

Kaartautomaat op het station

Bereket
2 jaren geleden

waar en hoe kan ik kopen die dagkaart?

H.nejabati
2 jaren geleden

Hallo ik wil graag trein dagkaart

H.nejabati
2 jaren geleden

Hallo ik wil graag trein dagkaart

Silveira
2 jaren geleden

Ik heb een kaartje van Holland travel ticket. Maar date is alken voor vandaag. En ns gebelt maar zeg dat met julie moet om te vergoeden!welk nr moet ik bellen ?

Laurens Smid
2 jaren geleden

De Holland Travel ticket kan je via de onderstaande site kopen. https://www.ns.nl/producten/onbeperkt-reizen/p/holland-travel-ticket Verkrijgbaar bij een NS-kaartautomaat, een NS Tickets & Servicebalie of online.

Anoniem
2 jaren geleden

Kam ik ook eerder dan de dag van mijn vertrek dit kaartje kopen

Matthew
1 jaar geleden

Waarom kan ik mijn kaartje niet in Groningen activeren ? Want ik wil van groningen door Nederland reizen . Maar dan moet ik eerst naar Almere dus moet ik alsnog extra betalen.

Carl
1 jaar geleden
Antwoord aan  Matthew

De voucher kun je online kopen en volgens de NS-website zou je die bij de servicebalie of een toeristenautomaat op station Almere Centrum ingewisseld kunnen worden. Maar de servicebalie is opgeheven en een toeristenautomaat niet te vinden.
https://www.ns.nl/producten/onbeperkt-reizen/p/holland-travel-ticket

JBM VYNCKIER
1 jaar geleden

Het is wel een goedkope manier van reizen maar helaas zijn er bus maatschappijen die niet meedoen zodat je nog appart dure buskaartjes moet kopen. Keolis in Apeldoorn kent de kaart niet zeiden ze dus een dure buskaartjes moeten kopen ze hebben alleen losse enkele reis kaartjes dus als je moet overstappen weer een kaartje moeten kopen helaas.Hoop dat ze daar meer aandacht aan besteden en goed met de busmaatschappijen afspraken maken erover.

Jacques Vynckier
1 jaar geleden

Het Holland Travel Ticket is blijkbaar niet geldig bij de busmaatschappij in Apeldoorn werd gewijgerd kenden ze niet werd gezegd. Moest toen los kaartje kopen was enkele reis voor terug weer losse kaart moeten kopen zo dus duurder uit dan verwacht.
Laten ze eerst met alle openbaar vervoerders goede afspraken maken zodat dit niet meer voor kan komen.

Klaus
11 maanden geleden

Are there NS Tickets & Servicebalies at Breda to buy a Holland Travel Ticket?
If not, will there be a NS-kaartautomaat to buy a Holland Travel Ticket?
Will the NS-kaartautomaat accept 10, 20 or 50 € Notes or should I carry 24 2€ Coins to buy a Holland Travel Ticket?
As I understand, German Debit Cards and Credit Cards are not accepted by NS.

K. Van Liesdonk
11 maanden geleden

We hebben online een travel ticket gekocht, zodat we met een gasten lekker een dagje naar de grote steden kunnen.

Helaas moeten we eerst met de bus naar Breda en dan naar Rotterdam om deze kaart te verzilveren.
Waar je denkt dus onbezorgd een dagje te kunnen reizen voor 48 euro (wat niet weinig is) komt daar nog 15,68 bij om in Rotterdam te komen.

Waarom dit verzilveren. En is het niet gewoon een ticket.
En ja, onderaan staat het vermeld, maar helaas net niet ver genoeg gelezen dus geen goed begin