fbpx

iDBUS gaat verder als OUIbus

04 sep 2015 10:58

Het busbedrijf van de Franse spoorwegen (SNCF) ondergaat een naamswijziging. De internationaal klinkende naam iDBUS wordt veranderd in OUIbus. De naam wordt vermoedelijk gewijzigd omdat het bedrijf een grotere rol wil gaan spelen in het binnenlandse verkeer in Frankrijk.

Zo gaat het bedrijf vanuit Parijs naar 35 nieuwe Franse bestemmingen rijden. Bestemmingen als Reims, Quimper, Le Havre, Rennes, Metz, Straatsburg, en dergelijke worden aangesloten op het netwerk. Marseille, Grenoble, Lyon en Toulouse werden al eerder toegevoegd.

De binnenlandse busmarkt in Frankrijk is sinds kort geliberaliseerd. OV-Magazine meldde eerder al dat daardoor een explosie van nieuwe busdiensten werd verwacht. Waar OUIbus ervoor kiest in eigen land onder dezelfde naam te rijden als daarbuiten, heeft Eurolines voor de Franse markt een aparte naam gekozen: Isilines.

Het busbedrijf van SNCF werd nog maar drie jaar geleden gelanceerd en is ook actief in Nederland. Zo rijdt OUIbus vanuit Nederland via Brussel en Lille naar Parijs en Londen. De bussen vertrekken in Nederland vanuit Amsterdam en Rotterdam. Het bedrijf neemt het op tegen onder andere Megabus, Flixbus en Eurolines.

In een nieuwsbrief zegt het bedrijf dat alleen de naam zal veranderen; de tarieven blijven ongewijzigd. De tak die internationale treinkaartjes verkoopt wijzigde in het verleden ook al meerdere keren haar naam. Eerst gebruikte de SNCF de naam TGV.com, vervolgens TGV-europe.nl, en inmiddels de Franse naam SNCF Voyages.