fbpx

Internationaal treinverkeer bij Zevenaar blijft woensdag gestremd

12 jan 2011 12:26

(Novum) – Tussen Arnhem en het Duitse Emmerich rijden woensdag de gehele dag  nog geen treinen, nadat dinsdag rond het middaguur een goederentrein en een internationale hogesnelheidstrein (ICE) bij Zevenaar op elkaar botsten

De ICE-trein is inmiddels weer op het spoor gezet. Spoorbeheerder Prorail verwacht nog de hele ochtend bezig te zijn met de goederentrein. "Daarna moeten we enkele dwarsliggers en wissels repareren. Maar het is moeilijk in te schatten hoe lang dat precies gaat gebeuren. Die inschatting kunnen we pas maken als de goederentrein is geborgen" gaf de spoorbeheerder woensdagochtend aan.

Inmiddels is er meer duidelijkheid: het treinverkeer blijft de gehele woensdag nog gestremd. De ICE treinen vervallen tussen Emmerich en Arnhem. Tussen Arnhem en Amsterdam reizen treinreizigers met een binnenlandse trein, of de ICE. Tussen Emmerich en Frankfurt rijden alle ICE treinen. De extra reistijd bedraagt 30 tot 60 minuten.

De ICE Amsterdam – Basel v.v. en de nachttreinen worden naar verwachting omgeleid via Eindhoven. Dinsdag gaf een woordvoerder van ProRail tegenover Novum Nieuws aan dat vandaag alle hogesnelheidstreinen zouden worden omgeleid. Die informatie bleek echter niet te kloppen.

Overigens hebben ook goederentreinen last van de stremming. De Betuweroute-beheerder Keyrail meldt dat er momenteel gemiddeld zestig treinen per dag over de goederenlijn gaan. Volgens een woordvoerster kunnen die zonder grote problemen via andere grensovergangen, zoals Venlo en Bad Bentheim, worden omgeleid.

Foto: Martin de Jongh