fbpx

Internationale treintickets weer boekbaar

18 okt 2016 11:25

Vanaf vandaag kunnen internationale treintickets richting Duitsland ook geboekt worden voor reizen na 10 december. Ook Oostenrijkse en Zwitserse bestemmingen zijn daardoor weer boekbaar. Boekingen waren de afgelopen periode niet mogelijk, doordat spoorwegmaatschappijen bezig waren hun nieuwe dienstregeling uit te werken.

De Franse spoorwegen openden vorige week al de ticketverkoop voor de nieuwe dienstregeling. Op dit moment kunnen er bij de SNCF tickets gekocht worden tot en met 2 februari 2017. Dat geldt niet voor Thalys: daar zijn treintickets tot 3 maanden in de toekomst te boeken. Naar Londen zijn treinkaartjes tot 6 maanden vooruit te boeken.

Nachttreinen
Richting Duitsland en verder geldt een boekingshorizon van 3 maanden. In de nieuwe dienstregeling verdwijnen de nachttreinen van City Night Line. De Oostenrijkse spoorwegen hebben echter een opvolger geïntroduceerd: Nightjet. Nightjet rijdt onder andere van Düsseldorf richting Wenen en Innsbruck (via München). Bij de ÖBB-nachttreinen kan ook de auto op sommige trajecten mee.

Treintickets boeken
Internationale treintickets kunnen zoals gebruikelijk geboekt worden via NS International, DB, B-Europe, SNCF-Voyages en Thalys. Treinreiswinkel grijpt dit moment aan om later vandaag HappyRail officieel te lanceren. Die site wil alle treinreizen in heel Europa, en uiteindelijk zelfs in heel de wereld, boekbaar maken. Bij de lancering zijn in elk geval alle bestemmingen in Oostenrijk, Duitsland, België en Zwitserland te boeken, en alle belangrijke bestemmingen in Frankrijk, Tsjechië en Denemarken. HappyRail staat al live, de officiële lancering volgt zodra de nieuwe dienstregeling is ingeladen.