fbpx

InterRail: naar Londen per Eurostar of boot

26 aug 2015 16:03

The Tower of London, Buckingham Palace of Westminster Abbey. Zomaar een paar toeristische trekpleisters die jaarlijks talloze toeristen naar Londen lokken. De hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk is een bruisende stad, en een bezoek is zonder twijfel de moeite waard. Je kunt met InterRail op verschillende manieren naar Londen reizen: per trein (Eurostar) of boot (Stena Line).

Wie per trein naar Londen wil is aangewezen op de Eurostar. Hier kun je met InterRail niet gratis reizen, wel is er een speciaal InterRail-tarief. Toch blijft de Eurostar relatief duur. Voor het ritje vanaf Brussel naar Londen moet je rekenen op een tarief tussen de 49 en 135 euro. Met de Thalys kun je vanuit Nederland voor 15 euro naar Brussel reizen. Bij het kopen van je InterRail-ticket kan de Treinreiswinkel de Eurostar-tarieven voor je opzoeken. De beschikbaarheid van speciale tarieven is beperkt. Soms is het reguliere Eurostar zelfs voordeliger dan het speciale InterRail tarief.

InterRail: neem de boot naar Engeland
Zoals al gezegd is de trein (Eurostar) door de Kanaaltunnel vrij prijzig. Daar komt bij dat er in de tunnel maar weinig te zien is zodat de reis behoorlijk saai is. Wil je echt genieten van de trip naar Engeland en bovendien minder geld neerleggen dan je kwijt bent aan een Eurostar-ticket? Dan is de boot is een prima optie. Je vaart op een veerboot van Stena Lines vanaf Hoek van Holland naar Harwich, en dat tegen een tarief vanaf 31 euro. Dit is dus fors goedkoper dan de Eurostar. De lage prijs voor de veerbootis te danken aan de samenwerking tussen InterRail en Stena Line. Op Stenaline.nl reserveer je een ticket en gebruik hierbij de kortingscode “InterRail”. Je moet dan wel een InterRail pas kunnen tonen op de boot.

0 0 stemmen
Artikel waardering
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
David Nijenhuis
1 jaar geleden

Probeer ik via Stenaline te boeken, geeft de InterRail-optie geen korting (en blijft prijs van minimaal € 52,50 zichtbaar (de prijs van € 31 lijkt mij zwaar verouderd). Wat gaat er mis?