fbpx

Jury: Reizen op rekening winnaar Blije Reizigersprijs

De introductie van reizen op rekening bij de RET is de beste ov-verbetering van 2014. Tot die conclusie is de jury van de Blije Reizigersprijs gekomen. Ook het OV-diploma van Veilig Verkeer Nederland viel in de prijzen, net als de actuele reisplanner van Go About.

De jury vindt reizen op rekening de beste verbetering, omdat reizigers geen borg vooraf meer hoeven te betalen, maar achteraf de rekening krijgen. RET is de eerste vervoerder waar alle reizigers op rekening kunnen reizen. "Het komt positiever op reizigers over: bij het binnengaan van een supermarkt hoef je ook niet eerst 10 euro borg te betalen die bij de kassa wordt verrekend met je boodschappen. De RET maakt het reizen per ov simpeler. Bovendien zet achteraf betalen de deur open naar ‘best price’: automatisch de gunstigste prijs betalen. Als er iets is waar Nederlanders blij van worden, dan is dat de gunstigste prijs betalen", concludeert de jury.

De Blije Reizigersprijs is donderdag tijdens het jaarcongres van Railforum uitgereikt. Op Railforum.nl kon de afgelopen periode iedereen stemmen op de beste ov-verbetering. Zo´n vierhonderd mensen hebben daar gebruik van gemaakt. Daar kwam het OV-diploma van Veilig Verkeer Nederland als beste uit de bus. Die won daarom de publieksprijs.

Tijdens het jaarcongres van Railforum kozen de aanwezigen de winnaar van de vakprijs. Die prijs ging naar de realtime reisplanner van Go-About. Ook reizen op rekening en het OV-diploma waren daarvoor in de race.

Vorig jaar werd de prijs voor het eerst uitgereikt, en won Stefan de Konink, omdat hij met Stichting OpenGeo eraan heeft bijgedragen dat er open realtime data is.