fbpx

Kinderen vanaf 2015 gratis met de trein (Kids Vrij)

Kinderen tot 12 jaar kunnen vanaf het voorjaar van 2015 gratis met de trein reizen onder begeleiding van een volwassene. Kinderen hebben daarvoor wel een persoonlijke OV-chipkaart nodig met een gratis abonnement.  

Op dit moment reizen kinderen met een Railrunner. Dat kaartje kost 2,50 euro per reis. Ook kan er voor 15 euro een Kids Vrij abonnement gekocht worden. Dit abonnement wordt in de toekomst gratis, zo hebben de Nederlandse Spoorwegen deze week bekend gemaakt.

NS wil samen met de andere vervoerders het reizen met de OV-chipkaart aantrekkelijker maken. Daarom wordt er volgend jaar een pilot gehouden waarbij reizigers die ook op de Valleilijn reizen niet per vervoerder hoeven in- en uit te checken. Verder wordt het makkelijker om geld terug te vragen na een gemiste check-uit. Daardoor verdienen vervoerders 16 miljoen euro. Door de trein gratis te maken voor kinderen moet dat bedrag toch weer terug vloeien naar de reiziger.

"Kinderen en hun ouders of begeleiders kunnen zo reizen zonder dat er vooraf voor ieder gezinslid een borg geleverd moet worden (bij een gezin met 2 kinderen zonder kortingsproducten is dit in de trein €80). Dit vermindert tevens de financiële last door een vergeten check-uit waarbij de borg verloren wordt, die dan achteraf moet worden teruggevraagd. Deze maatregel maakt het OV in het algemeen ook aantrekkelijker. Kinderen – de reizigers van de toekomst – zullen ook sneller en vaker op een positieve manier kennis maken met het OV", schrijft het Nationaal OV Beraad in een verklaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *