fbpx

Mansveld verdedigt winterdienstregeling NS

04 feb 2015 17:03

 Met de aangepaste dienstregeling op het spoor vorige week donderdag, hebben NS en ProRail de "afgesproken werkwijze gevolgd, alle risico’s afgewogen en een onderbouwde beslissing gemaakt´´. Dat schrijft staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) woensdag aan de Tweede Kamer.

De winterdienstregeling werd ingesteld omdat er volgens de spoorsector 28% procent kans was op 3 centimeter sneeuw in de Randstad. Bij een kans van 10% op 3 centimeter sneeuw mag het spoorbedrijf al overschakelen op de uitgedunde winterdienstregeling. Onder meer PVV en CDA hadden opheldering gevraagd omdat NS bij natte sneeuw 20% van de treinen had opgeheven. Mansveld betreurt het dat reizigers "achteraf gezien wellicht onnodig´´ te maken hebben gehad met hinder door de aangepaste regeling.

Volgens de bewindsvrouw is het niet mogelijk een winterdienstregeling voor de volgende dag terug te draaien, als daartoe eenmaal rond 15.00 uur is besloten. Dat is dan "operationeel niet meer haalbaar´´. Na de winter wordt de aangepaste dienstregeling geëvalueerd en gekeken of de criteria moeten worden aangescherpt.

(c) ANP