fbpx

Meer loon voor personeel regionaal spoor

18 mei 2018 15:09

Voor ongeveer duizend werknemers van vervoerders Arriva en Keolis is een nieuwe CAO afgesloten. Het gaat om mensen die werken in het ‘multimodaal’ vervoer, dat is vervoer over regionaal spoor, al dan niet in combinatie met busvervoer. Ze zijn actief als treinmachinist, steward of buschauffeur.

De nieuwe CAO is niet geldig voor de 12.000 buschauffeurs in het streekvervoer. Volgens de FNV krijgen de werknemers in de CAO Multimodaal er per 1 januari van dit jaar 2 procent loon bij en per 1 april van dit jaar nog eens 1 procent.

Machinisten krijgen een toeslag, die oploopt van 3 euro per dienst in 2018, via 6 euro in 2019 tot 9 euro in 2020. Bij twintig diensten in de maand gaat het om 180 euro extra inkomen. Ook zijn er tegemoetkomingen voor 55-plussers.

De FNV is blij met het resultaat, dat is bereikt ,”na heel lang onderhandelen en een serieuze actiedreiging”, zegt bestuurder Pieter Beuzenberg van FNV Vervoer.

In de CAO streekvervoer is er nog geen akkoord. Daar zijn zaterdag estafetteacties. Onder andere FNV roept haar leden op het werk zaterdag neer te leggen in Brabant, Zeeland en op de Veluwe.

(c)  ANP / Treinreiziger.nl

0 0 stemmen
Artikel waardering
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anna
6 jaren geleden

Arriva Limburg valt grotendeels niet onder deze cao, dus daar is nog kans op stakingen.