fbpx

Meer reizigers en winst bij NS

NS heeft woensdag haar half jaarcijfers bekend gemaakt, uit deze cijfers blijkt dat de winst in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar negen procent is toegenomen. Ook heeft NS meer reizigers vier procent meer reizigers weten te vervoeren.

De laatste twee jaar wist NS door de economische crisis nauwelijks reizigersgroei te realiseren. Daarin is nu verandering gekomen. De hogere reizigersgroei vertaald zich ook in een hogere winst. De winst kwam over de eerste zes maanden uit op 108 miljoen euro. Ook de stijging van het aantal stationswinkel, en moderner materieel hebben ertoe bijgedragen dat de winst toe kon nemen. Het resultaat uit bedrijfsactiviteiten van NS bedroeg in de eerste zes maanden van dit jaar 144 miljoen euro, tegenover 141 miljoen euro in 2010.

Reizigers zijn in het algemeen tevreden over NS, 75 procent van de reizigers geeft NS een 7 of hoger. Dat is evenveel als in 2010. In 2009 bedroeg dit percentage zelfs 78 procent. Het aantal treinen dat op tijd rijdt of met een vertraging van minder dan 5 minuten is gestegen naar 95 procent. Niet eerder reed over een periode van een half jaar zoveel treinen op tijd.