fbpx
Foto: (c) DB

Nieuwe IC-bus Düsseldorf – Roermond – Brussel

02 sep 2014 12:48

Met ingang van maandag 22 september 2014 gaat Arriva Touring, in opdracht van Deutsche Bahn, de internationale buslijn van Düsseldorf via Roermond naar Brussel rijden. Sinds 23 juni jongstleden verzorgt Arriva Touring al de IC-Bus Düsseldorf – Eindhoven – Antwerpen.

Anne Hettinga, voorzitter van de Raad van Bestuur van Arriva Nederland: “Een groot compliment voor de medewerkers die hebben bijgedragen aan de totstandkoming van dit contract. Het laat zien dat we door een goede samenwerking met onze moederorganisatie Deutsche Bahn belangrijke internationale steden met elkaar verbinden.”

Met ingang van maandag 22 september 2014 wordt er gedurende zeven dagen per week volgens een vaste dienstregeling gereden met een frequentie van vier keer per dag. De bus stopt bij drie haltes: Düsseldorf Hauptbahnhof, Roermond station en Brussel Centraal. Reizigers profiteren van een snelle reistijd. De reis van Düsseldorf naar Roermond bedraagt 50 minuten en van Roermond naar Brussel twee uur.

Er worden luxe dubbeldekker-touringcars ingezet die van alle gemakken zijn voorzien. Zo is er een toilet aanwezig, kunnen reizigers gebruikmaken van gratis wifi en hebben de zitplaatsen extra beenruimte. 

Voor een enkele reis Düsseldorf – Brussel kunnen reizigers een ticket aanschaffen met het Europa-Spezial IC Bus tarief vanaf € 14,-. Een ticket voor Düsseldorf – Roermond, alsook voor Roermond – Brussel is met het Europa-Spezial IC Bus tarief verkrijgbaar vanaf € 9,-. Tickets zijn online te koop via de website van Deutsche Bahn.