fbpx

NS Business Card: Betalen per factuur (met btw) voor gemaakte reizen

05 jun 2019 11:05

Zakelijk met de trein op reis? Dan is het erg handig als je achteraf een factuur krijgt met btw-specificatie voor de gemaakte reizen. Dat is precies wat de NS Business Card biedt. Het mooie is: niet alleen voor de trein, maar ook voor de bus, tram, metro en de OV-fiets. Komt u met de auto naar het station? Dan krijgt u korting.

Gratis aanvragen

De NS Business Card vraagt u gratis online aan. Ook ZZP’ers kunnen van de kaart gebruik maken. Tijdens het bestellen heeft u een KvK-nummer nodig en dient er een iDEAL-betaling van één cent gedaan te worden.Dit is ter bevestiging van het rekeningnummer dat gebruikt wordt voor de automatische betaling van uw factuur.

Alleen betalen voor gemaakte reizen

De NS Business Card is een speciale OV-chipkaart, waarbij saldo laden niet nodig is. Maandelijks krijgt u namelijk een factuur met BTW specificatie voor de gemaakte reizen. U betaalt precies hetzelfde als het normale standaardtarief. Maar nu met factuur en btw-specificatie. Voor treinreizen en reizen in het openbaar vervoer betaalt u sinds 1 januari 2019 9% btw, voorheen was dat 6% btw.

40% korting voor 4 euro

U kunt de NS Business Card ook combineren met een NS-abonnement. Begint uw treinreis vaak in de daluren (vóór 6:30 uur, 9:00 – 16:00 of na 18:30 uur)? Dan is het Dal Voordeel abonnement interessant. Voor slechts 4 euro per maand (exclusief btw) krijgt u dan 40% korting. Als u de reis tijdens de daluren bent begonnen, mag u de reis ook tijdens de spits (bij NS) afmaken. Bovendien mogen er drie medereizigers met korting met u meereizen.
Ook is de NS Business Card te combineren met een Traject Vrij, Trein Vrij en OV Vrij abonnement. Met een OV Vrij abonnement reist u voor een vast bedrag onbeperkt met de trein door Nederland.

Zakelijk en privé

Wilt u de NS Business Card ook privé gebruiken? Dat is geen probleem. Splits privé- én zakelijke reizen op uw factuur in de online beheeromgeving.

Andere mogelijkheden NS Business Card

  • Maak gebruik van de OV-fiets, deze reizen worden gewoon afgerekend met de factuur.
  • Ook kunt u een auto huren bij Greenweels, ook hier gaat de betaling op factuur.
  • Ook de NS Zone Taxi kunt u via NS Zakelijk regelen.
  • Met de auto naar het station? Dan kunt bij Q-Park gebruik maken van de P+R korting. De betaling in de parkeergarage dient direct plaats te vinden met een betaalpas.
  • Met de fiets naar het station? Ook dan kunt u gewoon betalen via “Mijn NS Zakelijk”.

Zie voor alle mogelijkheden en vragen: ns.nl/zakelijk

Foto: archief / SBB.