X

Dagkaart Dag Daluren: € 15

De Nederlandse Spoorwegen doen een proef: er zijn 20.000 e-tickets die uitsluitend in de daluren te gebruiken zijn. Deze NS Dagkaart Daluren kost 15 euro voor de 2e klas, en 19 euro voor de 1e klas.

Deze dagkaart is ALLEEN doordeweeks te gebruiken, en NIET geldig tussen 6:30 – 9:00 uur en 16:00 – 18:30 uur. Bij wegwerpkaartjes is de inchecktijd bepalend. Dat is bij deze NS Dagkaart niet zo. Dat is omdat bij een e-ticket niet te controleren is hoe laat er is ingecheckt. Daarom is hier de werkelijke tijd bepalend of je wel of niet mag reizen.

Boete

NS stelde eerder dat de reis ook in geval van vertraging niet afgemaakt mocht worden. Die nadrukkelijke voorwaarden is nu geschrapt. NS laat desgevraagd weten dat treinreizigers nu wel hun treinreis bij vertraging mag afmaken, ook al staat dit niet expliciet genoemd. Wie zonder vertraging in de spits reist, riskeert een boete (50 euro + prijs van een nieuw treinkaartje).

Achtergrond proef

In het verleden was het technisch niet mogelijk om met een e-ticket de avondspits uit te sluiten. Daarin is nu verandering, en daarom dat NS met behulp van deze aanbieding wil testen hoe dit uitpakt. “Voor de spreiding van actiekaart reizigers en meer comfort voor forenzen tijdens de spits willen we ook de middagspits beperken” zegt NS in een reactie. Door een wijziging aan de poortjes gaan de poortjes bij deze dagkaart niet open als iemand in de spits het station wil betreden.

Voorwaarden NS Dagkaart

NS verwacht dat deze actie snel uitverkocht zal zijn. De verkoopperiode loopt tot uiterlijk 31 oktober. De reisperiode loopt tot en met 30 november 2017. Het treinkaartje moet worden uitgeprint. Bij de aanbieding is ook een voucher voor een warme drank met American Cookie bij de Kiosk inbegrepen. Met dit treinkaartje mag dus niet in het weekend gereisd worden. Er is een beperkte voorraad: op = op. De actie is alleen online via de NS Spoordeelwinkel te koop, via deze link.

Alternatieven

Voor paar euro extra kun je heel de avondspits gewoon met de trein reizen. Neem het HEMA dagretour of het retourtje van de NS Spoordeelwinkel van 19 euro. Zie ook onze prijsvergelijker, waarmee u eenvoudig het beste treinkaartje kunt vinden. Die prijsvergelijker is zelfs genomineerd voor de Blije Reizigersprijs 2017. Wij zouden het erg leuk vinden als je op ons initiatief wilt stemmen. Dit kun je doen door op het 1e initiatief te klikken, en onderaan op de stem knop. Treinreiziger.nl gaat in elk geval door om treinacties te verzamelen, zodat jij zo goedkoop mogelijk kunt reizen.

This post was last modified on October 24, 2017, 5:10 pm

Treinreiziger.nl (Hildebrand) :

Bekijk reacties (24)