fbpx

Dagkaart Dag Daluren: € 15

20 okt 2017 16:10

De Nederlandse Spoorwegen doen een proef: er zijn 20.000 e-tickets die uitsluitend in de daluren te gebruiken zijn. Deze NS Dagkaart Daluren kost 15 euro voor de 2e klas, en 19 euro voor de 1e klas.

Deze dagkaart is ALLEEN doordeweeks te gebruiken, en NIET geldig tussen 6:30 – 9:00 uur en 16:00 – 18:30 uur. Bij wegwerpkaartjes is de inchecktijd bepalend. Dat is bij deze NS Dagkaart niet zo. Dat is omdat bij een e-ticket niet te controleren is hoe laat er is ingecheckt. Daarom is hier de werkelijke tijd bepalend of je wel of niet mag reizen.

Boete

NS stelde eerder dat de reis ook in geval van vertraging niet afgemaakt mocht worden. Die nadrukkelijke voorwaarden is nu geschrapt. NS laat desgevraagd weten dat treinreizigers nu wel hun treinreis bij vertraging mag afmaken, ook al staat dit niet expliciet genoemd. Wie zonder vertraging in de spits reist, riskeert een boete (50 euro + prijs van een nieuw treinkaartje).

Achtergrond proef

In het verleden was het technisch niet mogelijk om met een e-ticket de avondspits uit te sluiten. Daarin is nu verandering gekomen, en daarom dat NS met behulp van deze aanbieding wil testen hoe dit uitpakt. “Voor de spreiding van actiekaart-reizigers en meer comfort voor forenzen tijdens de spits willen we ook de middagspits beperken”, zegt NS in een reactie. Door een wijziging aan de poortjes gaan de poortjes bij deze dagkaart niet open als iemand in de spits het station wil betreden.

Voorwaarden NS Dagkaart

NS verwacht dat deze actie snel uitverkocht zal zijn. De verkoopperiode loopt tot uiterlijk 31 oktober. De reisperiode loopt tot en met 30 november 2017. Het treinkaartje moet worden uitgeprint. Bij de aanbieding is ook een voucher voor een warme drank met American Cookie bij de Kiosk inbegrepen. Met dit treinkaartje mag dus niet in het weekend gereisd worden. Er is een beperkte voorraad: op = op. De actie is alleen online via de NS Spoordeelwinkel te koop, via deze link.

Alternatieven

Voor paar euro extra kun je heel de avondspits gewoon met de trein reizen. Neem het HEMA dagretour of het retourtje van de NS Spoordeelwinkel van 19 euro. Zie ook onze prijsvergelijker, waarmee u eenvoudig het beste treinkaartje kunt vinden. Die prijsvergelijker is zelfs genomineerd voor de Blije Reizigersprijs 2017. Wij zouden het erg leuk vinden als je op ons initiatief wilt stemmen. Dit kun je doen door op het 1e initiatief te klikken, en onderaan op de stem knop. Treinreiziger.nl gaat in elk geval door om treinacties te verzamelen, zodat jij zo goedkoop mogelijk kunt reizen.

33 gedachten aan “Dagkaart Dag Daluren: € 15”

 1. Franck Habonimana. schreef:

  Geen

  1. Hildebrand Treinreiziger.nl schreef:

   Wat bedoelt u?

 2. Karine schreef:

  Mijn trein vertrekt om 18:30 uur van Boxmeer. Kan ik dan van dit ticket gebruikmaken?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Het mag in elk geval wel. Ik ken de situatie in Boxmeer niet, zonder poortjes is het in elk geval geen probleem. Als er wel gesloten poortjes zijn, ben ik niet zeker vanaf welke tijd het poortje open gaat. Ik verwacht vanaf 18:25u.

 3. Thes schreef:

  Ik heb een vraagje ..
  ik moet van Amsterdam Centraal naar Winterswijk kan ik dan ook met deze actie rijden ?
  dag kaart van 15,- ‘dagkaart dag daluren’
  want ik moet van NS naar Arriva overstappen in Arnhem.

  1. Hildebrand van Kuyeren, Treinreiziger.nl schreef:

   Geen probleem, zo lang je maar aan de reistijden houd.

 4. Juul schreef:

  Als ik voor 6:30 incheck in de ochtend, mag ik dan met dit kaartje tijdens de spits rijden?
  Bijvoorbeeld inchecken 6:25 en de trein van 6:40 pakken. Of risikeer ik hiermee een boete?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Zie de tekst, ik citeer: “Bij wegwerpkaartjes is de inchecktijd bepalend. Dat is bij deze NS Dagkaart niet zo. Dat is omdat bij een e-ticket niet te controleren is hoe laat er is ingecheckt. Daarom is hier de werkelijke tijd bepalend of je wel of niet mag reizen.” Dus nee, je reis mag je bij dit kaartje NIET afmaken.

 5. Henrike schreef:

  Is dit een kaart die de hele dag bruikbaar Is?
  Dus ook als retour?

  1. Hildebrand Treinreiziger.nl schreef:

   Het is een dagkaart dat betekent dat KrisKras door heel Nederland gereisd mag worden. Dat mag Uiteraard alleen op de genoemde tijden en niet in de spits.

 6. Jacqueline Klaassen schreef:

  jammer dat het vanaf 18.30 geldig is.
  geen combinatie met een theateravond als je een uur moet reizen, en eventueel eten bij het theater van te voren is al helemaal niet te doen als je tussen 16.00 en 18.30 niet kunt reizen met deze kortingkaart.

 7. Hans jansen schreef:

  Waarom zijn de dag kaarten niet voor een langere tijd geldig ik hen bv. 4 dagkaarten in augustus gekocht zijn geldig tot 31-10-2017 heb er nog geen gebruik van gemaakt kan dat na 31 october ook nog ??

  1. Hildebrand Treinreiziger.nl schreef:

   De kaartjes zijn geldig in de gecommuniceerde periode. Dus in elk geval tot en met 31 oktober. Er zijn altijd wel aanbiedingen. De ene keer is het tarief iets scherper dan de andere keer. Ons advies is niet teveel dagkaarten tegelijk te koop. Beter kort voor vertrek en iets meer betalen dan teveel vanaf.

 8. Loes Gort schreef:

  Ik lees nergens waar ik deze dagkaart dag daluren van 15,- euro kan kopen. Bij de spoordeelwinkel staat hij er niet tussen.

 9. Inge schreef:

  Mag ik met deze kaart de trein van 08.55 nemen?

  1. Hildebrand Treinreiziger.nl schreef:

   Nee. Formeel niet.

 10. Niklas schreef:

  Op dagkaart NS 15 euro betaal 15 euro ,als de ticket uitgeprint wordt staat 13,euro?Terwijl er een bedrag van 15 ,euro voor heb betaald.

 11. henk schreef:

  De reismogelijkheden zijn te beperkt. je mag in de spits niet met de kaart reizen. Je moet dus op tijd de trein hebben verlaten.

 12. thuiszorg Mandela schreef:

  kan ik de kaartjes ook in de winkel kopen?

 13. z schreef:

  het is vandaag 3/12/2017
  ik wil gebruik maken van dagretour op 5/12/2017 is het dan nog geldig?

  tweede vraag is
  Als ik de kaart na 9 uur in de ochtend incheck en na 18:30 incheck dan is het nog geldig.
  Dus ik mag niet voor 18:30 inchecken.

  Aub mijn vragen zsm beantwoorden

 14. Wendy Strating schreef:

  Is deze actie nog geldig?

 15. Benno schreef:

  Vraagje, deze is dus niet in het weekend te gebruiken? of wel?

 16. Phia schreef:

  Actie is afgelopen, dus deze kan van jullie site af

 17. Fam.Kooij schreef:

  Zijn er ook dagkaarten in 2018??

 18. Mirajuddin.bahij schreef:

  Hoi goedemidag ik wil een dagkaart nodig

  gebuerd..3-11-1991

 19. Anoniem schreef:

  Hoe laat kan ik terug?

 20. Toine schreef:

  Wat bedoelt NS met doordeweeks.
  Van maandag t/m vrijdag of maandag t/m zaterdag

 21. T.E.H. Bos-Levens schreef:

  Ik vraag me af waarom jullie die oude acties niet verwijderen.Het is toch verwarrend.Ik zoek een kaart om in de maand juni te reizen en ik kom al die oude troep van mei tegen.

 22. M schreef:

  zijn deze kaarten nog te bestellen?

 23. A teklemariam schreef:

  Dedemsvaartwe 164 en ik woon in Den haag Nederland

 24. shukri schreef:

  hoe koop ik een dag kaaetj voor 15 euros met ns train?

 25. Aldaw schreef:

  Thenks

 26. Aman schreef:

  Bedankt voor ns

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *