fbpx
Archief

NS kampt met smerige treinen door carnaval

22 feb 2023 20:05

Carnavalsvierders lieten de afgelopen dagen het nodige afval achter op stations en in treinen. Schoonmakers hebben het erg druk, meldt de NS die dit jaar op de stations Maastricht, ‘s-Hertogenbosch, Tilburg en Eindhoven meer reizigers zag dan voorgaande jaren. Dat zorgt ook voor veel meer afval.

Veel extra afval

De schoonmaakploegen merken dat meer reizigers met de trein hebben gereisd. Veel treinen zijn daardoor viezer dan normaal. Ze denken aan het einde van de week al het “carnavalvuil”, zoals achtergebleven restanten drank en voedsel, uit de treinen te hebben gehaald.

Het schoonmaakbedrijf haalde zondag bijvoorbeeld vijftien vuilniszakken met afval uit één dubbeldekkertrein. Op een normale zondag zijn dat twee à drie vuilniszakken. Ook moesten hulptroepen worden ingeroepen om in Eindhoven een boom uit het treintoilet te halen. “En nog een zware ook, dus die moesten we er met meerdere mensen uittillen. Dat zal vast heel grappig zijn geweest toen die daar neer werd gezet, maar voor ons zorgt het wel voor veel extra werk.”

Extra inkomsten

Feestgangers bleken het weekend een voorkeur te hebben voor frikandelbroodjes. In de stations van Breda, Tilburg en ‘s-Hertogenbosch werden tweeduizend frikandelbroodjes verkocht. Normaal zijn dat er ongeveer vierhonderd, aldus NS die ook veel vraag zag naar Brabantse worstenbroodjes, saucijzenbroodjes en croissants met ham en kaas.

(c) ANP. Foto: Afval op Utrecht Centraal tijdens een eerdere staking van de schoonmakers (archief).

19 gedachten aan “NS kampt met smerige treinen door carnaval”

 1. Anoniem schreef:

  Met dank aan het nieuwe jongerenticket.

  1. ria evers- bondewel schreef:

   waarom jongeren ? zaten zat ouderen in de treinen.

   1. Anoniem schreef:

    Niet met carnaval.

  2. BP schreef:

   Was u erbij?

 2. Henk schreef:

  Kop moet zijn: “NS kampt met smerige treinen door asociaal volk”.

  1. Stokbosveen schreef:

   Je hebt het niet begrepen.
   Dit is het nieuwe normaal.

 3. Anoniem schreef:

  Hoezo ‘het nodige afval?’. Hoeveel afval is er nodig?

 4. Anoniem schreef:

  Nederland verpaupert en sprake van Barbarisme, egoïsme enz.enz. Natuurlijk mag een mens Carnaval vieren maar niet op de manier dat trein vervuild en vernietig worden. Uiteindelijk betalen de reizigers de prijs en nie NS, dit is o.a. een reden waarom reizen met de trein duurder wordt

  1. Brabo schreef:

   Carnaval was 50 jaar geleden ook al een grote vieze bende.

  2. Baardstaart schreef:

   Na hoeren, boeren en hossen gaan de mensen in behoorlijk beschonken toestand weer met de trein naar huis. En in beschonken toestand reizend maakt het voor de dronken treinreiziger niet uit hoe de reiziger na hun de trein aantreffen. En met autorijden geldt een percentage 0,5%, maar met de trein mag je nog reizen als je nog net de trein binnen kunt vallen. Welke overlast je dan ook veroorzaakt maakt dan weinig meer uit, want de conducteurs durven al niet meer te controleren door de verhuftering van NL.

 5. Sala Dora schreef:

  Nederland verpaupert en sprake van Barbarisme, egoïsme enz.enz. Natuurlijk mag een mens Carnaval vieren maar niet op de manier dat trein vervuild en vernietig worden. Uiteindelijk betalen de reizigers de prijs en nie NS, dit is o.a. een reden waarom reizen met de trein duurder wordt

 6. Janneke 1 schreef:

  Hopelijk worden de schoonmakers nu ook eens wat meer gewaardeerd.

  1. Stokbosveen schreef:

   Dat bereik je op slechts 1 manier: STAKEN!
   Dat deden de vuilnisophalers ook en die krijgen nu 13% loon meer erbij.

   1. Hildebrand Van Kuijeren schreef:

    Tjonge. Ik heb toch wat andere kijk op de wereld.

 7. Prawo schreef:

  Als NS weet dat er op bepaalde dagen meer vuil wordt geproduceerd door reizigers, ook buiten de carnavalsperiode, zouden er extra afleverlocaties in de trein en op het perron geplaatst kunnen worden. Dan kunnen ook goedwillende reizigers hun vuil kwijt, als de gewone prullenbakken vol zijn of niet op hun looproute liggen. Wellicht stimuleert hun voorbeeld de rest.

  1. Brabo schreef:

   Ha ha, wat een naieviteit. Hebt u wel enig idee hoe het er met carnaval aan toe gaat?

   1. Thandie netswejakgosi schreef:

    Weet jij dat dan

 8. Joost schreef:

  Raar dat dit gedrag nog altijd zo makkelijk getolereerd wordt. Met Carnaval hoef je je blijkbaar niet meer als een fatsoenlijk mens te gedragen? Alcohol als verzachtende omstandigheid?

  Hopelijk is het over een paar jaar eindelijk niet meer normaal om je zo te gedragen, net zoals het nu al tijden niet meer normaal is om te roken in de trein. Om maar niet te spreken over het feit dat dronken autorijden al sinds jaar en dag geen excuus is om als een aso door de stad te gaan

 9. David Nijenhuis schreef:

  In de Algemene Voorwaarden staat dat je geen toegang tot de treinen hebt, als je je in een beschonken toestand begeeft waarbij je overlast (en zelfs gevaar) voor andere reizigers. NS zou gewoon geen vervoer moeten bieden na een feest, carnaval of voetbalwedstrijden, of anders gaan lobbyen bij de overheid om boetes op te leggen, (in supermarkten kun je al een aantal jaar al een overlastboete van € 181 bovenop je straf krijgen als je bijv. op winkeldiefstal betrapt wordt. Keolis werk al met overlastboetes van € 323/373), hoe werkt dat in de praktijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *