fbpx
Foto: NS

NS start proef met Zonetaxi

01 jul 2009 20:32

 De NS zet vanaf woensdag ook taxi´s in. De spoorvervoerder hoopt met de uitbreiding van haar dienstverlening reizigers nu echt van deur tot deur te kunnen vervoeren. De taxi´s kennen volgens de NS een lager tarief dan gewone taxi´s en werken met een zonesysteem.

Voor een rit van het station tot maximaal twee kilometer moet zes euro worden betaald in de NS Zonetaxi. Een rit tot vier kilometer moet negen euro kosten en voor een langere ritten tot zes kilometer twaalf euro. Om gebruik te kunnen maken van de taxi moet een treinkaartje worden getoond.

NS begint met de taxi´s op zes stations: Amersfoort, Utrecht, Eindhoven, Leeuwarden, Maastricht en vanaf augustus ook Rotterdam Alexander. Als de proef tot eind oktober slaagt, wordt het aantal locaties met een taxi uitgebreid.

De vervoerder begint woensdag ook met een proef met bussen. Bij calamiteiten worden eigen bussen ingezet voor gestrande reizigers. Daardoor moeten reizigers sneller weer op weg worden geholpen. Nu moeten bij calamiteiten eerst bussen worden gevonden en ingehuurd, wat veel tijd kost.

(c) Novum