fbpx
Foto: Sanne van Galen / Rover

NS verhoogt prijs treinkaartjes met twee procent

03 okt 2014 17:29

De prijzen van treinkaartjes gaan vanaf 1 januari omhoog. Tickets worden een kleine twee procent duurder. Ook sommige abonnementen worden in prijs verhoogd, meldt NS vrijdag.

De tarieven voor enkele reizen en dagretours stijgen met 1,98 procent. Het Voordeelurenabonnement wordt 2,15 procent duurder, net als de abonnementen Traject Vrij, Altijd Vrij en het Grensabonnement.

Net als in 2014 stijgen de tarieven harder dan de inflatie. Dat komt omdat het kabinet Rutte I heeft besloten dat NS als bezuiniging een hogere infravergoeding voor het spoor moet betalen. Die infravergoeding mag NS doorberekenen aan de reiziger. De bezuiniging wordt per 1 januri 2015 doorgevoerd, maar NS verhoogde al in 2014 deels de tarieven. In 2015 gebeurd dat opnieuw. Het spoorbedrijf heeft namelijk besloten de hogere infravergoeding stapsgewijs door te voeren.

De toeslag voor binnenlandse ICE reizen wordt van twee euro naar 2,30 euro en wordt daarmee even duur als een IC Direct toeslagbiljet. In Intercity Direct betalen 1e klas reizigers nu nog drie euro toeslag, maar dat wordt per 2015 ook 2,30 euro.

De abonnementen Dal Voordeel, Weekend Vrij en Dal Vrij veranderen niet van prijs. Het Kids Vrij-abonnement voor kinderen van vier tot en met elf jaar wordt in de loop van 2015 gratis. NS betaalt die kosten met geld dat door een reiziger niet wordt teruggevraagd als hij vergeet uit te checken.

1 gedachte aan “NS verhoogt prijs treinkaartjes met twee procent”

  1. Robert B schreef:

    Zie het nu pas (link via ander artikel) maar ‘ In 2015 gebeurd dat opnieuw’ moet met een T

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *