fbpx
ICNG België . Foto: Stefan Verkerk/Treinreiziger.nl

NS wil in 2026 weer meer treinen gaan rijden

11 feb 2025 10:16

De NS wil volgend jaar op verschillende trajecten meer treinen rijden. Dat blijkt uit de adviesaanvraag voor de dienstregeling 2026 die NS heeft voorgelegd aan reizigersorganisaties en overheden. Reizigersvereniging Rover laat in een eerste reactie weten dat de NS nog altijd minder treinen rijdt dan is afgesproken.

NS wil in het weekend meer Sprinters rijden over de Zaanlijn tussen Uitgeest en Amsterdam Centraal. Het aantal Sprinters wordt op zaterdag en zondag verhoogd van twee naar vier per uur. Tussen Den Haag Centraal en Dordrecht wil de NS op zaterdag overdag vier in plaats van twee Sprinters per uur rijden.

Eerste trein vroeger, laatste later

Op verschillende trajecten wil de NS een extra trein in de ochtend en een extra trein in de avond.

  • Hilversum – Schiphol Airport op zondag een eerste intercity een uur eerder.
  • Hoofddorp – Amsterdam Centraal van zondag tot en met donderdag de laatste Sprinter een half uur later.
  • Leeuwarden – Zwolle – Utrecht op vrijdag en zaterdag de laatste intercity een uur later.
  • Den Haag Centraal / Utrecht Centraal – Amersfoort Centraal – Zwolle elke dag de laatste intercity een half uur later.
  • Utrecht Centraal – Amersfoort Centraal – Zwolle elke dag de laatste Sprinter half uur later.
  • Utrecht Centraal / Amersfoort Centraal – Deventer van maandag tot en met donderdag de laatste intercity een half uur later.
  • Schiphol Airport – Amersfoort Centraal op zondag de eerste intercity een half uur eerder.
  • Den Haag Centraal – Breda van zondag tot en met donderdag de laatste intercity een half uur later.
  • Rotterdam Centraal / Dordrecht – Roosendaal van zondag tot en met donderdag de laatste intercity een half uur later.
  • Den Haag HS – Rotterdam Centraal op vrijdag de laatste intercity een half uur later.

Intercity Zwolle – Vlissingen

De NS komt Zeeland tegemoet door de huidige intercity tussen Zwolle en Roosendaal een keer per uur door te laten rijden naar Vlissingen. Zeeland wordt hierdoor beter bereikbaar, aldus de NS. De extra trein naar Vlissingen is conform de afspraken die de NS, ProRail, provincie Zeeland en het Rijk hebben gemaakt ter compensatie voor het niet realiseren van de marinierskazerne in Vlissingen.

Tussen Amersfoort en Deventer wil de NS op werkdagen de hele dag vier intercity’s rijden. Nu gebeurt dat alleen in de spits omdat in de uren dat de trein naar Berlijn rijdt, de NS maar drie intercity’s per uur mag rijden. Volgens de NS levert een vierde intercity een betere overstap op in Apeldoorn naar Zutphen en in Deventer naar Zwolle.

Station Weert overgeslagen

Station Weert wordt slachtoffer van de langdurige en ingrijpende werkzaamheden aan het spoor bij Vught waardoor treinen hier nog maar tachtig kilometer per uur mogen rijden. Om van vrijdag tot en met zondag de vertraging te compenseren, slaat de intercity Maastricht – Alkmaar station Weert één keer per uur over. De trein vanuit Heerlen, via Weert, naar Eindhoven gaat voortaan eens per uur doorrijden naar Utrecht en Amsterdam, in plaats van elke twee uur. Weert houdt zo twee keer per uur een rechtstreekse trein van en naar de Randstad, en Heerlen elk uur een doorgaande trein van en naar de Randstad.

De dienstregeling voor 2026 borduurt voort op die van dit jaar waarin de NS 1500 treinen meer rijdt dan in 2024. Een belangrijke wijziging die dit jaar is doorgevoerd is dat intercity’s over de hogesnelheidslijn doorrijden naar Lelystad of Amersfoort. De NS laat weten dit voort te zetten en in de toekomst te willen uitbreiden.

Aanvraag nu ter inspraak

De adviesaanvraag ligt ter inspraak bij de reizigersorganisaties en overheden. Ook ProRail moet nog gaan kijken of de wensen van de NS in te passen zijn op het spoor. De definitieve dienstregeling voor 2026, die half december ingaat, wordt in het najaar bekend.

Rover laat weten dat de NS ook in de voorlopige dienstregeling 2026 minder treinen rijdt dan is afgesproken met het Rijk. Zo rijdt de opgeheven spitstrein Rotterdam Centraal – Gouda Goverwelle nog niet hoewel die volgens Rover wel in de concessie staat, rijden andere spitstreinen minder vaak en rijdt de Sprinter tussen Uitgeest en Breukelen nog altijd slechts twee keer per uur in de daluren.

Ook wijst Rover op het voorbijrijden van station Weert. De reizigersorganisatie wil hier een andere oplossing. Ook blijkt volgens Rover dat in het weekend reizigers uit Enkhuizen en Hoorn in de richting Utrecht een extra overstap moeten maken op Amsterdam Sloterdijk omdat er geen langere treinen kunnen stoppen in Hoorn. Rover wil dat ProRail het perron daar daarom gaat verlengen.

De adviesaanvraag in beeld. Afbeelding NS

(c) Treinreiziger.nl 

3.7 3 stemmen
Artikel waardering
37 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wim Lubbers
1 maand geleden

Af en toe laat ik me hier ontvallen dat NS vanuit Weert de aansluitingen van Eindhoven tot Amsterdam de laatste 6 jaar bijna volledig in het honderd heeft laten laten lopen. Dat zit ze niet lekker en nu nemen ze wraak door deze trein in het weekend 1 keer per uur helemaal niet meer te laten stoppen. Daar krijg je de weggelopen reizigers bepaald niet mee terug.
Wel rijdt de trein uit/naar Heerlen 1 keer per uur door naar Utrecht/Amsterdam. Dat moet natuurlijk 2 keer per uur worden, want dan heb je eindelijk weer fatsoenlijke aansluitingen in Den Bosch en Utrecht. Zelfs als die wat later aankomen door de werkzaamheden bij Vught. En natturlijk moeten ze ook vanaf de start van de dienstregelijn gaan werken niet een paar uur later zoals nu.
Het is mij niet duidelijk wat de trein in zuidelijke richting gaat doen. Slaat die dan ook 1 keer per uur Weert over en is de aansluiting in Roermond op de trein richting Nijmegen definitief verloren?
De afgelopen 2 jaar is duidelijk geworden dat (ont)koppelen [(de)combineren noemt NS dat] in Eindhoven steevat tot onnodige vertraging leidt. Toch houdt NS daar aan vast, terwijl ze in Maastricht en Den Helder een halfuur tijd hebben. Dan maar wat meer stroom gebruiken: de reiziger op 1,2 en 3.
Lichtpuntje voor 2026 is dat de Sprinter Rhenen-Breukelen nu in het weekend doorrijdt naar Amsterdam. Hè hè. Het kwartje is gevallen.

Erno-Berk
1 maand geleden
Antwoord aan  Wim Lubbers

De IC Eindhoven-Heerlen wordt in Eindhoven 1x per uur gekoppeld aan de IC Alkmaar/Amsterdam-Maastricht, dus tussen Utrecht en Eindhoven rijden er 4 treinen per uur, niet 5. Juist door het splitsen en combineren in Eindhoven heeft de IC Alkmaar/Amsterdam-Maastricht te weinig tijd om op die momenten ook Weert te bedienen, daarom wordt Weert overgeslagen. Probleem is denk ik ook dat de dienstregeling in Limburg muurvast zit, omdat Arriva ook niet wil schuiven met de treintijden. Door de dienstregeling in Limburg 2 minuten te verschuiven wordt de aansluiting tussen de IC van en naar Maastricht en de Maaslijn wel iets robuuster, alleen de aansluiting tussen de IC van en naar Eindhoven en de Maaslijn vervalt dan. Maar daarvoor is niet gekozen, dus blijft de aansluiting tussen de IC van en naar Maastricht en de Maaslijn zeer krap en moet Weert 1x per uur worden overgeslagen om splitsen en combineren in Eindhoven mogelijk te maken.

Anoniem
1 maand geleden
Antwoord aan  Erno-Berk

Tja, er bestaan nog wel sprinters tussen Weert en Eindhoven, maar op zondag rijdt die geloof ik ook maar 1x per uur.

Joris
1 maand geleden
Antwoord aan  Wim Lubbers

Ik zie letterlijk bijna niemand instappen of uitstappen in Weert wanneer de intercity er stopt…
Het liefst rijdt ie gewoon door klaar

Wim Lubbers
1 maand geleden
Antwoord aan  Joris

Volgens de laatste cijfers die ik gelezen heb (begin van corona), zijn er in Weert meer reizigersbewegingen dan bijvoorbeeld Venlo en Heerlen in dezelfde provincie. Niet gek, want Weert ligt niet aan een (in gebruik zijnde) spoorwegkruising.
Als er de afgelopen jaren reizigers afgehaakt zijn, omdat in Roermond, Eindhoven, Den Bosch, Utrecht en Amsterdam de aansluitingen om zeep geholpen zijn, moet NS haar fouten corrigeren in plaats van treinen te schrappen.

Wim Lubbers
1 maand geleden
Antwoord aan  Wim Lubbers

Aanvulling en correctie:
In het persbericht van NS wordt de indruk gewekt dat de trein Heerlen-Eindhoven in het weekend 1 keer per uur doorrijdt naar Utrecht en verder. Bij lezing van het aanvraagadvies blijkt dat deze 1 keer per uur gekoppeld wordt aan de achteropkomende IC uit Maastricht. Niks doorgaande trein dus. Je staat gewoon bijna een kwartier stil in Eindhoven. Je hoeft alleen geen 10 minuten op het perron te wachten.

Dries Molenaar
1 maand geleden

Zwolle Roosendaal rijdt dan over de HSL?
Eigenlijk zou Zeeland een eigen wisselset naar de HSL moeten krijgen. Past makkelijk. De rest van het spoor harmoniseren en zo krijg je een vlotte verbinding.
Grappig of cynisch dat de marinierskazerne niet kwam omdat de mariniers liever in het bos ver van de kust blijven dan bij zee in de geboorteplaats van de oprichter van het korps wonen. En maar declareren aan km’s voor alle activiteiten in Den Helder of andere oefenplaatsen. Waarom zitten ze niet gewoon in West-Friesland.
Gezien de ontwikkelingen kan het terrein alsnog voor militaire doeleinden gebruikt worden. Het ligt gereed en de KL Landmacht kan er zo beginnen. De herstelde 41e brigade zal toch een plaats moeten hebben. De Klu Luchtmacht kan er wel een heli-plaats maken.

Annemiek
1 maand geleden
Antwoord aan  Dries Molenaar

Nee, natuurlijk gaat Zwolle-Roosendaal dan niet over de HSL, maar over de huidige route.

Dick
1 maand geleden
Antwoord aan  Dries Molenaar

Den Helder ligt niet in West-Friesland. Hoorn en Enkhuizen wel. Aan het Markermeer en het IJsselmeer. De VOC heeft daar ooit gezeten, maar voor de mariniers is er weinig gewoon aan. Wel oefenen de mariniers nog op het Ijsselmeer, ongetwijfeld met km-declaraties. Die havensteden zijn overigens sinds de aanleg van de afsluitdijk geen zeehavens meer.
Zouden (families van) andere defensieonderdelen wel naar Zeeland willen verhuizen??

Bestse
1 maand geleden
Antwoord aan  Dick

Bijna niemand verhuist graag omdat het moet. Ik denk dat dat voor veel meer groepen geldt dan voor mariniers alleen. Ik zie de mensen van de belastingdienst niet naar Hellevoetsluis verhuizen, terwijl dat toch wel zou moeten want daar kwam de zilvervloot ooit binnen, dus is het een belangrijke plek voor geld….. -_-,.
Families bouwen iets op op hun huidige woonplek, het is bijna onethisch om ze verplicht te laten verhuizen. Denk daarbij aan de kinderen, familie en het gezin zelf, wat allemaal is ingericht op de situatie daar.

Frans E.R.
1 maand geleden
Antwoord aan  Dries Molenaar

Aruba…
Slogan van het Korps Mariniers is toch : “Qua Patet Orbi = Zo Wijd de Wereld Strekt, dus is men overal in de wereld inzetbaar, waarom hebben ze dan problemen met een Marinierskazerne in Zeeland en vooral in Vlissingen waar M. A.de Ruyter aan de wieg lag van dit korps, of komt het omdat Vlissingen aan de andere eind van Nederland ligt en met een enkele spoorlijn niet goed bereikbaar is ?
Kopen zo toch een auto als de trein geen goed alternatief is, en Zeeland ligt niet in Patagonië of zo. Militairen worden tegenwoordig overal ingezet of je het nu leuk vind of niet. Zeeland heeft de meeste zonuren las ik. Vlissingen en Zeeland is ver weg voor Nederlandse begrippen, maar een uitzending naar Aruba waar een kazerne van dit Korps ligt bij Savaneta voor een paar maanden blijkbaar niet, terwijl er geen trein rijdt naar dat mooie tropische eiland, al zeg ik het zelf en hebben ze wel een tramlijn voor de toeristen. De huidige IC is gewoon een verkapte boemel naar en van Vlissingen en boemelen daar houden ze schijnbaar niet van bij het Korps. Toen ik mijn dienstplicht moest vervullen werd ook niet gevraagd of ik lang in de trein moest zitten om mijn kazerne te bereiken, het was gewoon gaan met die ba….n !

Bestse
1 maand geleden

Wat mij betreft mag er iets meer energie worden gestoken in sommige aansluitingen. Zo is de overstaptijd van de sprinter uit Eindhoven naar de IC naar Nijmegen op ‘s-Hertogenbosch 22 minuten!
De sprinter Eindhoven-Tilburg uni heeft ook 15 minuten overstaptijd richting (Breda)-Rotterdam-Den Haag op station Tilburg.. Wat is er gebeurd met het concept dat sprinters wat langzamer zijn, maar wel goede overstap mogelijkheden hebben op de intercity treinen??
Daarnaast reiden er soms veel ‘zelfde soort’ treinen achter elkaar. Zo is er tussen Breda en Rotterdam een hele scheve 5x per uur dienst (5-9-21-9-16 minuten wachttijd tussen de treinen) waarbij de treinen eigenlijk gewoon als treintje naar Breda rijden.
Of tussen Tilburg en Tilburg uni waar de sprinters 4 minuten achter elkaar rijden en de ic’s Tilburg-Breda waar 8/22 minuten tussen zitten.
Een ander voorbeeld is ‘s-Hertogenbosch-Tilburg (waar geen stations tussen zitten), waar de IC en sprinter elkaar met 8/22 minuten opvolgen.
We willen graag extra stations, zo moeten er tussen Delft en Rotterdam nog twee extra sprinterstops komen op een spoorlijn die al overvol zit. Ja er moeten meer woningen bij komen, maar tussen Tilburg en ‘s-Hertogenbosch zijn drie dorpen met samen 25.000 inwoners, waar de trein alleen overlast is ipv een vervoeroptie, terwijl deze plaatsen door een simpel treinstation goed verbonden worden met de rest van Nederland, zonder dat er een nieuwe spoorlijn gebouwd moet worden (zie Lelylijn/Nedersaksenlijn).
De vier grote Brabantse steden (Eindhoven, ‘s-Hertogenbosch, Tilburg en Breda) staan op plekken 5, 10, 17 en 19 respectievelijk van drukste stations, maar de treinverbindingen voor de dorpen eromheen voor reizen verder dan de dichtsbijzijnde grote stad is zeker niet altijd goed geregeld.
Ja de randstad is waar veel mensen de trein nemen, maar in het Brabantse kan al een hoop opgelost worden zonder extra materieel, maar gewoon door de logistiek op orde te brengen.

Wim Lubbers
1 maand geleden
Antwoord aan  Bestse

Intercity’s gaan voor, dan goederentreinen. Sprinters moeten het doen met de tijden die overblijven.

In Brabant sluiten niet alleen de Sprinters maar ook de Intercity’s slecht op elkaar aan. Wie vanuit Zeeland /Roosendaal komt en naar Eindhoven moet heeft dikke pech. Omgekeerd ook. Een gevolg van het verleggen van de trein Den Haag-Eindhoven een jaar of 5, 6 terug. Daar helpt het doortrekken van de lijn Zwolle Roosendaal naar Vlissingen helemaal niets aan. De aansluiting uit Maastricht in Den Bosch richting Zwolle (en omgekeerd) is door de tienminutentrein en koppelperikelen in Eindhoven al een paar jaar nagenoeg kansloos en volgend jaar helemaal. Naar Dordrecht kun je maar beter via Rotterdam reizen. Daar rijden tenminste nog wel treinen.

Baardstaart
1 maand geleden
Antwoord aan  Bestse

Helemaal zonder extra materieel denk ik niet, maar de NS zit niet krap in sprintertreinen, maar eerder krap in IC/ICD materieel. Het idee om treinen te laten stoppen in de drie grotere plaatsen tussen Tilburg en ‘s-Hertogenbosch is een goede zaak, maar de trein is dan wel ongeveer 10 minuten onderweg wat dus in een dienstregeling moet gaan passen.
De trein Zwolle – Vlissingen doen weer oude tijden herleven. Nu kan je vanuit Zwolle of helemaal naar Vlissingen toe en in tegenstelling tot vroeger is de trein Deventer – Breda een volledige IC trein.

Hanzeboog
1 maand geleden
Antwoord aan  Bestse

Weet niet welke rijpaden aan goederentreinen door ProRail wordt gegeven. Dit in verband met de werkzaamheden tussen Emmerich – Oberhausen.

Met je eens dat de logistiek op de Brabantlijn en tussen Rotterdam – Breda beter kan. Sinds het doortrekken van Intercity Direct via Amsterdam Zuid naar andere delen van het land is er wat veranderd.

Hopelijk zal in dienstregeling 2027 meer goederentreinen via de Hollandlinien (Oberhausen – Emmerich – aansluiting Betuweroute) rijden.

Luuk van Breukelen
1 maand geleden

Waarom houden A’dam Muiderpoort, Duivendrecht en A’dam Holendrecht twee sprinters per uur als er vier sprinters rijden tussen Uitgeest en Breukelen? En rijden hier (op dit moment) op weekdagen buiten de spits niet twee sprinters per uur? Gaat dat dan niet omhoog (rijden er straks dan in het weekend meer treinen dan buiten de spits op weekdagen)? Ik denk dat ik wat heb gemist…

Ook snap ik niet hoe een gebrek aan lengte van een perron op station Hoorn zorgt dat er een extra overstap nodig is op station A’dam Sloterdijk. Komt dat niet gewoon doordat de trein uit Enkhuizen maar tot Amsterdam Centraal gaat rijden?

Michiel
1 maand geleden
Antwoord aan  Luuk van Breukelen

De sprinters tussen Rhenen en Uitgeest gaan tussen Breukelen en Amsterdam Centraal als halve sneltrein rijden. Het is in feite een samensmelting van de reguliere sprinter Rhenen – Breukelen en de spitssprinter Driebergen – Uitgeest. Door een aantal stations over te slaan sluiten de tijden van die twee sprinters op elkaar aan. NS ziet blijkbaar wel brood in 4 treinen per uur tussen Breukelen en Uitgeest maar niet tussen Driebergen en Breukelen, dus knoopt men die twee op deze manier aan elkaar.

Arjan
1 maand geleden
Antwoord aan  Luuk van Breukelen

Ik denk niet zozeer dat het aan station Hoorn ligt, maar aan de stations tussen Hoorn en Enkhuizen.
De NS wilt op vrijdag, zaterdag en zondag 1x per uur de trein uit Heerlen met die van Maastricht gecombineerd laten rijden tussen Eindhoven en Noord Holland. Het risico bestaat hierbij dat deze combinatie dan uit 12 wagons (2×6) gaan bestaan. De perrons tussen Hoorn en Enkhuizen hebben een maximale lengte van 10 wagons. Hierdoor zou de trein dan in Hoorn gesplitst moet worden zodat er een treindeel achter kan blijven. Echter dit kost weer extra personeel en ruimte om dit achtergelaten treindeel ergens tijdelijk te laten. Bij de route naar Alkmaar hoeft de trein niet gesplitst te worden aangezien de gehele route geschikt is voor 12 wagons.

Maar ik denk eigenlijk dat er een andere reden achter zit dat de NS op vrijdag, zaterdag en zondag de trein uit Alkmaar wilt laten rijden. In de huidige dienstregeling is het nogal onbegrijpelijk dat maandag t/m donderdag de trein vanuit Alkmaar naar Maastricht rijdt, maar op vrijdag t/m zondag tot Amsterdam. Terwijl op maandag t/m donderdag de trein uit Enkhuizen naar Heerlen rijdt en op vrijdag t/m zondag naar Maastricht. Voor corona reden de treinen uit Alkmaar altijd naar Maastricht.

Paul Lamote
1 maand geleden
Antwoord aan  Arjan

Wellicht beter om die intercity’s uit Heerlen niet eens per uur uur te gaan koppelen in Eindhoven. Dit veroorzaakt te veell overlast elders.

Wim Lubbers
1 maand geleden
Antwoord aan  Paul Lamote

Daar krijg je een plusje voor van mij. Ik heb dat vorig jaar ook al geschreven aan Rover die een van de adviespartijen is. Het (ont)koppelen duurt steevast te lang waardoor de trein de helft van de tijd de aansluiting mist in Den Bosch (richting Zwolle) en Roermond (richting Nijmegen). Maar oh, wat zijn ze bij NS eigenwijs en arrogant.
Ik wil jou vast verklappen dat ik dit jaar voorstel om in het weekend de trein uit Heerlen door te laten rijden naar Alkmaar en de trein uit Maastricht in Eindhoven te laten keren. Dan vermijd je alle ellende. Briljant hè, al zeg ik het zelf.

Richard
1 maand geleden
Antwoord aan  Wim Lubbers

Ik dacht dat de vervoersvraag vanuit Maastricht hoger is dan vanuit Heerlen? Zo ja, dan benadeel je dus meer reizigers die niet rechtstreeks naar de Randstad kunnen.

Paul Lamote
1 maand geleden

Wat een ingewikkelde puinhoop maken ze weer bij Weert.

Arjan Krabbenbos
1 maand geleden

Weert moet overstapstation voor de trein uit en van België worden, dus pas het station hierop aan! Met goede overstapverbindingen en goedwerkende roltrappen en liften. Dat is nog steeds een heet hangijzer op diverse andere stations. Iedereen wil graag op stap, ook mindervalide en ouderen die minder goed ter been zijn. Je zal maar iets mankeren of zware bagage hebben en de lift doet het niet! Of in de lift blijven zitten die die niet open wil! Niet fijn als je claustrofobisch bent of nodig naar het toilet moet bijvoorbeeld.

De spitstreinen Rotterdam Centraal naar en van Gouda Goverwelle dienen z.s.m weer terug te komen. Nieuwerkerk aan den IJssel, Capelle Schollevaar en Rotterdam Noord barsten nu al uit hun voegen! Os het niet mogelijk om deze door te laten rijden naar Veenendaal Centrum of Rhenen zodat er een directe trein komt? Mogelijk met het Haagse treinstel combineren en splitsen bij Gouda. Een snelle verbinding Alkmaar Schiphol Airport via de Hemboog naar Leiden Centraal en Den Haag Centraal zal ook wenselijk zijn. Zeker nu de nieuwe treinsporen binnenkort op spoor 11 en 12 weer open gaan. Desnoods een Spitstrein eerst die ook via de HSL of oude spoor via naar Den Haag en Rotterdam loopt. En in de avonduren, zondagen minimaal elk half uur een Sprinter. Drie nieuwe stations bij Rijswijk, Schiedam en Rotterdam Van Nelle Fabriek zullen misschien pas vanaf 2040 openen. Eerst moet Delft Campus Schiedam Centrum viersporig zijn, dat zal misschien pas starten in 2030! Eind maart/ begin april 2025 worden de toenmalige Sprintersporen bij Schiedam Centrum heropend. Op het dan heropende deel rijden de treinen naar Rotterdam Centraal en de thans huidige twee sporen op dit station voor de treinen naar Den Haag en verder!

Frans E.R.
1 maand geleden
Antwoord aan  Arjan Krabbenbos

Weert heeft gelukkig wel een lift, maar geen roltrap, maar ben het wel eens dat deze voorzieningen overal goed moeten werken. Trouwens het is beslist geen pretje om in een vastzittende lift te staan, is mij eens overkomen toen ik pas na een uur kon worden bevrijdt op het Heerlense station en dat was beslist GEEN leuke ervaring al kreeg ik daarna wel een gratis bekertje koffie, al was het wel een claustrofobische ervaring ! ! ! De monteur die het euvel moest verhelpen was even niet bereikbaar of onderweg of zo hoorde ik toen ik op de alarmknop gedrukt had, even, het waren wel zestig hele lange minuten, brrr !
Blik…
Vraag mij af waar NS al die machinisten en conducteurs vandaan haalt om meer treinen te laten rijden in 2026, hebben ze opeens een “blik personeel” gevonden of is plots meer instroom gekomen door een betere personeelswerving of zo ?
PHS Vught
I.v.m.Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Vught met o.a. een verdiept spoor, nieuw station en tijdelijke verlegging van het huidige spoor bij Vught is men nog jaren zoet en moeten reizigers rekening houden met stremmingen en vervangend bus vervoer, vertragingen enzovoorts. Men hoopt in 2030 klaar te zijn met dit PHS project, 2030 dat zijn dus nog heel wat jaren geduld hebben…!

Paul Lamote
1 maand geleden
Antwoord aan  Frans E.R.

De arbeidsmarkt is duidelijk minder aan het worden waardoor het goed mogelijk is dat het personeelsprobleem minder wordt.

Ber Sitters
1 maand geleden
Antwoord aan  Arjan Krabbenbos

Die trein uit België naar Weert moet er helemaal niet komen.

Ber Sitters
1 maand geleden

Weert was helemaal geen Intercity-station. De Intercity’s gingen hier pas stoppen, toen de sprinter van Eindhoven naar Roermond werd ingekort tot Weert. Deze Sprinter naar Roermond zou kunnen worden hersteld met stations in Baexem en Haelen.
Baexem had ooit een station, maar de Duitsers bliezen het in 1944 op.

Laatst bewerkt op 1 maand geleden door Ber Sitters
Paul Lamote
1 maand geleden
Antwoord aan  Ber Sitters

Gezien het aantal reizigers is de stop in Weert heel logisch. Het vervoer tussen tussen Weert en Eindhoven zou je in de spits nooit kunnen opvangen met maar twee sprinters.

Ber Sitters
1 maand geleden

Goed deze aandacht voor meer treinen in het weekeinde.
Ik zie vooral dan een toename van het aantal treinreizigers.
Ook vroeg op zondagmorgen kunnen treinen goed gevuld zijn.

Paul Lamote
1 maand geleden
Antwoord aan  Ber Sitters

Wat me wel verbaasd is de grote focus op extra treinen op de late avond. Zo heel veel reizigers zijn er rond die tijd niet.

Akki Sukulainen
1 maand geleden

Dirty trains. Always. No plans for improvement there?! 🙈 What’s wrong with you, NS?

Bert Sitters
1 maand geleden
Antwoord aan  Akki Sukulainen

Stuur uw klachten naar NS.

Frans E.R.
1 maand geleden
Antwoord aan  Bert Sitters

Groot gelijk Bert, bel met NS Klantenservice en beklaag men daar over de vieze NS treinen, ben het trouwens wel mee eens, de WC’s zijn meestal afgrijselijk vies en vol geklieder.
Ik heb eertijds ook een klacht ingediend over de té koude airco in de DDZ en VIRMm bij NS Klantenservice en nu valt mij op dat men blijkbaar ernaar geluisterd heeft al duurde dat een hele tijd en is het tijdens warme dagen aangenamer en meestal geen rijdende koelkast meer, meestal op die enkele keer na vooral op het bovendek van de dubbeldekkers. Dus “call NS costumer service for every hot topic”.

Edg
1 maand geleden

Het perron in Hoorn kan zonder zeer ingrijpende maatregelen niet verlengd worden. Dan ben je snel klaar.

Klaas-Jozef
1 maand geleden

komt de rechtstreekse trein zwolle-rotjeknor ook weer terug?

Richard
1 maand geleden
Antwoord aan  Klaas-Jozef

Nee, het blijft gelijk aan de huidige dienstregeling. De rechtstreekse trein komt pas terug zodra er zowel genoeg ICNG is alsmede de HSL perikelen opgelost zijn. Dat gaat helaas allemaal nog wel even duren.

boer
1 maand geleden

wanneer komt er eens een sprinter van Utrecht naar Arnhem ? Toch wel jammer dat dit jaren niet meer is gezien tussen twee provinciehoofdsteden en met name als men van Maarn naar Arnhem wil moet men altijd eerst de verkeerde richting reizen en in Driebergen bijna een half uur wachten