fbpx

Ontslag dreigt voor machinisten van Amsterdams collectief

28 sep 2017 21:09

Een groep machinisten en conducteurs dreigen hun baan te verliezen. Eén van hen heeft al ontslag aangezegd gekregen, de rest heeft van de NS een “waarschuwing voor ontslag” gekregen. Dat heeft het Amsterdams Machinisten Kollektief (AMK) gemeld.

Over de aantallen lopen de lezingen uiteen. Volgens AMK gaat het om een totaal van 43 mensen. NS bestrijdt dat en zegt dat 26 mensen een waarschuwing hebben gehad en dat er één ontslagprocedure is gestart. De kwestie draait om een werkoverleg dat het AMK hield op 7 juli op Amsterdam CS. Enkele van de deelnemers waren zo boos op de NS dat ze op het spoor wilden springen. De leider van het werkoverleg, machinist Flierman, probeerde hen volgens het collectief tevergeefs ervan te weerhouden, en waarschuwde ProRail toen dat niet lukte. Daarop is de treinenloop ruim een uur stilgelegd.

De NS beschouwt Flierman als aanstichter van de spoorloperij en wil hem ontslaan. Tientallen andere NS’ers die ook op CS waren, zijn gewaarschuwd. Volgens het AMK zijn daar ook werknemers bij die niets met de actie te maken hadden en schiet de NS “met een kanon op een mug”. Een woordvoerder van NS wil verder niets zeggen omdat er juridische procedures lopen.

AMK en NS liggen al langer met elkaar overhoop. Het personeelscollectief riep eerder op tot wilde acties.

(c) ANP

0 0 stemmen
Artikel waardering
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Autismewat
6 jaren geleden

Ik neem aan dat de stakingen bij de spoorwegen in meeste gevallen ook niet zo relevant is. Er zijn dagelijks best wel veel reizigers die ook iedere dag hetzelfde traject afleggen. Bijv. Van Hilversum naar Sloterdijk. But believe in yourself. Ik denk dan dat anders de bezem bij de NS moet als dat echt niet mag helpen. Soms zijn het net kleine kinderen. En met een Railrunner of met Kids Vrij schiet je ook niets mee op!

Karel
6 jaren geleden
Antwoord aan  Autismewat

Een warrige en nietszeggende reactie.

F.F.W. Beijerling
6 jaren geleden
Antwoord aan  Karel

Idem, ditt0 …

dries molenaar
6 jaren geleden
Antwoord aan  Karel

Gezien het gekozen naampje zal het een poging tot lollig zijn.

Zeeuws Vlaming
6 jaren geleden

Ontslag van maar een medewerker op staande voet is op zijn zachts gezegd nog erg mild te noemen, degene die op het spoor liepen zouden allemaal op staande voet eruit moeten vliegen of op zijn minst een schorsing.