fbpx

Ontslagen directeur blijven bij GVB

21 jun 2012 10:13

 Een van de twee ontslagen directeuren van het GVB, Adrie Bolier, zet zijn werkzaamheden binnen het Amsterdamse vervoerbedrijf voort in een andere functie. Bolier heeft aangegeven bereid te zijn een andere functie te aanvaarden, bevestigt een woordvoerder van de gemeente Amsterdam donderdag.

Volgens De Telegraaf kan Bolier aan de slag als adviseur over de Noord/Zuidlijn. Juristen vechten nog over de vraag of hij zijn riante salaris daarbij mag behouden.

Bolier is momenteel met de raad van commissarissen (rvc) in gesprek over de invulling van zijn rol binnen de GVB. Ook de tweede ontslagen directeur, Pieter Schotte, kreeg het aanbod van de rvc om binnen het vervoerbedrijf actief te blijven. Hij is voorlopig nog niet ingegaan op dat aanbod, meldt de woordvoerder.

Dinsdag besloot de rvc de twee directieleden op basis van een onderzoek naar fraude binnen het GVB te ontslaan uit de functie van statutair directeur. De twee bleken interne regelgeving aan hun laars te hebben gelapt. In het onderzoeksrapport viel te lezen dat ‘een passende oplossing voor de afwikkeling hiervan zal worden gezocht’.

Het GVB stelde een onderzoek naar de interne bedrijfsvoering in nadat De Telegraaf in maart meldde dat het bedrijf zou frauderen. Het onderzoek wierp het vermoeden van fraude omver. Wel bleek structureel sprake van niet integer, rechtmatig, doelmatig of verantwoordelijk bestuurlijk gedrag. Wetten en regels werden opzettelijk genegeerd, net als interne regels over aanbestedingen.

(c) Novum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *